Hopp til hovedinnhold

Kjip sommer for Kanye

HAN CANNES HVIS HAN VIL (G.O.O.D. MUSIC/DEF JAM)

Den 65. filmfestivalen i Cannes poppet av i forrige uke, og en av årets store snakkiser har vært Kanye Wests kortfilm Cruel Summer, hvor Kid Cudi spiller en biltyv som forelsker seg i en blind arabisk prinsesse (!). Den 30 minutter lange snutten hadde premiere i en pyramide (seff) på brygga i den idylliske franske byen i går kveld, og Ye nøyde seg ikke med et lerret som alle andre: Filmen hans ble såklart vist på hele syv skjermer (noe som høres ganske fancy ut: De syv skjermene veksler på å spille av filmen, og flere av scenene vises samtidig fra flere vinkler på de forskjellige skjermene – noe som gjør at publikum må se rundt seg hele tiden og ikke bare rett fram, noe som er ment til å imitere «real life» jamfør 34-åringen sjøl). 
 
– Er du klar for regissør-West sin u-Tore Ryen-aktige nedbrekking av sin ferske film?
 
Værsågod: 
 
– I denne post-Steve Jobs, post-Windows-eraen sitter vi alltid på BlackBerry’en enten vi er på basketkamp eller på kino. Jeg insisterte veldig på å ha separate skjermer, sånn at hjernen din selv må sette bildene sammen, akkurat som den setter minner sammen. Jeg er ikke verdens beste regissør, men jeg har marinert på denne idéen som jeg håper vil inspirere folk, at dette vil forandre måten vi ser film på. Tenk deg da, om Tarantino gjør en skrekkfilm i dette formatet, en animasjonsfilm, eller en 3-D-film hvor publikum er omringet av levende bilder på alle hold. Man vil bare tilbake og se filmen igjen og igjen, fordi man misset ut på noe som skjedde til høyre eller venstre sist gang man fikk oppleve den…. Og sånn er livet også. 
 
Hovedrolleinnhaver (og How To Make It in America-luringen) Kid Cudi var gira da han snakket med MTV etter premieren i går kveld:
 
– Det var spes, men jævlig fett! Jeg var sykt nervøs, som med alt jeg gjør når folk brått skal se det med egne øyne, men jeg er dritstolt over det ferdige resultatet. Jeg er takknemlig for at Kanye ville ha meg med… Han er et geni, han er den beste og den råeste – og dét kan du sitere meg på!
 
Cruel Summer er også tittelen på G.O.O.D. Music-gjengens debutsamler som dropper i sommer. 
 
I går droppet en fersk Pusha T-låt fra settet, nemlig (norgesaktuelle!) The-Dream-gjestede «Exodus 23:1». Hør den her:
 

Se også: Harlem-babe forlater Pharrell til fordel for Yeezy

Nyeste saker fra 730.no

Les mer