Hopp til hovedinnhold
Kim Kardashian red carpet 2019
Kim Kardashian vet hva hun driver med (Rodin Eckenroth/WireImage)

Kim Kardashian om kanselleringskultur, Kanye, Taylor Swift, Pete Davidson og livestreamen til North West

Kim Kardashian holder ikke mye tilbake i et nytt intervju.

I podcasten til den anerkjente journalisten Bari Weiss (The Wall Street Journal, The New York Times) åpner Kimberly opp om en krangel med Kanye West, men også om den allerede berømte TikTok-livestreamen til datteren North (8).

Hun avslører også at hun ikke har mye til overs for den såkalte kanselleringskulturen – og sliter med å velge ut en favorittlåt av Taylor Swift.

Kim forteller at lidenskapen for rettsvesenet startet med kriminalsaker fra virkeligheten.

– Jeg var alltid den jenta som helst ville være hjemme og se true crime-serier og lytte til true crime-podcaster, forklarer hun.

Det var historien til Alice Marie Johnson som fikk henne til å aktivt engasjere seg, og senere studere juss.

– Det var en sak som virkelig traff meg. Jeg forstod ikke hvorfor noen som hadde en mindre alvorlig, førstegangs-lovbrudd innen narkotika hadde nøyaktig samme straff som Charles Manson. Jeg sendte saken til advokaten min, og da jeg så at jeg var i stand til å gjøre en forskjell, var det ingenting som kunne stoppe meg.

66-åringen fra Mississippi ble i 1996 dømt til livstid for å ha vært involvert i kokainsmugling.

– Hun jobbet for FedEx. Hun hadde fem barn. Hennes 8 år gamle sønn hadde akkurat blitt drept i en motorsykkelulykke. Mannen hennes forlot henne uten å hjelpe økonomisk. Hun var desperat – og hun fikk sparken fra jobben sin i FedEx. Og en som jobbet der hadde sagt til henne: «Du vet, hei, hvis du bare svarer på telefonen og du sier denne setningen og blir vårt telefon-«muldyr», kan du få tusen dollar hver gang du tar telefonen», forklarer firebarnsmoren.

I 2018 ble Alice Marie Johnson, som ble både bestemor og oldemor bak murene, benådet av daværende president Donald Trump.

Hun hadde da sittet inne i nesten 22 år.

Kim forstår godt at folk reagerer på at det må en kjendis til for å hjelpe noen ut av fengsel, og sier at hun nok hadde tenkt det samme selv.

Alice Marie Johnson i 2019 (Det hvite hus)

Hun bryr seg heller ikke om hva folk måtte mene om at hun samarbeidet med kontroversielle Donald Trump.

– Jeg bryr meg virkelig ikke om kritikken. Jeg mener, mitt rykte over noens liv? Ødelegg meg da. Jeg bryr meg virkelig ikke. Det var ikke engang et alternativ, sier hun.

– Jeg bryr meg bare om å gjøre det rette; Jeg bryr meg egentlig ikke om politikk i det hele tatt.

– Det handler om menneskene på innsiden [av murene] og om jeg kan gjøre noe – uansett om det er Obama, Biden, Trump, jeg er villig til å jobbe med hvem som helst. Det handler egentlig ikke om å bli likt. Hvis jeg kan forandre noens liv, så er det det det handler om for meg.

Kim Kardashian i Det hvite hus (Alex Wong/Getty Images)

I en alder av 41 har Kim Kardashian omsider bestått den mest krevende eksamenen hun må gjennom for å bli advokat.

Det tok fire forsøk, noe som tæret på både psyken og selvtilliten.

– Så, jeg bestod ikke første gang. Så tok jeg den igjen. Og jeg bestod ikke andre gang. Og jeg ble så motløs da jeg ikke bestod den tredje gangen. Jeg tilbringer timer og uker borte fra barna mine, jeg har 12-timers dager, jeg går ikke i middag med venner.

– Jeg har avlyst livet mitt de siste to årene for å virkelig fokusere og gjøre dette, fortsetter hun.

– Hver gang jeg mislyktes følte jeg meg så dårlig med meg selv. Men jeg lærte noe hver eneste gang, og jeg tenkte at jeg ikke var klar. Jeg måtte gjøre det. Jeg måtte jobbe hardere. Og det var så viktig for meg å i det minste bestå denne første eksamenen for å bevise for meg selv at jeg kunne gjøre det.

At hun strøk gang på gang fikk studenten til å tvile på om hun i det hele tatt ville klare det, etter så mange år borte fra skolebenken.

– Og så tenker du: «Herregud, er jeg bare så gammel at jeg ikke klarer å holde på all denne informasjonen nå? Hva skjer? Hvorfor består jeg ikke dette?» Men jeg gjorde det. Og det føltes så jævla bra.

Kim Kardashian på MTV Movie and TV Awards i Santa Monica i California i 2018 (Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)
Kim Kardashian på MTV Movie and TV Awards i Santa Monica i California i 2018 (Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Kim Kardashian forteller at hun ikke har mye til overs for kanselleringskultur.

Hun kaller kulturell appropriasjon alvorlig, men kansellering? Ellers takk.

– Kanselleringskultur er det mest latterlige, fordi jeg virkelig tror – og du og jeg har vært på flere middager sammen der folk diskuterer tankene sine om det – på rehabilitering og ytringsfrihet.

– Jeg har egentlig aldri vært for kansellerkultur, sier hun til Bari Weiss.

