Hopp til hovedinnhold
Kamelen alias Kingpin Slim alias Prince Mild (Instagram/slimkamel)

Topp 7 norske låter som kom i dag

Her pleier vi å skrive en kort intro om at fredager bugner av ny norsk musikk.

Men mange av artistene i Norge tenker kanskje at det ikke passer å slippe sanger på denne tiden av året? Menyen med tunes er i alle fall mindre enn vanlig.

Showet må dog fortsette, og 730.no valgte ut disse godbitene.

Kamelen «Familien først» (+ album)

«Ching chong kinamann, flytter noen kilogram / svart og hvitt ble ying og yang» #hvisdeterlovåsi. Kamelen er nå ute med albumet KINGPIN SLIM, som vil garantert få kjørt seg hardt hos Spoti laaaangt utenfor Bergen. Kanskje helt til Atlanta og Memphis? Veldig populære Marcus har jaggu med sørstatsveteranene Pastor Troy, Kingpin Skinny Pimp og Al Kapone. Det familieorienterte åpningssporet er produsert av Kvam. (Det Pen & Pixel-aktige albumcoveret er eventyrlig!)

 

Kantona «Koffør»

Hva vet du om 808-trommer og gitarer kombinert med mjuk crooning på Sørreisa-dialekt? Den seige svisken har duoen laget med den evigunge ringreven Poppa Lars.

 

HALIE «Circling»

Tenåringstjerne med voksen stemmeprakt. Hannah Emilie Grung, signert til Made i Bergen, roer det ned i sirkler i det norske kalde, våte vintermørket – med bidrag fra Magnus Skylstad. Girl can sang <3

 

No. 4 «Et nytt år»

Party like it’s 2020! Neida. Poptrioen fra Oslo er ennå ikke i tent nyttårsaftenmodus, og serverer heller en øm trall. Den vakre musikalske regien er det stjernene selv som har stått for.

 

Oscar Blesson & Pasha «To the Grave»

Holmlia x Bærum. To av Norges få rappere med engelske tekster teamer opp på dobbelt slipp, produsert av Tommy Tee. Sjekk også ut «Solidified». Vi håper showet til Ebro på Beats 1 hos Apple Music igjen skal gi kjærlighet til norsk musikk.

 

Mall Girl «Don’t Get It»

Urørt-favorittene Veslemøy, Bethany, Eskild og Iver er forundret på sin nye sang, som underveis vokser seg svær. Den Oslo-baserte gruppen signerte nylig med 9AM Records; Jansen Records’ nystartede sub-label med fokus på nye, fremadstormende artister.

 

Viljar Broks «Ting e for lett»

Tromsø-stjerneskuddet føler seg uovervinnelig. Den anti-jantete sangen har han igjen produsert med Sigurd Kvamme. I vinter kommer Mørketid/Midnattssol – rett ut av Kvaløya.

 

Kvelertak «Bråtebrann»

Fytti helvete. Stavanger-gutta går ikke rundt grøten på sin nye singel, som de har spilt inn med Kurt Ballou fra nådeløse Converge. Tungt kost, likevel skreddersydd for allsang. Albumet Splid kommer i vinter, nå også med engelske tekster og bidrag fra Troy Sanders fra Mastodon. Let’s go!

OPPDATERT: Se videopremieren til OnklP med Temur & Martin Hazy her!

Se også opp for ÜLTRALYD med hotboy fra Hamar…

Nå: Stella Mwangi og lillesøsteren Cherie gjester tung norsk musikkvideo

Les mer