Hopp til hovedinnhold
BARN I SKREKKFILMER :/ (ANOTHER WORLD ENTERTAINMENT) 

Klar for smart norsk skrekkfilm?

BARN I SKREKKFILMER :/ (ANOTHER WORLD ENTERTAINMENT) 

Synnøve Macody Lund er endelig klar med sin første hovedrolle. 

Etter å ha imponert i både Hodejegerne og seriene Frikjent og Black Widows er Stord-skuespilleren nå aktuell med Hjemsøkt – en skrekkfilm av den litt smartere sorten.

(Litt som spanske The Orphanage eller Den sjette sansen, blandet med noe klassisk grøss og gru.) I Hjemsøkt følger vi Cathrine (Synnøve Macody Lund) som arver familiegodset etter farens dødsfall. Cathrine drar hjem for å selge boligen, men – som du kanskje har gjettet allerede – huset bærer på hemmeligheter av den uhyggelige sorten. Manuset er skrevet av forfatter Maja Lunde (
Biens historie), mens filmfotograf Carl Christian «Calle» Raabe debuterer som regissør.

Synnøve Macody Lunds mannlige motpart spilles av danske Ken Vedsagaard (Forbrytelsen, Krøniken, Black Widows), mens ni år gamle Ebba Steenstrup er den skumle, lille jenta. 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

Dagens Næringsliv kaller filmen både effektiv og sofistikert, og mener Hjemsøkt er «grøss for dem som liker å tenke litt underveis».

Aftenposten triller 5 på terningen, og pøser på med lovord om den norske kinofilmen.

– Hjemsøkt er en elegant film med mye godt håndverk i bunnen. Godt skuespill, en engasjerende historie og ikke minst kameravinkler som får deg til å lure på hva du egentlig så i hjørnet. Selve huset er en flott kulisse og er nesten som en hovedperson i seg selv, skriver anmelderen. 


Hjemsøkt har kinopremiere fredag 24. november – sjekk ut teaseren nedenfor: Vi tok en liten prat med hovedpersonen selv. 

Hei Synnøve! Hvordan har det vært å lage Hjemsøkt?

– Å lage Hjemsøkt var en unik opplevelse. Den intense innspillingen på Gran, med et fantastisk crew og samarbeid med en av mine nærmeste venner, Calle Raabe, samt medskuespiller Ken Vedsegaard er en av de fineste, mest krevende, men vakre erfaringene jeg har hatt. 
Hva var det vanskeligste? 

– Det vanskeligste var faktisk kulden, både utenfor og inne i huset. Vi fikk fanget den vakreste vinteruka på flere tiår, så det var verdt det. Men likevel ler jeg litt når jeg ser visse scener, der jeg hører at jeg er så kald at jeg nesten ikke klarer å snakke klart, fordi leppene er så numne av frost.
Skjedde det noe uventet under innspillingen? 

– Det skjer jo alltid en hel masse på et filmsett som man ikke kan forutse, men som man bare må fikse på ståande fot uten at kjøreplanen går i dass. Det mest uventede var egentlig, når jeg tenker meg om, at vi utrolig nok hadde lasagne til lunsj hver dag …  
Kan du beskrive filmen med fem seks velvalgte ord?

– Visuell, snikende, klassisk, uhyggelig, opprørende, smart.


SYNNØVE OG KEN VAR BEGGE Å SE I DEN SKANDINAVISKE SERIEN BLACK WIDOWS (ANOTHER WORLD ENTERTAINMENT) 

Hvordan var forholdet ditt til skrekkfilm før Hjemsøkt
– Veldig bra! Jeg liker spesielt psykologiske grøssere som The Others og Den sjette sansen, filmer med en smart twist. Hjemsøkt har både jumpscares og dette. Og blir dermed en film som de unge kan like, samtidig som den har et dypere plan kanskje spesielt kvinner på min alder kan finne interessant.
Hva er favoritt-grøsserne dine? 

– De to ovennevnte pluss The Ring.
Hva liker du aller best med Hjemsøkt

– Jeg liker mixen av det klassiske og det moderne, at den føles annerledes enn andre filmer i genren. Og at den har en smart og dyp twist.

Hva er det skumleste du vet om? 

– Mennesker.

Les mer