Hopp til hovedinnhold

Ikke ny, men ny for meg: She’s All That fra 1999

She’s All That: Holder filmen koken 22 år senere?

Høsten nærmer seg med stormskritt. Heldigvis er jeg tilbake med en versjon av din favorittspalte slik at overgangen blir lettere!

Nå skjønner jeg at dere har savnet den krenka tenåringen fælt. Men jeg er tilbake med fortsatt like mange meninger om gamle filmer og serier som tidligere <3

Hvis dette er første gang du leser Ikke ny, men ny for meg; velkommen hit – og her er greia:

Som den eneste i 730.no-redaksjonen som fortsatt er tenåring, er det flere popkulturelle referanser jeg ikke skjønner. Rett og slett fordi det er filmer og serier de andre i redaksjonen forbinder med å være barn og ungdom, som ble laget før jeg i det hele tatt ble født.

Derfor har jeg fått min helt egen spalte der jeg skal anmelde serier, filmer og musikk som jeg ikke har noe forhold til fordi jeg er for ung 😎

Nå er jeg hele 18 år – altså en gammel tenåring, samtidig fortsatt veldig barn og ukvalifisert voksen! I denne «snart voksen, fortsatt tenåring»-fasen føles det viktig å holde seg like oppdatert på alt av populærkultur. Da mener jeg ALT!

Dette kombinert med trangen til å vite hva alle faktisk snakker om på TikTok, har gjort at jeg har fått en uvane å se Netflix sine corny filmer. Du vet hvilke filmer jeg snakker om. Kissing Booth 1, 2 og 3. To All The Boys I Loved Before 1, 2 og 3. Sierra Burgess Is a Loser, Moxie og The Prom osv.

Listen er lang over Netflix-filmer som har altfor høy cringe-faktor og lavbudsjett på tekstforfatter-teamet.

Hver gang jeg ser en trailer for enda en film om hvordan Joey King møtte sitt livs kjærlighet i en kyssebås, får jeg lyst til å si opp familiens Netflix-abonnent og bare se filmer Aftenpostens anmeldere tipser om.

Likevel ender jeg alltid opp med å se disse filmene. Spesielt hvis jeg egentlig har en deadline dagen etter. Da frister det liksom alltid litt ekstra!

Dårlige filmer? Ja takk! (Netflix)

Før jeg blir lokket til å se Netflix-rebooten He’s All That med selveste Addison Rae i hovedrollen, skal jeg sjekke hypen rundt orginalen She’s All That fra 1999.

Hvis du er en av de som ikke har sett She’s All That siden 1999, eller er så ung at du kun har hørt om He’s All That, kan det være lurt å ta titt på traileren.

Dette er altså den originale filmen.

 

(Hva var greia med han mannen som voicet alle filmtrailere på 90- og tidlig 2000-tall? Alle er vel enige om at han er passe irr.)

Vi drar tilbake til 1999 og She’s All That.

She’s All That er en klassisk romantisk komedie for tenåringer laget i gamle dager, neida hehe. Den kanadiske filmskaperen Robert Iscove regisserte 90-tallsfilmen.

Det var den mer kjente R. Lee Flemming Jr. som sto bak manuset til She’s All That. Flemming Jr. har både skrevet noen Friends-episoder og enda flere One Three Hill-episoder.

1999 var ikke bare året She’s All That kom ut, det var generelt et stort år for musikk- og filmverdenen.

Året før århundreskiftet toppet nemlig Cher hitlistene med «Believe». TLC ga verden en anthem om late gutter med selveste «No Scrubs». OG! Dette var året Britney Spears slapp sin mest ledge hit ever «…Baby One More Time» #freebritney

1999 var også året min favorittsøndagsfilm med Julia Roberts og Hugh Grant i hovedrollene hadde premiere. Selvfølgelig snakker jeg om Notting Hill! I tillegg kom The Talented Mr. Ripley og den første av American Pie-filmene ut dette året. Les om mitt første møte med sistnevte film her!

La meg ta deg tilbake til 1999 med Britney Spears’ første hit og beste musikkvideo!

 

She’s All That er en klassisk 90-talls romantisk komedie på alle måter.

Den populære fotballspilleren Zack Stiler (Freddie Prinze Jr.) blir dumpet av skolens peneste jente, Taylor Vaughan (Jodi Lyn O´Keefe), som har blitt sammen med realitystjernen Brock Hudson (Matthew Lillard).

Den kuleste gutten på skolen sitter igjen dumpet og uten en date til ballet, noe som fører til et veddemål med sin like dustete kompis Dean (Paul Walker, R.I.P.).

