Hopp til hovedinnhold
SYNNØVE, AKSEL OG NIKOLAJ (NORDISK FILMDISTRIBUSJON)

Kommende HBO-stjerne vs. Aksel Hennie

Actionthrilleren Hodejegerne, basert på Jo Nesbøs roman, har fått Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Aksel Hennies karakters nemesis Clas Greve.
– Jeg er kjempeglad for å være med i Hodejegerne. Jeg er stor fan av boka til Nesbø så dette gleder jeg meg til. Og ikke minst få spille mot Aksel Hennie, Norges svar på Mads Mikkelsen, er det Nikolaj har på hjertet i pressemeldingen.
Dansken debuterte med Nattevakten i 1994, hadde hovedrollen i den amerikanske, Emmy-nominerte (dog kjapt kansellerte) serien New Amsterdam, spilte i 500 millioner kroners filmen Black Hawk Down og er snart klar i den nye HBO-serien Game of Thrones.

NATT&DAG-filmanmelder og Christer Falck-babymama Synnøve Macody Lund debuterer som skuespiller i rollen som Diana, kona til Aksels karakter.

Hodejegerne-regissør Morten Tyldum (Buddy) er oppspilt over skuespillerne som medvirker.

– Med denne casten får jeg jobbet med alle mine førstevalg. Nikolaj Coster-Waldau og Aksel Hennie er to av Skandinavias ypperste skuespillere, og vi har nå fått grunnlaget til å skape en nervebunt av en film.

Hodejegerne, som har premiere neste sommer, er ifølge pressemeldingen «en utfordrende granskning av spørsmål som svik, tro og hevn, og er samtidig førsteklasses spenning og underholdning».
 

Les mer