Hopp til hovedinnhold
Halfdan Ullmann Tøndel og Renate Reinsve Eye Eye pictures
Halfdan Ullmann Tønde og Renate Reinsve (Eye Eye Pictures)

Armand har fått en nervepirrende trailer

Første titt på Armand!

Renate Reinsve-produksjonen beskrives som en forrykende, handlingsmettet affære.

Sjekk ut trailer nedenfor.

Gratulasjoner er på sin plass ettersom Halfdan Ullmann Tøndel vant prisen Caméra d’Or under filmfestivalen i Cannes for Armand. Dette er 34-åringen fra Oslo sin første spillefilm. Caméra d’Or deles ut til beste debutfilm, og det er første gang en norsk film vinner denne gjeve prisen 🌟🇳🇴

Ikke nok med det: Den amerikanske nettavisen IndieWire har plassert hele Norges Renate Reinsve på listen over Oscar-aktuelle kandidater!

Renate Reinsve Armand Presumed Innocent Jake Gyllenhaal apple tv

Renate Reinsve på Academy Museum Gala på Academy Museum of Motion Pictures i oktober 2022 i West Hollywood (Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Videre beskriver de den norske filmen som et emosjonelt rik og et «klaustrofobisk og surrealistisk» drama som overgår forventingene.


Se også: Nordmann lager HBO-serie


I tillegg til Renate får vi også se andre norske stjerner som Ellen Dorrit Petersen, Øystein Røger, Endre Hellestveit, Thea Lambrechts Vaulen og Vera Veljovic.

(Eye Eye Pictures)

(Eye Eye Pictures)

Armand produseres av norske Eye Eye Pictures, som ble startet i 2022 av Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar. Førstnevnte er tidligere sjef for Oslo Pictures. Begge produserte Verdens verste menneske og Syk pike.

– Halfdan har skrevet en virkelig fengslende historie med mye overskudd og dristighet, sier Andrea i pressemeldingen om Armand.

– Jeg tror vi vil komme til å se mange interessante kommende prosjekter fra ham i fremtiden.

For to måneder siden hadde Thea Hvistendahl sin Handling the Undead med Renate kinopremiere i USA via NEON i kjølvannet av festivalpremieren på Sundance.

Armand har Norgespremiere på filmfestivalen Oslo Pix i slutten av august. Ordinær norsk kinopremiere er fredag 27. september.

Se også: 730.no anmelder Håndtering av Udøde

Les mer