Zack må forvandle skolens mest «uattraktive» elev til å bli dronning på ballet.

Den heldige jenta som blir dratt inn i veddemålet er den kunsteriske og anonyme Laney Boggs (Rachel Leigh Cook). Zack gjør alt for å gjøre Laney til skolens mest populære, og dermed utkonkurrere eksen Taylor som balldronning.

Til tross for at alt dette startet som et veddemål, oppstår det søt musikk mellom Zack og Laney før ballet.

Det er en skikkelig overraskelse for oss alle……..

Kjærlighet i lufta til tross for ulike interesser er en slager i Hollywood! (Miramax Films)

Det er sikkert noen av dere som lurer skikkelig på hva jeg tenker om She’s All That. Det skal du få høre nå!

Først og fremst, hvor mange filmer har det blitt laget hvor den kvinnelige hovedrollen transformeres fra en taper til populær babe ved å bare ta av seg brillene og ta håret ut av hestehale?

Hva er greia med menn som transformerer kvinner til slik de ønsker hun skal se ut? I hvert fall for et veddemål, det må da være grenser.

Hele filmen slår meg som en stor klisjé, men ikke av den søte typen!

Heller den typen som får meg til å cringe bare jeg tenker på det.

Dialogen mellom Zack og Laney er helt krise. De snakker til hverandre som om de er aliens fra to ulike planeter. Det er på grensen til komisk, men samtidig utrolig teit.

Til tider får jeg følelsen av at det å være keen på noen med andre interesser var revolusjonerende på slutten av 90-tallet.

Noe jeg er helt sikker på at det ikke var i virkeligheten, så hvorfor lage en film om det?

Her kan du se Laney sin transformasjon! Spør du meg var hun like pen med brillene på?

(Miramax Films)

Ikke langt inn i filmen får jeg følelsen av at jeg har sett denne filmen før. Plotet er helt likt, replikkene er nesten identiske, men skuespillerne er ikke de samme.

Hm, har jeg sett denne filmen før? Nei, jeg har jo ikke det! Så treffer det meg!

I 2001 ble det laget en parodi på tenåringensfilmer med navnet Not Another Teen Movie som jeg har sett.

Etter et raskt søk finner jeg ut at Not Another Teen Movie hovedsaklig er inspirert av plotet til She’s All That. Den skal også være inspirert av 10 Things I Hate About You (1999), American Pie (1999) og The Breakfast Club (1985).

Hvis jeg skal være helt ærlig, liker jeg Not Another Teenage Movie bedre enn She’s All That, selv om den også er drøyt corny. Når jeg som seer vet at det er parodi på en corny rom com fylt av filmklisjeer som som ikke tåler dagslys, blir det litt mer gøyt.

 

Det er flaut å tenke på at Netflix tenker at det i dag trenger en gjenskaping av She’s All That med motsatt kjønn i rollene. Med kanskje litt mer mangfold og Addison Rae i hovedrollen.

Jeg har forståelse for at de som så She’s All That da de var tenåringer vil se filmen igjen og fortsatt like den.

Jeg vil ikke undervurdere hvor mye nostalgi har å si for hva vi elsker å se eller høre på. Vi har alle våre nostalgiske favoritter!

Det jeg derimot ikke ser behovet for, er en gjenskaping av en film med så uoriginale karakterer og historiefortelling som She’s All That.

Håper Addison klarer å spice det litt opp!

Addison Rae som Padgett Sawyer (Netflix)
Addison Rae som Padgett Sawyer (Netflix)

Da det ble kjent at Addison Rae fikk en av hovedrollene i en ny Netflix-satsning, reagerte internett i flyr og flamme.

For de som ikke henger med når jeg nevner navnet Addison, her en rask gjennomgang!

Addison Rae (20), også kjent som A Bad Bleep, er en ung og lovende TikTok-danser/Insta baddie/Kardashian-bestie. Først danset hun seg inn i The Hype House og videre inn i youtuber David Dobrik sin tidligere populære vennegjeng.

Videre sjarmerte hun seg helt til Karadashian-familiens sommerhus i Palm Springs som Kourtneys nye bestevenn. Se Addison lære Kim K (40) en TikTok-dans i KUWTK her!

«Vi vet alle at det er sommer når Addison Rae og Kourtney Kardashian poster bilder i matchende antrekk», melder Gen Z fra TikTok.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Kourtney Kardashian (@kourtneykardash)

Frem til nå har Addison Rae vært en typisk LA-influencer som gjør litt av alt.

20-åringen fra Louisiana har blant annet gitt ut en låt, lansert et sminkemerke og startet en podcast med navnet «That Was Fun?». Hailey Bieber, Benny Blanco og Maddie Ziegler er noen av de kjente navnene som allerede har gjestet.

