Hopp til hovedinnhold
Wade Robson og James Safechuck snakker om Leaving Neverland for første gang (NBC, privat)

Klarer ikke lenger å høre musikken til Michael Jackson

Leaving Neverland er brutal kost.

To menn som tilbrakte flere år med Michel Jackson som barn, forteller i grusomme detaljer hvordan superstjernen systematisk forgrep seg på dem.

Familien til Michael saksøker HBO for 100 millioner dollar, og kaller dokumentaren for ensidig, usann propaganda.

Regissøren Dan Reed forteller TODAY at han gjorde grundige undersøkelser om begge mennene, samt annet flere intervjuer, før han konkluderte med at de snakker sant. 

Han understreker at Michaels gjentatte påstander om uskyld er tatt med i filmen, i tillegg til uttalelser fra sangerens advokater.

Representantene til MJ sier at prosjektet kun handler om penger, men regissøren sier at mennene ikke fikk betalt og at de har ingen finansielle interesser i filmen.

Han mener derimot at Michaels familie protesterer mot filmen på grunn av penger, ettersom de vil beskytte verdien på Michaels navn og ettermæle og vil risikere å tape penger hvis folk tror at mennene snakker sant.

– (Michael Jackson) portreterte seg selv som noen som aldri hadde hatt en barndom og derfor mer eller mindre levde ut sin barndom i offentligheten. Han ble sett overalt mens han leier en liten gutt, og han sa at interessen sin for små gutter var helt uskyldig.

– Han innrømmet at han sov og tilbrakte netter med dem, men at ingenting skjedde. Og i mange år trodde alle på dette. Og han fikk tilbrakt så mye tid med små barn uten at folk tenkte at dette var rart, sier Leaving Neverland-regissøren.

Michael Jackson i tinghuset i Santa Barbara i 2005 i forbindelse med seksuelle overgrep på barn (Carlo Allegri/Getty Images)

Wade Robson (36) og James Safechuck (40), som i dag er gift og har barn, gjør sitt første intervju om filmen via CBS nedenfor.

James begynte ikke å gå til terapi før Wade åpnet seg om de angivelige overgrepene i 2014.

Han snakket ikke med Wade før eller under innspillingen av dokumentaren, og de måtte hver for seg ta den vanskelige avgjørelsen om å bli med i filmen eller ikke.

Begge forteller at de i dag får angst hvis de hører musikken til Michael Jackson.

– Ofte, hvis jeg er i en restaurant, kan jeg tappe til sangen eller synge melodien. Deretter skjønner jeg hva jeg gjør, og på en måte det tar over hele kroppen min og jeg blir nødt til å dra, sier Wade, som sitter til høyre i videoen.

Familien til Kongen av pop minner om at begge mennene tidligere har sagt at Michael ikke overgrep seg på dem.

– Jeg visste at jeg løy, jeg visste at jeg måtte lyve, først da jeg var 11. Jeg følte at jeg ikke hadde noe annet valg, forteller Wade i TV-intervjuet.

– Da jeg var 22… Det er så komplisert, men det er en kombinasjon av… Fortsatt mye frykt, pakket inn i skam… Hele livet mitt, hele karrieren min ville falle sammen… Han fikk meg alltid til å tro at jeg ønsket å gjøre alt vi gjorde seksuelt like mye, hvis ikke mer enn ham, fortsetter Wade, mens James nikker enig.

Leaving Neverland slippes hos HBO på søndag.

Neverland-godset til Michael Jackson er forøvrig til salgs igjen, skriver Variety.

Nå er prisen 31 millioner dollar, som er en nedgang på nesten 70 prosent siden 2015, da prisen var 100 millioner dollar.

Se også: Premieren på Leaving Neverland sjokkerer publikum

Nyeste saker fra 730.no

Les mer