Hopp til hovedinnhold
MER ACTION FOR KIEF, NÅ EKSTRA OVERNATURLIG (FOX)

Kiefer Sutherland og Gugu Mbatha-Raw i Touch: Heroes møter 24 møter X-Files?

Kiefer Sutherland og Gugu Mbatha-Raw klar med Touch.

Synes du 24 var en smule usannsynlig?

Hold på hatten.

I Kiefer Sutherlands nye serie spiller han Martin Bohm, en enkemann som mistet kona under 9/11.

Journalistyrket har han forlatt til fordel for å lasse kofferter på flyplassen, samtidig som han sliter med sin 11 år gammel sønn Jake, spilt av (selvfølgelig ekstra søte) David Mazouz.


Guttebassen sier ikke et ord, lar ingen røre ham, vil ikke gå på skole, og er mest opptatt av tallet 318. Samtidig som en hjelpearbeider griper inn, begynner Martin å skjønne at sønnen er unik på flere måter:

Shorty kan tolke koder, mønstre og tilfeldigheter som gjør at han kan forutsi hendelser i fremtiden. For å rettferdiggjøre denne formen for skrullete liksom-metafysikk, stiller Danny Glover som ekspert på barn med utrolige evner.

I piloten, som Fox sendte i helgen, vises flere historier parallelt, blant annet med en britisk forretningsmann som mister telefonen, en sanger i Dublin (indisk-kanadisk-britiske Karen David, ) som også jobber for en teleoperatør, en party-prostituert i Tokyo, en lotto-oppslukt drittsekk (Titus Welliver fra Deadwood) og en ung Bagdad-gutt som roter seg bort i terrorister. Alt henger selvsagt sammen.

Første episode blir nesten for ambisiøs, og man merker at mannen som står bak er Tim Kring. Hans ærgjerrige serie Heroes startet stort, og endte i et forferdelig kaotisk surr.

Heldigvis er pilotens regissørstol fylt av Francis Lawrence (Water for Elephants, I Am Legend, Lady Gagas «Bad Romance», Britneys «I’m a Slave 4 U»), som også er produsent, og det hele blir etterhvert nøstet opp på en stilig nok måte til at vi lett ser mer. Dessuten er Kiefer god.
Og selv har han trua.

– En sjelden gang kommer man over materiale man ikke kan si nei til, sier Sutherland i en pressemelding.

– Jeg er begeistret over å være endel av dette prosjektet, og ser frem til å jobbe med en ekstraordinær forfatter og produsent som Tim Kring.

Hjelpearbeideren Clea spilles av Gugu Mbatha-Raw, som krysser fingrene ekstra hardt for at Touch blir populær nok.

Den britisk-sør-afrikanske skuespilleren hadde hovedrollen i J. J. Abrams’ (Super 8, Lost, Fringe) serie Undercovers, som i 2010 ble tatt av lufta før første sesong var vist ferdig.

TV 2 forteller 730.no at den norske premieredatoen til Touch ennå ikke er satt, men at de «kommer til å ligge ganske tett opp mot USA». 22. mars viser Fox andre episode.

OPPDATERT: TV 2 sier de starter å vise Touch 19. mars kl. 21:40.

Traileren til piloten:

Vi tipper Kiefer, hjelpearbeider-baben og den snodige sønnen blir et bra team.

Les mer