Hopp til hovedinnhold

Kicking Ass: Dwight Schrute-style!

(This Is That Productions)

I regissør James Gunns nye film Super, får vi se Rainn Wilson (The Office, Juno) miste fatningen og ikle seg rød trikot for å bekjempe kriminalitet etter at dama hans stikker av med en knarklanger. Problemet er bare at The Crimson Bolt (Wilson) ikke har noen forutsetninger for å være en superhelt, annet enn en overdreven tro på seg selv og en morbid motivasjon for å imponere eksen.

Fortsetter under traileren.


Det hele minner naturligvis mye om fjorårets Kick-Ass, som også handler om ikke-fult-så-supre superhelter. Men, likheter i plottet til tross, Super ser allikevel ut til å være en nokså annerledes film.

Gunn har selv skrapt sammen finansene til filmen, etter at hans eks-kone Jenna Fischer (Pam i The Office) foreslo både prosjektet og kollega Wilson til hovedrollen. Mangelen på studiofinansering har gitt Gunn frie tøyler til å sette hva han vil på lerretet. Resultatet ser ut til å være en slags «hipsteraktig indie-versjon av Kick-Ass», infusert med en dose splatter/horror, som for øvrig ser ut til å være Gunns kjennetegn, best representert ved zombiesplatteren Slither fra 2006.

Selv om traileren ovenfor ser ut til å være all fun and games, gir dette klippet et innblikk i den mørkere siden av filmen, hvor vår mann bestemmer seg for å hamle opp med køsnikere.

Fortsetter under klippet.


Skuespillerne fikk angivelig vis jobbe for minstelønnen som Screen Actors Guild tillater, hvilket er ganske oppsiktsvekkende med tanke på hvilket stjernespekket lag det er. Kevin Bacon spiller narkolangeren som stikker av med Rainns dame, portrettert av evig-unge/heite Liv Tyler. Ellen Page, som tidligere delte lerret med Wilson i glimrende Juno fra 2007, henger seg på The Crimson Bolt som sidekicken Boltie. Selv om de kanskje ikke er dagens mest ettertraktede stjerner, er de allikevel ikke en gjeng man forventer seg jobber billig, muligens noe vi kan tolke som en kvalitetsmessig honnør til Gunns manuskript.

Sammenligningen med filmatiseringen av Mark Millars tegneserie Kick-Ass er som tidligere nevnt uunngåelig, og rip-off-rykter florerer allerede. I Super sitt forsvar kan vi allikevel hevde at konseptet med nerder i besittelse av halvsupre alter-egos ikke er et nytt konsept.
Bare ta en titt på trailerne for Woody Harrelsons Defendor (2009) og Michael Rapaports Special (2006):

Fortsetter nedenfor.


Rip-off eller ei, traileren ser jo hysterisk morsom ut og får dessuten plusspoeng for å bruke Monsters (Moneybrothers ska-band fra 90-tallet) God Knows My Name som tittelspor. I tillegg har Super noe som forgjengerne ikke har: Rainn Wilson i hovedrollen! Hvem har vel ikke lyst til å se Dwight Schrute gjøre alvor av all combat-expertisen han gjennom årene har skrytt på seg i The Office?

Super har amerikansk premiere 1. april, men ingen norsk dato er foreløpig bestemt.
Se også: Vesle Chloe Moretz, som var rå i Kick-Ass (– Okay, you cunts!), spiller i USA-versjonen av 2009s beste svenske film.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer