Hopp til hovedinnhold
TO LURINGER I A SIMPLE FAVOR (NORDISK FILM/LIONSGATE)
TO LURINGER I A SIMPLE FAVOR (NORDISK FILM/LIONSGATE)

730.no anmelder A Simple Favor med Blake Lively og Anna Kendrick

A Simple Favor er definitivt verdt kinoturen.

Ensom alenemor møter stilfull businessmamma i den mørke komedien A Simple Favor, regissert av Paul Feig.

Men hva skjer når en av dem plutselig forsvinner?

Pitch Perfect-stjernen Anna Kendrick spiller Stephanie, den hjemmeværende alenemoren som tilsynelatende har alt på stell, og som mer enn gjerne stiller opp som frivillig ved sønnens skole.
Stephanie vlogger også om hvordan tilværelsen som husmor er, og deler kreative tips og oppskrifter til andre mødre.

A Simple Favor starter med en video der Stephanie virker tydelig opprørt.

Hun forteller at det er fem dager siden hun ble bedt om å plukke opp bestevenninnens sønn fra skolen, og at hun siden ikke har hørt fra henne.

Deretter blir vi kastet tilbake i tid for å kunne forstå hva som har skjedd.

I rollen som bestevenninnen Emily finner vi Blake Lively, kjent for rollen som Serena Van Der Woodsen i Gossip Girl.

Emily er en elegant og rappkjeftet fashionista som har kapret drømmejobben som PR-ansvarlig for en stor klesdesigner. Emily og Stephanie blir kjent med hverandre i forbindelse med en playdate mellom deres to sønner. Deretter utvikler de et noe uventet vennskap… Før Emily plutselig forsvinner.

Uten å skulle røpe for mye har filmen mange uventede og interessante vendinger. Man blir hele tiden overrasket, og når du endelig tror du har funnet ut av mysteriet, dukker det opp en ny side av saken.
Filmen er basert på boken med samme navn (skrevet av Darcy Bell) som tidligere har blitt sammenlignet med både Gone Girl og The Girl On The Train. Du finner en del likhetstrekk mellom filmene også, men A Simple Favor skiller seg fortsatt ut i sin helt egne stil.
Mange sliter nemlig med å finne ut hvilken sjanger filmen burde plasseres i. Den er mørk og dyster, men samtidig preget av mye – til tider ganske artig – humor. Flertallet er dog enig i at filmen er ett av regissørens beste verk.
Paul Feig er kjent for å lage komedier med sterke kvinnelige hovedroller, som for eksempel Bridesmaids, Spy og The Heat.

 I A Simple Favor prøver han seg på noe han ikke har gjort tidligere, nemlig å blande sjangerne thriller og komedie, noe som resulterte i et meget interessant resultat. Den mørke stilen som følger filmen blir lett krydret med en god dose humor og spennende fransk musikk, noe den kler godt.

Både Anna Kendrick og Blake Lively er med på å dra filmen opp med deres tolkning av hovedrollene. Spesielt Kendricks rolle som Stephanie er spennende å følge da karakteren vokser fra å være en naiv og sprudlende alenemor, til å bli rene Nancy Drew i det venninnen forsvinner.

Det er mye positivt å si om denne sære formen for komedie, men dessverre virker det som regissøren har fått litt hastverk mot slutten.

I det filmen nærmer seg klimaks blir det mye frem og tilbake, noe som kan skape forvirring.

Det blir mye å holde styr på. I tillegg er slutten så enkel at det kan minne om den gangen du fikk så dårlig tid på slutten av norsktentamen at du måtte avslutte novellen med «og så våknet hun fra det forferdelige marerittet».

Til tross for dette har A Simple Favor uten tvil høy underholdningsverdi og er absolutt verdt en kinotur.

Se også: Disse filmene og seriene kan vinne Golden Globes

Nyeste saker fra 730.no

Les mer