Hopp til hovedinnhold

Komikjekkaser på dypt vann

Den størse tv-happeningen noensinne utspilte seg etter eget sigende fredag morgen kl. 09:00 norsk tid. Nei, det var ikke debatten mellom visepresident Joe Biden og hans utfordrer Paul Ryan, men en snål liten luring som du kunne se via nisjekanalen Adult Swim.

Vi lar Parks & Recreations Adam Scott stå for presentasjonen:

Hva søder er dette, tenker du kanskje? Her er forklaringen:
For å skape blest om Adult Swim, har gladguttene Adam Scott og Jon Hamm spilt inn en tro kopi av den tøffe vignetten til 80-tallsserien Simon & Simon. Scott har også regi på halloien, sammen med dokumentarfilmskaper Lance Bangs.

Teamet har fått med seg blant annet komiker Paul Rudd og Boss-skaper Gus Van Sant i en forklarende bakomfilm som leder opp til retropremieren. Her blir vi vitne til alle konfliktene som utspant seg i kulissene da remaken skulle lages. Bortsett fra en irriterende mengde teksting i ruta, er det hele spektakulært og ganske så lol.

Videoen åpner seg i en ny side:

Detektivserien Simon & Simon gikk på amerikansk tv fra 1981 til 1989, men ble ikke vist i Norge. Her er originalvignetten som Hamm og Scott nå med brask og bram har gjenskapt:

Selv om Mad Men-stjernen Jon Hamm ble snytt for alle Emmy-prisene han var nominert til i år, ligger han ikke på latsiden når det kommer til biprosjekter.

Guds gave til kvinnene har klippekort på SNL-sketsjer, komifilmer og talkshows.

I filmen under spiller han douchebagregissør for videoen til Aimee Manns Labrador.

Dette er også en tro kopi av en aparte 80-tallsklassiker, nemlig ‘Til Tuesdays video Voices Carry (legg spesielt merke til rottehalen og det fiffige parykkskiftet):

Film-fact: Det var Aimee Mann som lagde filmmusikken til Paul Thomas Andersons mesterverk Magnolia (1999). Nå er regissøren filmaktuell med The Master.

Anderson har vært sammen med Fiona Apple, men har nå tre barn med kjæresten Maya Rudolph. Rudolph er for tiden å se på skjermen i Up All Night. Hennes seriekollega, Christina Applegate, er gjesteprogramleder for kveldens SNL.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer