Hopp til hovedinnhold
LENE NYSTRØMS NYE FILM ER IKKE SPESIELT SJOFBAR (SF NORGE AS/POLYDOR/UNIVERSAL)

Kinotips: Ikke se Aqua-Lenes nye film

Lene Nystrøm (35) er ikke bortskjemt når det kommer til god kritikk, men som oftest ler hun og resten av Aqua hele veien til banken. Men det spørs hvor mange av gruppens fans som backer hennes nye film Svik, som ikke høres ut som en ny Max Manus.
Den norske Håkon Gundersen-regisserte filmens handling er lagt til Oslo under andre verdenskrig, nærmere bestemt sommeren 1943. Mens krigslykken er i ferd med å snu og det er tid for reposisjonering, henger lokale forretningsmenn og krigsprofitører sammen med tyske SS-offiserer og pene, norske gladjenter på Club Havana i hovedstaden.

Nattklubbsangeren Eva Karlsen, spilt av Nystrøm, forholder seg både til motstandsmenn og tyske svartebørshandlere og skjuler mer enn hva okkupasjonsmakten og krigsprofitørene aner. Noe som etterhvert begynner å skli ut og bli farlig.

Kult?

Aaaw hello no, sier Side2 og ruller med øynene og ruller terningkast 1.

– Dessverre er dette svært hjelpeløst utført. Skuespillerne har nesten ikke fått annet å gjøre enn å lire av seg setninger overlasset med historisk informasjon. Informasjonen er åpenbart er ment for publikum og ikke de andre karakterene, og er der for at vi skal forstå det unødvendig kompliserte plottet.

– Sannsynligheten er stor for at man detter av lasset, og liten for at man bryr seg om at det skjer.

VG Nett byr på to prikker på terningen.

– Det er et stykke igjen til Aune Sand, og jeg har sett mer hjelpeløse filmer i år. Men de er gått rett på DVD. Det burde denne gjort også.

Det blir et hakk opp hos Dagbladet, som lurer på hvorfor man hyrer «en allerede karikert figur som Aqua-Lene til å spille i filmens mest sentrale rolle»?

– Mer parodisk, enn snerten og smart.

Det er ikke noe å si om dialogen i traileren til Svik:


Bonus: Lenes nyklassiker «It’s Your Duty (To Shake Your Booty)» fra 2003:

Starten på Aqua-eventyret, deres tredje singel «Barbie Girl», fra 1997:
Ordet på gatene er at det er veldig mange billetter igjen til Aqua-konserten på Rockefeller i Oslo 23. oktober.

Trailer for funny klassisk nazi-blockbuster

Nyeste saker fra 730.no

Les mer