Hopp til hovedinnhold
kim kardashian instagram israel palestina hamas joe biden 730no
Kim Kardashian (Instagram/kimkardashian)

Kim Kardashian kommenterer Palestina/Israel på Instagram

Kim Kardashian skriver Instagram-innlegg om Palestina/Israel-krisen.

«Hjertet mitt er knust av å se videoene av babyene og familiene som blir terrorisert og myrdet foran hele verdenen!» 

De fleste stjerner holder tyst.

Men nå kommenterer klodens kanskje mest kjente kvinne Hamas’ terrorangrep i sin Instagram-feed.


Les også: Hvorfor er det krig i Palestina/Israel? 🇵🇸🇮🇱


Da lillesøsteren Kylie Jenner postet et innlegg til støtte for Israel til sine 400 millioner følgere, slettet hun det etter en drøy time. Ikke fordi hun kjapt mistet 230 000 følgere. Angivelig fjernet hun innlegget etter å ha blitt oppringt av Bella Hadid. Sistnevnte, hvis far er palestinske, jordansk-amerikanske Mohamed Hadid, har blitt kjent for å bruke sin plattform til å støtte Palestina.

«Jeg ber også om at man i vanskelige tider som disse ikke dømmer hvem som uttaler seg eller ikke. Fordi alle skal få lov til å takle krisetider på den måten de føler seg mest komfortable. Enten det er privat eller offentlig», skriver Kim Kardashian.

Les innlegg til Kim Kardashian nedenfor.

En melding til mine jødiske venner og familie. Jeg elsker dere og jeg støtter dere. Jeg har hørt hvor redde dere er nå, og jeg vil at dere skal vite at dere ikke er alene om dette.

Hjertet mitt er knust av å se videoene av babyene og familiene som blir terrorisert og myrdet foran hele verdenen! Som mennesker med et hjerte… Hvordan kan noen ikke knuses av disse forferdelige bildene som vi aldri vil kunne viske ut («unsee»)?

Brutal terrorisme har tatt uskyldige liv. Nå lider både israelske og palestinske sivile og betaler den høyeste prisen som finnes.

Som armener er jeg spesielt ømfintlig når det kommer til disse spørsmålene. Jeg har snakket om det armenske folkemordet i årevis, og nå, etter måneder med blokade med minimal mediedekning og ingen ekstern støtte, er armenere selv ofre for en etnisk rensing i Artsakh. De lider i dette øyeblikket også av en ekstrem humanitær krise, og det er fortsatt krigsfanger som holdes fanget eller er savnet.


Bella Hadid: – Jeg er stolt over å være palestiner


Uansett hvilken side du er på, eller hvordan du har blitt triggered av grusomhetene de siste dagene: Våre hjerter skal alltid ha rom for medfølelse overfor uskyldige ofre som er fanget i kryssilden av maktkamp, politikk, religion, rase og etnisitet.

Selv om jeg vet at det ikke er noe jeg personlig kan gjøre for å fjerne smerten til dem som lider. Min familie og jeg ber om trygg retur av gisler. For dem som har dødd og deres berørte familier. For fred for alle de uskyldige – og for at utøverne av denne uforsvarlige volden skal stilles for retten.

Min oppfordring til handling i dag, noe vi alle kan gjøre, er ganske enkelt å kontakte vennene dine, kollegene og dem som er i ditt samfunn («community»). De som har det vondt, uansett hvilken side de er på, sjekk inn med dem og fortell at du elsker dem. Jeg ber også om at man i vanskelige tider som disse ikke dømmer hvem som uttaler seg eller ikke. Fordi alle skal få lov til å takle krisetider på den måten de føler seg mest komfortable. Enten det er privat eller offentlig.

Bønner og fred alltid.

kim kardashian israel palestina hamas instagram x joe biden

kim kardashian israel palestine hamas instagram

kim kardashian israel palestina hamas instagram

Firebarnsmoren er kjapp til å stenge kommentarfeltet.

Under hennes forrige innlegg, fra Victoria Beckham-visningen under moteuken i Paris, er det dog mange som ser sitt snitt til å kommentere. 

kim kardashian instagram victoria beckham show paris anna wintour israel palestina hamas joe biden

(Instagram/kimkardashian)

Noen takker for det hun skriver. Men de fleste er sinte.

kim kardashian instagram israel palestina hamas joe biden

I forkant postet Kim Kardashian innlegget nedenfor i sin Instagram Stories.

kim kardashian instagram stories israel palestina hamas joe biden

Bella Hadid har i skrivende stund ikke postet noe om Israel/Palestina i feeden til sin Instagram i kjølvannet av Hamas-angrepet.

Storesøsteren Gigi Hadid deler innlegget nedenfor.

gigi hadid bella hadid instagram victoria israel palestina hamas joe biden


Les også: Kylie Jenner dratt gjennom gjørma grunnet IG-innlegg

Les mer