– Hvis vi kansellerer noen for noe de har gjort eller sagt i fortiden, så inviterer vi dem ikke inn i samtalen for å virkelig forstå, fortsetter Kim.

Hun understreker at det kommer an på situasjonen.

Kanye West og Kim Kardashian West på Versace 2019-visning (Roy Rochlin/Getty)

I 2018 prøvde hun å overtale Kanye West til å droppe MAGA-caps på besøk hos Saturday Night Live.

Det ville hun ikke gjort i dag, tror hun.

– Jeg er veldig nøytral, men den kvelden var jeg veldig streng med ham, og kranglet med ham. «Du må ta av den hatten». Og nå når jeg ser tilbake tenker jeg, hvorfor skulle han ta den av hvis det er det han tror på? Hvorfor kan han ikke ha den på seg på TV? Halve landet stemte på ham, så det er tydelig at andre liker ham, sier Kim.

– Jeg lærte mye av den situasjonen. Uansett hva, så lærte det meg å være litt mer empatisk for folk som bare vil gjøre det de vil gjøre: ytringsfrihet!

– Og hvis du vil bruke hatten, bruk hatten. Jeg respekterer det faktum at han visste nøyaktig hva han trodde på og alltid stod ved det. For meg er det en god egenskap å ha, uansett hvem som er imot deg og uansett omstendigheter. Jeg synes det bare er beundringsverdig, og det er bare en veldig kul kvalitet å ha.

– Selv om det ikke er noe jeg er enig i, eller selv om jeg ville ha gjort det annerledes, synes jeg det er beundringsverdig.

(Skjermbilde/NBC)

I oppveksten hennes var det ikke trendy å se ut som Kim Kardashian.

– Alt handlet om «heroin-chic» på 90-tallet, da jeg gikk forbi folk på videregående slo de meg på rumpa. Alle pleide å gjøre det. Det var så merkelig.

– Jeg hadde store pupper da jeg var 12 år gammel, og jeg var alltid veldig curvy. Ingen så ut som meg før mot slutten av videregående, og da var det Jennifer Lopez og Salma Hayek, og jeg sa: «Der er det! Jeg ser det, jeg ser det.» Og det føltes så godt.

– Da jeg først kom inn i moteverdenen var det ingen som sendte meg klær fordi de sa: «Dette kommer aldri til å passe henne?» Og jeg sa: «Jeg lover at det vil passe meg. Jeg skviser meg inn i det.» Da jeg begynte å få venner som var designere og de ville lage kolleksjoner som passet mer til min kroppstype, følte jeg at dette var en seier for de formfulle jentene, fordi folk begynte å designe annerledes. Det gjorde meg virkelig stolt, forteller Kim.

Kimberly på soverommet (Instagram/kimkardashian)
Kim i SKIMS, så klart (Instagram/kimkardashian)

Podcast-praten kommer også innom direktesendingen til North West (8) på TikTok, som datteren startet uten tillatelse.

Journalisten synes det er vittig at North bryter reglene, slik Kim på mange måter har gjort selv.

– Jeg mener, North West er Kanye Wests datter. Glem det, hun er tvillingen hans.

– Men i huset mitt er det regler. Hun var virkelig lei seg for det, og hun beklaget til meg og sa «jeg så på TikTok at jeg var i trøbbel og jeg er virkelig lei for det». Og hun forstod det, sier Kim.

Kim Kardashian North West Instagram Story Olivia Rodrigo lol
North West og mamma (Instagram/KimKardashian)

Til slutt svarer hun på flere kjappe spørsmål.

Den triveligste kjendisen er ifølge Kim Kardashian Sex and the City-stjernen Sarah Jessica Parker alias Carrie Bradshaw.

– Sarah Jessica Parker er den snilleste kjendisen på planeten, sier hun.

Hun blir også spurt om favoritter fra katalogen til Kanye West… Og Taylor Swift 👀

– Jeg liker Yeezus veldig godt. Jeg elsker også My Beautiful Dark Twisted Fantasy.

Men Taylor?

– Jeg liker mange av sangene hennes. De er alle supersøte og catchy. Jeg måtte sjekket telefonen min for å få en tittel, svarer hun.

Taylor Swift Kim Kardashian Kanye West coronavirus
Året før det smalt: Taylor Swift og Kim Kardashian på MTV Video Music Awards i 2015 (Christopher Polk/MTV1415/Getty)

Kim blir også spurt om hvem i Saturday Night Live hun liker aller best…

Hun svarer ikke Pete Davidson, men hun svarer heller ikke ikke Pete Davidson.

– For en felle! Bari, du vet, sier hun til journalisten.

(Instagram/flavorflavofficial)
Tre av fire er tilfeldigvis kledd i SKIMS-pysj (Instagram/flavorflavofficial)

Kim forteller videre at liker rumper bedre enn pupper, og at hun ikke vil stille som presidentkandidat med det første.

Hun vil heller ikke kalle seg verken demokrat eller republikaner.

– Jeg tror på rettighetene demokratene vil ha, men jeg tror også på skattene republikanerne vil ha. Jeg er en miks av begge, sier hun demokratisk.

Til slutt blir hun bedt om å gi et råd til den 18 år gamle Kim Kardashian.

– Ikke forandre noen ting fordi alt har gjort deg til den du er i dag, selv om det ikke virker slik og det ser mørkt og skummelt ut. Og kanskje tilbring litt mer tid med faren din fordi du har bare et par år igjen med ham.

Kim og pappa Robert Kardashian (Privat)

Se også: Har Ye fått ny samboer allerede?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer