Hopp til hovedinnhold
Rachel Zegler Ansel Elgort West Side Story Twitter
Rachel Zegler på American Music Awards på Microsoft Theater i Downtown Los Angeles i november 2021 (Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Rachel Zegler kommenterer anklagene mot Ansel Elgort

Rachel Zegler og Ansel Elgort fikk et stort år via Steven Spielberg og hans West Side Story, men anklagene mot Ansel ble en stor elefant i rommet.

Nykommeren Rachel Zegler (født i 01) spiller kjæresten til Ansel Elgort (født i 94). For innsatsen ble hun belønnet med Golden Globe-nominert for beste kvinnelige skuespiller i en musikal eller komedie, som den yngste personen noensinne. (I tillegg til å være den første vinneren med colombiansk bakgrunn.)

Rachel hadde det tilsynelatende gøy sammen med sin kollega både under innspillingen og lanseringen av West Side Story, men da anklagene mot The Fault in Our Stars-stjernen om seksuelt overgrep og trakassering – som kom i 2020 – blusset opp på nytt i kjølvannet av premieren, fremstod hun mer distansert fra skuespilleren i offentligheten.

Men under lanseringen kommenterte hun det ikke. Frem nå.

Overfor The Hollywood Reporter nevner 20-åringen situasjonen.

– Vi laget en film for to og et halvt år siden, og mye har skjedd i verdenen siden den gang. Mye har endret seg veldig offentlig, og privat også, sier Rachel til THR.

– Det har vært mye oppvåkning. Man bare håper at de involverte har det bra, at de blir spurt på en respektfull måte og at de får muligheten til å svare for seg selv.»

Rachel Zegler Ansel Elgort West Side Story Twitter

Rachel Zegler og Ansel Elgort på American Music Awards i november 2021 (Kevin Winter/Getty/MRC/AMA)

West Side Story-skuespillerne Rita Moreno og Ariana DeBose kommenterer også anklagene mot Ansel Elgort.

– Ingen vet egentlig hva som foregår i hodet til noen. Bare de som var involvert i den situasjonen vet hva som faktisk gikk ned, sier Ariana.

Rita mener at man ikke skal dømme ham.

– Jeg synes det hadde vært helt grusomt og feil av noen å ta parti i den saken. Det er ikke opp til meg å gjøre disse vurderingene, forteller den 90 år gamle veteranen.

Samme dag som den første anklagen kom, postet Rachel Zegler Twitter-innlegget nedenfor.

Folk tolker tweeten på forskjellige måter.

«Jeg føler meg fortapt i kveld og jeg føler litt skuffelse. Jeg vet at noen av dere gjør det samme», skriver New Jersey-jenta.

«Sånn er verdenen akkurat nå – men det er nødvendig. Jeg elsker dere. Kjærlighet er den enkleste tingen for meg nå. God natt.»

West Side Story ble ferdig filmet i 2019.

Steven Spielberg ønsker ikke å kommentere saken overfor The Hollywood Reporter.

Ansel Elgort sier at anklagene ikke stemmer og at han aldri har forgrepet seg på noen.

Steven Spielberg, Rachel Zegler og Ansel Elgort (20th Century/Disney)

Steven Spielberg, Rachel Zegler og Ansel Elgort (20th Century/Disney)

Les om saken nedenfor.

I juni 2020 poster en kvinne som kaller seg Gabby «min historie med Ansel Elgort» med et tekstvedlegg, et bilde som angivelig er hun sammen med Ansel og skjermbilder av deres DM-er. Da Gabby var 16 år, to dager hun fylte 17 år, sender hun angivelig en DM til Ansel. Hun forventer ikke å få svar, men han skriver tilbake og ber henne sende nudes til sin private Snapchat. Overgrepet skal ifølge Gabby ha skjedd i 2014, da hun var 17 år og Ansel var 20. Skuespilleren hadde da vært sammen med ballettdanseren Violetta Komyshan siden 2012, men hadde ifølge ham en pause.

Ansel svarer anklagene til Gabby via Instagram og skriver at hun ikke har rett.

