Hopp til hovedinnhold
Astrid S vil danse danse danse (Janne Rugland/Universal)
Astrid S vil danse danse danse (Janne Rugland/Universal)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk til helgen!

Det er tunge stunder om dagen, men noe bra skal – MÅ – komme ut av det…

Men akkurat nå: Gå inn i helgen med en dose kliss ny norsk musikk kuratert av 730.no.

Astrid S «Dance Dance Dance»

Ay! Den første låten fra Astrids kommende, allerede sagnomsuste debutalbum er full av futt – og stemmeprakt! Unge Smeplass skrev den i en mørk periode hvor hun var usikker på seg selv og sin dømmekraft. Noe som ville blitt verre ved å la det koke i knotten istedenfor å snakke med en kompis. Singelen er produsert av svenske Jack & Coke, som tidligere har gjort hennes tunes «Someone New», «Years» og «I Do» (samt låter med Rita Ora, Charli XCX, Tove Lo).

 

Emilie Nicolas «Open»

Aaaaaaah. Emilie har sluppet albumet Let Her Breathe, noe som kommer ekstra godt med nå. Her åpner hun seg på en nedstrippet edelsten som lar stemmen hennes skinne til topps. Produsert av Thomas Kongshavn, Ole Torjus Hofvind og Nicolay Svennæs Tangen.

 

Sondre Lerche «I Can’t See Myself Without You»

En kokkelimonke fengende låt om å ikke ville finne noen andre – men å finne seg selv? Albumet Patience er endelig her, og Sondre beviser at det lønner seg å ha tålmodighet. Jamfør det med å vente på noe godt. Albumet og låten er pop på måten man vil at det skal være, uten at man visste at det kunne være slik 💫

 

Nora Toure «Realize»

Den ikke så sjenerte Oslo-jenta Nora Toure er ute med EP-en Safari 💚 På denne låten har hun med Gerald Ofori, mens musikken er laget av PALE1080.

 

Eirik Lyng «Bedre nu»

Ting har ikke vært så dritbra i det siste. Forhåpentligvis er denne sangen fra Alta-stjernen en optimistisk spådom. «Kommer aldri til å finne noen som du, men det går bedre nu/det var så mange ting vi sku, vi sku kline og høre på Blink-182.» Lekker produksjon av Helge Moen og Jim Bergsted.

 

Staysman & Lazz, Ringnes Ronny «FREDAG»

Hvilken dag er det i dag??? Tenk hvis dette blir en kolossal hit i Sverige. Verket er komponert av Smaaland – og sangen er faktisk skrevet av seks personer, inkludert den fulle tvillingen til Marshmello.

 

eMMa «Million»

Trolig den beste norske låten fra en 11-åring du har hørt på lenge. Siden Young Sval? Uansett, lillesøsteren til Marcus & Martinus høres ut som minst en milli. Oh really? Ikke vær silly 💖 Mathias Nilsen på beaten, video via Brusjan:

 

MG «Etter dressen»

Oslo-artisten deler utfordrende erfaringer på en oppløftende og melodiøs måte. Skuespilleren er Denzel Osei, mens Talon Darren Winsnes har regi. Se musikkvideoen nedenfor.

 

Lokoy «classic city girl»

Oj! Lasse, kjent fra Sløtface, serverer energisk pop til venstre for normen i samarbeid med Tove Burman. Stilig låt, rått cover.

 

Röyksopp «Oblique Thrills (Lost Tapes)»

Veteranduoen fra Tromsø (som startet i 1998) går for en litt annen spennende vri, som en slags hyllest til sin favoritt Lyle Mays. Jazzmusikeren fra Pat Metheny Group, som vant 11 Grammy-priser, gikk bort i februar. Han hadde digget denne.

Se også:

girl in red x 730.no: Hvordan det er å ha 800 000 følgere?

Black Lives Matter: Hva kan vi i Norge gjøre?

Les mer