Hopp til hovedinnhold
Ezra Miller The Flash premiere norgespremiere DC Warner Bros anklager kontroverser rettssak skandaler comeback
Ikke alle er glade for å se Ezra Miller tilbake på den røde løperen (Leon Bennett/WireImage/Getty Images)

Ezra Miller overrasker på premieren til The Flash

Den kontroversielle skuespilleren gjør sin første røde løper på flere år.


OPPDATERT 30. juni: En såkalt «harassment prevention order» mot Ezra Milliler ble i kveld norsk tid hevet i Massachusetts. I forkant hevdet en kvinne som heter Shannon Guin at skuespilleren oppførte seg upassende rundt hennes 12 år gamle barn. Ezras advokat hevder at det var moren til barnet selv som tok initiativet til to møter, og at Ezra aldri var alene med 12-åringen. I sin andre offentlige uttalelse siden premieren på sin storfilm The Flash, kommenterer Ezra kjennelsen via Instagram. 

«Jeg er oppmuntret av dagens utfall og veldig takknemlig for alle som har stått ved min side og forsøkt å sikre at dette grove misbruket av beskyttelsessystemet ble stoppet», skriver Ezra i innlegget nedenfor.

«[Dette] er ment å gi sikkerhet for enkeltpersoner, familier og barn som er i fare. De er ikke ment å brukes som våpen av de som søker oppmerksomhet eller flyktig tabloid berømmelse eller en slags personlig hevn når det er mennesker som virkelig trenger disse tjenestene», fortsetter skuespilleren.

«Jeg har blitt urettferdig og direkte målrettet av en person med en historie med slik manipulerende og destruktive handlinger.» 

Les hele innlegget til Ezra Miller nedenfor.

ezra miller harassment order statement the flash

Se også: The Flash er en større DC-flopp enn Black Adam? Ser slik ut…

Les forrige sak nedenfor.


I natt var det duket for premieren til The Flash, viss hovedkarakter kontroversielt nok spilles av Ezra Miller.

Som regel er det å forvente at hovedrollen til en film møter opp på premieren, men ikke det var altså ikke tilfellet denne gangen.

Flere hadde forventet at 30-åringen ville holde en lav profil, etter sine mange suspekte handlinger – så vel som det faktumet at skuespilleren erkjente seg skyldig i en rettssak tidligere i år.

Men den gang ei.

Ezra Miller er på plass for å vise frem filmen om DC-superhelten.

Og ikke nok med det. Skuespilleren erkjenner også sine nylige skandaler i en tale før filmvisningen. Her takker hovedrollen blant annet regissøren Andy Muschietti.

Ezra Miller
(Warner Bros.)

– Jeg synes du er fantastisk og jeg synes arbeidet ditt er monumentalt, sier Ezra før The Flash-skuespilleren også takker Peter Safran og James Gunn.

– Jeg vil takke dere for deres nåde, skjelneevne og omsorg i konteksten av mitt liv, og at dere har gjort dette øyeblikket mulig, sier 30-åringen.

Det er dog ikke alle som viser samme nåde og omsorg for Ezra. Flere er etterlatt med en bismak over at skuespilleren får gå på den røde løperen som om ingenting har skjedd.

Se også: Les alt om de mange kontroversene rundt skuespilleren

Mange har for eksempel vanskeligheter med å glemme hendelsen der skuespilleren tok kvelertak på en fan.

Så vel som at 30-åringen har blitt anklaget for grooming av en mindreårig ved navn Gibson Iron Eyes.

Foreldrene anklaget Ezra for grooming og for å være «psykologisk manipulerende, fysisk skremmende og truende mot sikkerheten og velferd» overfor barnet deres. Dette skal ha skjedd fra barnetbare var 12 år. De hevder også at stjernen selv bestemte at Gibson er ikke-binær transseksuell.

«Seriøst? Så Ezra Miller kommer ikke til å få noen konsekvenser for sine handlinger? Er det meningen at vi alle bare skal glemme at de kvelte en kvinne, groomet en mindreårig og så videre? 😒», spør en oppgitt bruker på Twitter.

Klagene på at Ezra virker å få et fripass virker riktignok ikke å påvirke The Flash-regissørens meninger.

Senest i mai sa Andy Muschietti at han gjerne vil fortsette samarbeidet med skuespilleren hvis han selv får det som han vil.

– Hvis det blir en oppfølger, ja. Jeg tror ikke det er noen som kan spille den karakteren så godt som de gjorde. De andre (tidligere) tolkningene av karakteren er flotte, men denne spesifikke visjonen av karakteren, de utmerket seg bare i å gjøre det, sa Andy i en episode av podcasten The Discourse.

The Flash har norgespremiere på kino i morgen 14. juni.

Se også: Issa Rae klør seg i hodet over hvorfor Hollywood beskytter Ezra Miller

Les mer