«Jeg kan ikke hevde at jeg forstår Gabbys følelser, men hennes beskrivelse av hendelser er rett og slett ikke det som skjedde. Jeg har aldri og vil aldri forgripe meg på noen», skriver New York-mannen, som i mars fyller 28.

Han bekrefter at de hadde et kort forhold som han endte ved å slutte å svare henne. Noe han beskriver som «slemt». «Når jeg ser tilbake på min holdning, er jeg forferdet og dypt skamfull over måten jeg oppførte meg på. Jeg beklager virkelig. Jeg vet at jeg må fortsette å reflektere, lære og jobbe med å vokse når det kommer til empati.»

Ansel Elgort på Golden Globe Awards i Beverly Hills i januar 2020 (George Pimentel/WireImage)

Ansel Elgort på Golden Globe Awards i Beverly Hills i januar 2020 (George Pimentel/WireImage)

Gabby, som raskt deaktiverte sine Twitter- og Instagram-kontoer, skriver at hun valgte å stå frem fordi hun følte seg klar til å snakke om hva som skjedde. Til tross for at hun fortsatt sliter med panikkanfall og går til terapi. «Det var min første gang og jeg gråt av smerte og ville ikke gjøre det. Han fikk meg til å tro at det var slik sex skulle være […] Jeg var så ung og han visste det», skriver Gabby om forholdet til skuespilleren.

Den samme dagen twitrer en som kaller seg Erin at Ansel kontaktet henne da hun gikk i 8. klasse.

Hun drev da en Divergent-fankonto som han fulgte, og etter noen meldinger skal han angivelig ha sendt henne dickpics. «Jeg var 14, jeg hadde INGEN idé om hva som foregikk, jeg var livredd», skriver Erin, som nå har slettet innleggene.

To måneder før innlegget til Gabby, kom en fransk jente med anklager mot Ansel Elgort. Jenta, som kaller seg Esther, twitrer at Ansel følger henne «Jeg vet at du følger meg. Husker du fortsatt da du sendte dette til meg da jeg var 15 og du 21???, skriver hun. Sammen med tweeten legger hun ved skjermbilder av Snapchat-meldinger fra Ansel som sier at at han vil at hun skal komme til hotellrommet hans i London.

Ansel Elgort har ikke kommentert disse to anklagene. Han har slettet innlegget om forholdet til Gabby.

I 2017 ble skuespilleren Golden Globe-nominert for sin rolle i Baby Driver med Kevin Spacey.

I november 2021 ble det kjent at produksjonsselskapet bak Netflix-serien House of Cards vant rettssaken mot skuespilleren i kjølvannet av anklagene om seksuell trakassering: Les mer

Steven Spielberg skal selv har ringt Ansel i 2018 og tilbudt ham hovedrollen som Tony i West Side Story. Regissøren fremhevet at Ansel ser yngre ut enn han er. I 2019 får den 17 år gamle YouTube-eren Rachel Zegler den kvinnelige hovedrollen som kjæresten Maria, til tross for å aldri ha spilt i en film. Hun var bare 16 år da hun danket ut 30 000 konkurrenter. Kort tid etter overrasker Ansel henne på skolen og ser henne opptre i en versjon av Shrek.

Rachels neste film er blockbusteren Shazam! Fury of the Gods. Fulgt av rollen i Disney-live-action-storfilmen Snow White and the Seven Dwarfs, hvor hun spiller Snøhvit, mens Gal Gadot er den onde dronningen.

Bildene av Ansel i feeden hennes er nå borte.

Rachel har også fjernet en video hvor hun gjør narr av Britney Spears: Se videoen -og se reaksjonene


Har du vært utsatt for et overgrep og trenger noen å snakke med? Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte er åpen døgnet rundt på telefonnummer 800 57 000. Du kan også ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge via chat eller telefonnummer 116 111. Utsettes du eller noen du kjenner for vold eller overgrep hjemme? Kontakt Barnevernvakten. Vil du anmelde? Kontakt Politiet via fellesnummeret 02800.

Les mer