Hopp til hovedinnhold
- Nivået hun legger seg på i uttalelsene til 730.no gjør det nesten vanskelig å ta henne alvorlig.

Kommentarer til Mira Craig-intervjuet

Tre personer som blir referert til i 730-intervjuet med Mira Craig, i forbindelse mediaoppslagene de siste ukene, ønsker å si følgende om saken:

Spirit-redaktør Silje Larsen Borgan:

– Som jeg sa til Dagbladet – jeg ser fortsatt ikke problemet. Jeg tror jeg har alle som plukker opp siste nummer av Spirit i ryggen når jeg sier at det ikke er i nærheten av å være et negativt intervju. Og som Mira snart må lære seg; Blir man korrekt sitert og er misfornøyd, må man heller passe på hva man sier i en intervjusituasjon. – Mira skjelte meg ut på det groveste foran min art director, selger, forlagsdirektør og markedssjef. Hvis hun ikke husker hva som ble sagt og hvor høyt hun skrek, så er det nok av folk som ikke vil glemme det med det første.


– Det var ikke Miras feil at hettegenserne hennes ikke passet til fotografens idé, det stemmer absolutt. Men hvordan hun oppførte seg mot fotografen da det ble uoverensstemmelser i studio, og hennes nedlatende måte å prate på, som senere fører til at fotografen forlater rommet, er helt og holdent hennes problem.– Jeg skjønner godt at Mira ble skuffet da hun ikke fikk trekke intervjuet, hvis hun har blitt vant til å få komponere intervjuene sine selv – men å styre pressen i den grad er rett og slett ikke lov. Ingen uten redaksjonell myndighet kan legge seg opp i hva som skal publiseres. Det burde noen ha fortalt henne for lenge siden. Sitatsjekk dreier seg om å korrigere faktafeil, og den mailen med faktafeilene venter jeg fortsatt på.
– Nivået hun legger seg på i uttalelsene til 730.no gjør det nesten vanskelig å ta henne alvorlig. Det samme gjelder truslene om dårlig karma og ulykke.

Spirits freelancefotograf Tove Sivertsen:

– Et fotoopptak er en kreativ prosess. Man har ideer på forhånd som setter retningen, men det er ikke alltid det man har planlagt fungerer. Jeg kom med flere forslag ettersom den opprinnelige ideen ikke så ut til å fungere. Ingen av dem inneholdt nakehet. Mira var overhodet ikke vilig til å samarbeide. Den negative holdningen var tilstede fra hun kom inn døra. Hun kom med frekke kommentarer og avslo forslag før de var ferdig foreslått.

– Opptaket var en tålmodighetsprøve jeg aldri har opplevd maken til. Mira burde lære seg og stole på folk, kompetansen deres og begynne å samarbeide. Det kan hun nok komme langt med på alle plan.Vi ville jo bare at hun skulle bli fin.

VG-musikkanmelder og tidligere Spirit-redaktør Thomas Talseth:

– Jeg tror kanskje at Mira forveksler kritisk journalistikk med å bli personlig mislikt. I 2006 hadde jeg en del nyhetssaker som ikke satte Mira i et spesielt godt lys, men det som gjorde sakene verre for henne var at hun bortimot konsekvent kjørte «ingen kommentar», og da kan bildet bli skjevt selv om alt er gjort etter boken fra journalistens side.

– Jeg har aldri hatt noe personlig uoppgjort med Mira, og hun har fått to singelanmeldelser signert meg, én positiv og én negativ. At hun dermed konkluderer med at jeg ikke liker henne, får stå for hennes regning. Jeg vil også minne om at jeg var den første som satte Mira på et magasincover, i Spirit allerede i 2001.

Les intervjuet med Mira Craig.

Kommenter selv nedenfor.

Les mer