Hopp til hovedinnhold
Kim Kardashian er skadet, mener Jameela Jamil (Samir Hussein/Getty)
Kim Kardashian er skadet, mener Jameela Jamil (Samir Hussein/Getty)

Jameela Jamil: – Det er ikke noe poeng å skrike på Kim Kardashian

Kim Kardashian skaper sinne.

Firebarnsmoren slår et slag for korsetten?

På tirsdag postet Kim Kardashian en snutt hvor hun poserer i en korsett som gir henne iøynefallende tynn midje.

Se snutten nederst på siden.

«Fant akkurat denne i telefonen fra en spesiell tur til London», skriver Kim, og forteller at hun reiste til England for å få skreddersydd korsetten.

«Vi har kanskje også startet å lage noen flere kostymer, inkludert mitt spesielle antrekk til bursdagen.»

Skjermbilder fra Kim Kardashians korsettsnutt (Instagram/kimkardashian)

Skjermbilder fra Kim Kardashians korsettsnutt (Instagram/kimkardashian)

Videoen, som i skrivende stund har 18 millioner visninger hos Kims Instagram-konto, blir umiddelbart møtt med sinne.

En som tidligere har kritisert kroppsfokuset til Kardashian-søstrene, er den britiske skuespilleren Jameela Jamil, og mange har reagert på at hun umiddelbart ikke kommenterte snutten.

Men 34-åringen fra London, kjent fra blant annet NBC/Netflix-serien The Good Place, så videoen – og tok sin tid til å svare skikkelig.

Hun skriver nå et åpent brev om Kim Kardashian.

Briten er glad for at folk selv har forstått at det Kim gjør er galt, men hun mener at det ikke er noe poeng å bli sint på California-superstjernen.

Dette fordi Kim selv, ifølge skuespilleren, er mentalt skadet og vet ikke bedre.

Jameela, som siden 2015 har vært sammen med Travis Scott/Kanye West-kompis James Blake, ber folk passe på å selv kontrollere inntrykk man får fra internettet og omverdenen.

(Instagram/jameelajamilofficial)

(Instagram/jameelajamilofficial)

Les det åpne brevet Jameela Jamil skriver til sine tre millioner Instagram-følgere i kjølvannet av korsettvideoen til Kim Kardashian:

«Jeg har mottatt over 1000 DM-er som ber meg om å ta opp dette. Grunnen til at jeg ikke gjorde det med en gang, er ikke fordi jeg ikke synes [videoen] er skadelig og skuffende. Jeg synes det.»

«Det er fordi det faktum at dere alle sender meg meldinger om det, viser at arbeidet mitt er gjort.»

«Jeg forsøker ikke å kansellere Kim K. Jeg prøvde alltid å bevæpne dere med kunnskap til å selv erkjenne at dette er en idiotisk forventning til kvinner, utviklet av patriarkatet

«Hvis du vet at det er problematisk, reduktivt og uansvarlig av henne å forevige en slik umulig skjønnhetsstandard overfor sine påvirkelige fans … Da er du bemyndiggjort og bevisst – og du trenger ikke meg.»

(Instagram/jameelajamilofficial)

(Instagram/jameelajamilofficial)

«Kim har, som mange av oss, vært gjennom flere dekader med kroppsbildeproblemer og besettelser. Dette har blitt foreviget av måten mediene har studert utseendet til hun og søstrene.»

«[Kim Kardashian] prøver ikke aktivt å skade dere. Hun er selv så skadet og bedratt at hun tror hun trenger å se slik ut for å være spesiell og vakker, og hun søler det utover sine følgere.»

Kristen Bell og Jameela i The Good Place (NBC/Netflix)

Kristen Bell og Jameela i The Good Place (NBC/Netflix)

«Er dette galt? Ja. Men jeg er ikke sikker på at hun er klar over at hun gjør mot andre det idolene hennes gjorde mot henne… Ved å få henne til å tro at en liten midje er nøkkelen til femininitet og sexappell.»

«Vi vokste opp i heroin chic-tiden, hvor vi fikk beskjed om at du må se ut som en rusavhengig som sulter i hjel… Til å gå fra det til å mobbes om kroppen din av hele verdenen? Denne toksisiteten fra en som er smart og vet bedre, er et tegn på en skade hun ikke kan stanse.»

Jameela Jamil med James Blake på Grammy Awards i Staples Center i Los Angeles i 2019 (Neilson Barnard/Getty)

Jameela Jamil med James Blake på Grammy Awards i Staples Center i Los Angeles (Neilson Barnard/Getty)

«Det er ikke noe poeng å skrike på Kim. Den smarte tingen å gjøre er å beskytte deg selv.»

«Du har makten. Du kontrollerer  markedsplassen. Du velger hva og hvem som er trendy. Avfølg folk som sier ting som skader din selvtillit. Ikke la restene av deres egne skader søle utover deg. Avfølg folk/merker som ikke får deg til å føle deg sterk og glad og takknemlig for det du har.»

(Instagram/jameelajamilofficial)

(Instagram/jameelajamilofficial)

«Du er sjefen og ingen av dem er en dritt uten deg. Patriarkatet vil at vi skal fokusere på vår vekt istedenfor kraft, likestilling og psykologisk frihet.»

«Fuck alle som oppmuntrer til dette. Blokker. Skru av. Slett. Gjenta. Følg aktivister, forfattere, kunstnere og komikere i stedet», avslutter Jameela.

Nedenfor er den kontroversielle speilselfie-snutten til Kim Kardashian.

Jameela Jamil spiller i den største romkom-en (i alle fall budsjettmessig) på lenge; Marry Me med Jennifer Lopez, Owen Wilson og Sarah Silverman.

Se også:

Jameela Jamil sleper Quentin Tarantino

Nyeste saker fra 730.no

Les mer