Og nå har hun altså hovedrollen i en stor Netflix-satsning. Spørsmålet er om det er fortjent? Burde ikke en utdannet skuespiller som går på auditioner hver dag få en slik rolle?

Svaret mitt på det er; en seriøs skuespiller som har sett orginalen She’s All That, vil ikke ha noe med den hella cringe Netflix-rebooten å gjøre.

Jeg har som nevnt ikke sett den nye versjonen selv ennå, men traileren ser ut som en parodi på en dårlig Netflix-film.

Kjenner jeg meg selv kommer jeg nok likevel til å ta en titt!

Nye He’s All That ser så dårlig ut at jeg setter ekstra pris på 90-talls viben She’s All That (1999) byr på.

 

Tilbake til 1999! Er det en ting She’s All That skal få kudos for, så er det filmens høye stjernefaktor.

Vi kan starte med kjekkasen over alle kjekkaser, Paul Walker, i rollen som Dean som vedder mot Zack.

Ingen andre enn Usher og The Lady Marmalade selv, Lil’ Kim, spiller hver sin birolle. Jeg gir alltid en stjerne i boka for høy stjernefaktor!

For å ikke nevne en annen hottie, Gabrielle Union – dama som har spilt i en god håndfull av 90-tallets mest ikoniske tenåringsfilmer.

Hun spiller blant annet en rolle i 10 Things I Hate About You som også kom ut i 1999. Den mest ikoniske 90-talls tenåringsfilmen, spør du meg.

Det kan vel nesten ikke regnes som en ekte 90-talls tenåringsfilm, hvis ikke Gabrielle Union spiller filmens kuleste babe?

Gabrielle Union (til høyre) i 10 Things I Hate About You (Touchstone Pictures)

En kul og litt mer kompleks hovedkarakter som Kat Stratford (Julia Stiles) skiller 10 Things I Hate About You fra et flaut tilbakeblikk som She’s All That er.

For å ikke snakke om Kat sin musikksmak som påvirker filmens soundtrack, gjør 10 Things I Hate About You tusen ganger mer ikonisk enn She’s All That.

Denne scenen er grunn nok til å se 10 Things I Hate About You i hvert fall en gang i året!

 

Men det er ikke alt som er helt krise når det gjelder She’s All That.

Jeg elsker Sixpence None The Richers låt «Kiss Me», som spilles i det Zack reagerer på Laneys makeover. Akkurat den scenen er litt søt bare på grunn av sangen!

«Kiss me» løfter filmen for min del. En skikkelig one hit wonder fra Sixpence None The Richer, men til gjengjeld en skikkelig hit!

Det er en av mine favoritt main character-sanger. Du vet, den sangen du setter på bussen for å føle at du er hovedkarakteren i en film.

Ønskereprise nedenfor.

 

Så, hvilken terningkast ender jeg på?

Først må jeg beklage mye fokus på hvorfor 10 Things I Hate About You er bedre enn She’s All That.

Men det som irriterer meg mest med She’s All That er et godt i eksempel på det jeg savner i mange gamle og nye filmer. Nemlig karakterer med flere dimensjoner enn populær eller upopulær, og kul eller ukul. Dette gjelder spesielt kvinnelige karakterer.

Det er så utrolig kjedelig å følge mennesker som blir beskrevet med kun få trekk – helt til slutten av filmen hvor det viser seg at de er mer enn bare kunsten eller fotballen. Surprise, surprise!

Alle er mer enn hobbyen sin eller ett enkelt personlighetstrekk, så det forventer jeg også at filmkarakterer er.

Jeg vet ikke om dere har skjønt det til nå, men jeg digger ikke She’s All That. Det hele blir rett og slett for dårlig, selv til å være en tenårings-rom com fra 90-tallet.

Hadde jeg kun sett denne samlingen av de beste øyeblikkene fra She’s All That – med «Kiss Me» som soundtrack -hadde jeg gitt den terningkast 6.

Dessverre har jeg større problemer med filmen som en helhet.

Antall ganger jeg sjekket mobilen mens jeg så filmen, gjør at jeg må gi terningkast to til She’s All That. Sorry, not sorry!

Send gjerne mail til [email protected] med tips til serier og filmer du tror en 18-åring er for ung til å ha sett, og vil at jeg skal anmelde fremover!

Les også:

Netflix-filmen til Addison Rae og Kourtney Kardashian slaktes

Ikke ny, men ny for meg: 17-åring anmelder Terkel i Knipe fra 2004

Suzie (16) anmelder den norske nasjonalskatten Mot i Brøstet

 

Les mer