Hopp til hovedinnhold
Travis Scott (Bertrand Rindoff Petroff/Getty)
Hard natt for LA Flame (Bertrand Rindoff Petroff/Getty)

Travis Scott ønsker Astroworld-søksmål henlagt

Travis Scott kommer med sitt første offisielle juridiske svar.

Astroworld Festival i Houston i Texas krevde 10 liv, og opp mot 100 personer ble skadet mens Travis Scott stod på scenen.

Les også: Ezra Blount (9 år) er død etter konserten til Travis Scott

I et forsøk på å stanse søksmålene, avviser artisten nå offisielt anklager i 11 av søksmålene. Dette gjøres via en såkalt generell fornektelse. Travis argumenter for at han ikke er «juridisk ansvarlig» for dødsfallene og skadene.

Ifølge Rolling Stone ønsker 30-åringen derfor søksmålene mot ham henlagt.

Travis Scott inkluderer også sine fire selskaper Cactus Jack Records, Cactus Jack Studios, Jack Enterprises og Cactus Jack Foundations.

Travis Scott på Astroworld Festival i NRG Park i Houston i Texas 5. november 2021 (Rick Kern/Getty)

(Rick Kern/Getty)

Det er nesten 300 søksmål på flere milliarder kroner fra over 1000 festivaldeltakere og deres familier. De hevder at tragedien skjedde blant annet grunnet rapperens uaktsomhet.

Rettsdokumenter viser at arrangøren Live Nation og eierne av festivalområdet NRG Park argumenterer for at de heller ikke kan stilles ansvarlige for ulykken.

Travis har tilbudt å betale for begravelsene til ofrene, men flere av familiene har takket nei og avvist det som et positivt PR-forsøk.

 Travis Scott på Dior-visning under Paris Fashion Week i juni 2021 (Bertrand Rindoff Petroff/Getty)

Travis Scott på Dior-visning under Paris Fashion Week i juni 2021 (Bertrand Rindoff Petroff/Getty)

Les også: Politisjefen i Houston forteller at han advarte Travis Scott før konserten

– Dere vet fansen min… Fansen min betyr virkelig alt for meg, og jeg ønsker alltid å bare gi dem en positiv opplevelse, sier Travis Scott i videoen han delte etter ulykken.

– Alltid når jeg kan finne ut hva som skjer [blant publikum], stopper jeg showet og hjelper dem med å få den hjelpen de trenger. Jeg kunne ikke forestille meg hvor alvorlig denne situasjonen var.

Chuck D fra Public Enemy skriver et åpent brev hvor han sier at Live Nations president og direktør Michael Rapino må stå frem og ta ansvaret for det som skjedde – og hindre at det skjer igjen.

«Jeg kan ikke tro at vi er på det punktet hvor jeg må si dette høyt: Travis Scott er en utøver, en artist, ikke en konsertarrangør. Han styrer ikke lyden eller arenaer eller festivaler eller deres ansatte… Han bygger ikke scener eller koordinerer logistikk…. Er ikke en ekspert på publikumskontroll eller sikkerhet eller akuttmedisinske tjenester.»

Les mer her

Ni personer omkom på Pearl Jam-konserten på Roskilde i 2000. Det danske politiet var raske til å konkludere med at tragedien skyldtes «vill og uansvarlig oppførsel» fra publikumet. Søksmål fra skadede og etterlatte ble avvist av retten i København.

Kylie Jenner, som Travis venter sitt andre barn med, var på Astroworld. Les hva hun skriver om tragedien her. Denne måneden skulle paret pryde coveret til W Magazine sammen med datteren Stormi Webster. (Se bildet som lekket.) Forsiden ble – som seg hør og bør – skrinlagt.

Les også: Sykepleier trodde ikke at hun skulle overleve konserten: – Det var fullstendig galskap

Les mer