– Køen med pøssy er lenger enn køen med musikkjournalister

14. nov 2015 kl. 00:00

En av Norges mest populære russeartister er TIX alias Andreas Haukeland, en 22-åring fra Bærum. For mange musikkelskere er han kjent som den faste DJ’en til Staysman, og hjernen bak russehits som «Sjeiken» (5. plass på Spotify), «Habbo Club» og «Fairytopia». I september slapp han «Monaco 2016», som med 1,2 millioner streams er den mest streamede av alle 2016-russelåtene. For et par dager siden kom hans første musikkvideo, «East High 2016», sammen med The Pøssy Project, på vegne av en jenterussebuss fra Lørenskog. Den lystige låten er allerede på 34. plass hos Spotify. Se videoen nedenfor vår prat med gladgutten.

TIX, gratulerer med sang. Hva er budskapet i «East High 2016»?

– Tusen takk! Låten har vel ikke egentlig noe veldig klart budskap, tro det eller ei – det er en russelåt som det skal være moro å synge til. Den er basert på den fantastiske inspirasjonskilden bak mye av musikken min: High School Musical! Den handler om at TIX er Troy, og Troy er kul. Han er en player… En basketballplayer.

OK. Får du mer pøssy nå som låten begynner å bli en hit?

– Ja, huff, de får bare stille seg i kø!… Men neida, vi har da vært enda høyere på listene tidligere, og trenger egentlig ikke noe mer pøssy – jeg har allerede én og den er kjempefin, men har kanskje litt mye hår. Jeg får alltid hår i munnen når jeg koser med den. Han er 10 år gammel og heter Findus.

Teksten «den villeste tøyta, coach’en har lært henne å blåse i fløyta». Et det en metafor?

– Oisann, der ble vi visst tatt med buksene nede… Akkurat som coachen ble.

Hva synes du om Auto-Tune?

– Auto-Tune…? Har ikke hørt om det før, men det bruker i hvert fall ikke vi.

Hvordan har responsen vært blant musikkjournalister?

– Altså… Køen med musikkjournalister er vesentlig kortere enn køen med «pøssy», for å si det sånn.

185 personer har klikket tommel ned på videoen. Hva vil dere si til dem?

– Det har nok Pøssy Project og TIX to vidt forskjellige svar på. TIX ville nok sagt at det er 185 personer som har en annen musikksmak enn oss, og det er helt greit. Jeg hører heller ikke på denne typen musikk, men jeg liker å spille den. Videoen har tross alt med en ku med laserstråler ut av øynene, så det er egentlig ikke så rart om folk gir en tommel ned. Gjengen i The Pøssy Project er derimot mindre forståelsesfulle og gir finger’n til alt og alle.

Hvilke norske artister liker dere best?

– The Main Level og Marcus og Martinus. Ellers er jeg jo fast følge som DJ i grandisgjengen til Staysman & Lazz, og jeg digger det meste som ligger på topplisten. Hvis noen toucher VG-lista så er jeg en fan!

Hvilke norske artister er oppskrytte?

– The Pøssy Project…

Hva er planen for 2016?

– Jeg har altfor mange planer… Men russetiden skal i hvert fall atter en gang erobres, Sentrum Scene skal selges ut for andre året på rad, og vi skal spille i Oslo Spektrum.
 
Nyt musikkvideoen til TIX og The Pøssy Project, i stram regi av Andreas Hem og Kristoffer Aluarado:

 
Throwback: Russejenter fra Fredrikstad forteller at det ikke er farlig å drikke sperm