Knuser jordklodens kinotopper

16. nov 2009 kl. 00:00
JOHN OG WOODY BLIR STRESSA OM DRØYE TO ÅR (WALT DISNEY STUDIOS MOTION PICTURES NORWAY)

I Norge klarte ikke 2012 å ta førsteplassen, men det var på …håret: Julenatt i Blåfjell ble #1 med 70 529 besøkende ifølge Filmweb, mens den amerikanske blockbusteren fikk sølvmedalje med 69 557 solgte kinobilletter, altså over 6 millioner kroner.

Men på verdensbasis er John Cusack-filmen den store vinneren. Variety forteller at 2012s flodbølge har dratt inn 1,2 milliarder kroner (65 millioner dollar i USA og Canada, 160 millioner dollar i Europa og Asia).

Den destruktive kioskvelteren har også med blant andre Woody Harrelson, Thandie Newton, Amanda Peet og Oliver Platt. Se video nedenfor.

Drøy «bakgrunnshistorie»:

I november 1978 samlet verdens mektigste finanstopper og tidligere regjeringsmedlemmer seg for å diskutere potensielle trusler mot menneskeheten. Vitenskapsmenn mener nemlig å ha funnet indikasjoner på at jordens eksistens står i fare, og at året 2012 kan ende med slutten på alt.

Milliarder av kroner ble ifølge av videoen nedenfor satt av til stiftelsen The Institute for Human Continuity, som i det skjulte etablerte forskningssentere over hele verden.

I 2004 ble sjansene for jordens undergang satt til 94% av Dr. Frederic West og Dr. Satnam Tsuratani, og IHC har nå startet å samle personer som skal få hjelp til å overleve – for menneskehetens skyld. Organisasjonens målsetting er at slutten kun er begynnelsen. Mange håper West og Tsuratani tar feil, eller at vi havner innenfor den mer hyggelige 6%-delen.

Se også: Mira Craig: Jorden går under i 2012

Forsetter nedenfor.


Heldigvis er The Institute for Human Continuity-snutten laget av folkene bak filmen 2012, som nedenfor viser en smakebit på hvordan de tolker det meksikanske Maya-folkets langtidskalender, som brutalt og brått avsluttes fredag 21. desember 2012 klokken 11:11.

Fortsetter nedenfor.

Selv om man ofte kan ta Wikipedia med en klype salt, vil noen puste lettet ut av nettstedets informasjon om det dramatiske årstallet.

Susan Milbrath ved Museum of Natural History i Florida mener det arkeologiske fellesskapet ikke har noe kunnskap om at verden vil gå under på dette tidspunktet. Sandra Noble, administrerende direktør for samme museum, dasker Hollywood i fjeset med følgende:

– Å gjengi 21. desember 2012 som en dommedag eller at det skal skje en kosmisk forandring, er fullstendig fabrikasjon.

 

Tyske Roland Emmerich, som tidligere har latt jordkloden henge i en tynn tråd med 10,000 BC, The Day After Tomorrow og Independence Day, står for regien.

Se også: Katastrofefilm med Kim Kardashian og Carmen Electra