Hopp til hovedinnhold
GEORGE CLOONEY & SHAILENE WOODLEY (FOX)

Komakomedie

GEORGE CLOONEY & SHAILENE WOODLEY (FOX)

– Lyst til å se en film som virkelig griper deg? The Descendants er forbaska nær perfekt, skriver i natt vant Golden Globe for årets beste drama. George Clooney ble hedret som beste mannlige skuespiller for rollen som ufrivillig alenefar i filmen. I tillegg ble det nye 20 år gamle stjerneskuddet Shailene Woodley (fra serien The Secret Life of the American Teenager) nominert for beste kvinnelige birolle, men måtte gi tapt for Octavia Spencer fra The Help.

Fortsetter nedenfor traileren.

Mulig den ser litt klissete ut her, men i virkeligheten er dette en nydelig og småskrudd film om liv, død, kjærlighet, sorg og tilgivelse. Stedet er Hawaii, tiden er nå, og vi møter forretningsmannen Matt King i det kona har havnet i koma etter en båtulykke. Mr. King er ikke vant til å være hemmafru, men må kjapt lære seg hvordan han skal følge opp de to barna sine mens moren svever mellom himmel og jord i sykesengen. Forsøkene virker til dels rare og halvhjertede, men Matt gjør nå så godt han kan.
 
Mange mener George Clooney spiller sitt livs rolle, nettopp fordi han klarer å portrettere en ekte hvermansen fanget i en dyp livskrise. En stakkars fyr som ikke vet hvordan han skal takle situasjonen, men som heller ikke sutrer mer enn nødvendig, eller enda verre, gir opp. Selv ikke når konas lumpne hemmelighet avsløres.

– Clooney har aldri vært bedre, mer subtil og dypere forankret i en rolleprestasjon (…). Han er morsom også, skriver Philadelphia Inquirer og gir 4 av 4 mulige stjerner.

Søtnosen Shailene Woodley, som spiller den utagerende tenåringsdatteren Alexandra, er et funn, og samspillet mellom far og datter virker rått og ekte. Det som gjør filmen så fin er nettopp all menneskeligheten som utvises her, alle feilene som gjøres uten at noen støtes ut. Til og med oppgjørets time får en human vri. I bunn og grunn handler det om anstendighet – derfor ville filmen også kledd tittelen The Decent.

– Å kalle The Decendants for perfekt ville være en slags fornærmelse, et svik mot filmens tilslutning til og feiring av menneskelig «uperfekthet», skriver Nattens andre Golden Globe-vinnere (+ lol-fail) 

Les mer