Hopp til hovedinnhold
kinofloppene 2022 - Margot Robbie og Brad Pitt på London-premieren til Babylon på BFI IMAX i januar 2023 (David M. Benett/Max Cisotti/Dave Benett/WireImage)
Margot Robbie og Brad Pitt på London-premieren til Babylon på BFI IMAX i januar 2023 (David M. Benett/Max Cisotti/Dave Benett/WireImage)

Kinofloppene 2022: Disse filmene tapte mest flus

Kinofloppene som mageplasket hardest i 2022.

Det har aldri vært mer vanskelig å lokke folk til kinoene. Selv store, stjernespekkede filmer basert på kjent materiale kan lett floppe.

Deadline lister de fem største kinofloppene fra 2022 – og det estimerte tapet.

Det totale tapet nedenfor er på over 6 milliarder kroner.

 


Strange World

kinofloppene 2022 - strange world disney box office flop poster

Strange World (Disney)

Tap: -197,4 millioner dollar

Det ble stort sett bra anmeldelser for Disney-animasjonsfilmen Strange World, med Jake Gyllenhaal, Gabrielle Union, Lucy Liu, Dennis Quaid og Jaboukie Young-White i fortellingen om familien Clades i en ukjent land. Men ingen kjøpte kinobilletter. Noen mener at konservative familier ikke ville ta med barna på kino og se en film med en sentral homofil karakter. Andre mener bare at den er rotete fortalt og utdatert. Det eneste som er sikkert er at Walt Disney Animation Studios-filmen tapte nesten 2 milliarder kroner på kino. Dette er studioets første box-office-bombe siden Meet the Robinsons i 2007.

 


Amsterdam

amsterdam 2022 box office flop taylor swift drake

Amsterdam (20th Century Studios)

Tap: -108,4 millioner dollar

Det hjelper ikke at David O. Russell-ensemble-komedie-thrilleren byr på Christian Bale, Margot Robbie, Rami Malek, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldaña, Chris Rock, Taylor Swift, Robert De Niro og mange flere. Med Drake som produsent. Etter dårlige anmeldelser og minimalt med hype, tar Amsterdam så vidt 3. plass etter premieren i Nord-Amerika. Gratulerer til Michael B. Jordan, Jennifer Lawrence og Jamie Foxx som trakk seg i siste liten.

 


Lightyear

lightyear pixar disney box office flop

Lightyear (Pixar/Disney)

Tap: -106 millioner dollar

Hvem skulle tro at en Toy Story-spin-off med Buzz Lightyear skulle floppe? I alle fall ikke Pixar og Disney. Mange likte ikke at Chris Evans tok over hovedrollen fra Tim Allen, og folk flest ville heller se denne på sofaen via Disney+ enn å ta kinoturen. Animasjonskalkunen har også med Keke Palmer og Taika Waititi.

 


Devotion

devotion jonathan majors 2022 box office flop taylor swift drake

Devotion (Sony Pictures)

Tap: -89,2 millioner dollar

Bra anmeldelser, men null interesse. Forholdet til de amerikanske soldatene Jesse Brown og Tom Hudner under Korea-krigen (1950-1953) danner grunnlaget for den biografiske filmen Devotion. Som kom i kjølvannet av den suverene suksessen Top Gun: Maverick. Hollwood-superstjerneskuddet og MCU-storsatsningen Jonathan Majors (som nå brått sliter med sitt omdømme) og Glen Powell (og selveste Joe Jonas) klarte ikke å lokke folk på kino.


Se også: Marvel Cinematic Universe åpner 2023 med en historisk nedtur


Babylon

babylon 2022 box office flop poster 730no

Babylon (Paramount Pictures)

Tap: -87,4 millioner dollar

Damien Chazelle-filmene La La Land, Whiplash og First Man har til sammen vunnet 10 Oscar-priser. Planen var også Academy Awards-dryss for Babylon, men den 3 timer og 9 minutter lange R-rated kokainfesten fra gamle Hollywood mageplasket etter premieren. (Mange forlot kinosalene etter en drøy halvtime.) Til tross for to av Hollywoods største filmstjerner Brad Pitt og Margot Robbie i hovedrollene (med nykommeren Diego Calva). Mannen i gata gikk heller for å se Avatar: The Way of Water.

Margot Robbie spiller altså i to av de største kinofloppene fra 2022. Men satiren Barbie bør gjøre susen? Den nye traileren er bedre enn du tror

Les mer