Hopp til hovedinnhold

Khalids unge favoritt til Norge ✨

Norges neste favoritt?

Claire Cottrill aka Clairo har gjort det særdeles bra de siste årene med låter «Pretty Girl» og «4EVER».

Denne uka ble kjent at den unge indieartisten kommer til Norge i vinter, nærmere bestemt bittelille julaften 22. desember.

Konserten er en del av Parkteatrets Yngling-prosjekt, altså er det fri alder og god stemning.

Clairo har nylig gitt ut sitt første album etter stor suksess med både singler og EP-er.

Men hun er fortsatt ikke en artist alle vet hvem er, så da kjører vi like så godt en kjapp introduksjonsguide.

Claire Corttrill er en amerikansk artist og låtskriver fra Massachusetts.

Som ung begynte hun (s0m så mange andre) med coverlåter, og hun lærte seg å spille gitar ved hjelp av YouTube i en alder av 13.

Da Clairo var 18 år gammel delte hun sangen «Pretty Girl» på nettet. Sangen er et prakteksempel på sjangeren «Bedroom Pop», med sin enkle melodi og tekst, og ikke minst hjemmesnekra innspillingskvalitet. (I Norge best kjent via Girl in Red.)

«Bedroom Pop« blir også kalt DIY- eller Lo-fi-musikk. Det som kjennetegner sjangeren er at den (som navnet antyder) spilles inn på soverommet til unge artister, som ikke venter på at de skal bli oppdaget før de lager musikk.

Uklar vokal og få instrumenter er også klassisk for stilen.

Clairo lagde selv «Pretty Girl» i GarageBand i sengen sin. I dag har sangen over 65 millioner streams på Spotify, og nesten 40 millioner avspillinger av musikkvideoen på Youtube. Imponerende!

Musikkvideoen gikk nærmest viralt på YouTube sensommeren i 2017. Det til tross for (eller kanskje fordi?) at den bare består av ulike klipp av Clairo som sitter i sengen sin og synger.

Se musikkvideoen til «Pretty Girl» her:

Clairo har selv fortalt at grunnen til at hun lagde en musikkvideo av seg selv som sitter i senga og tuller, var for å hjelpe seg selv.

– På dagen jeg lagde denne, var håret mitt fett, huden min var dårlig, jeg hadde ingenting å ha på meg, og jeg ville ikke forlate sengen min, skriver hun under musikkvideoen.

Clairo skriver videre at sangen handler om et forhold der hun følte å hun måtte være den perfekte jenta for en annen person.

Den eneste måten hun kunne lage musikkvideo til denne sangen var ved å ha det skikkelig gøy da hun følte hun ikke så bra ut, og rett og slett ikke bry seg i det hele tatt.

Debutalbumet Immunity kom ut i starten av august:

Dessverre fikk ikke 20-åringen utelukkende positive tilbakemeldinger da «Pretty Girl» ble en suksess.

Clairo får nemlig kritikk (les: haters) fordi hun angivelig får god hjelp av farens kontakter.

Pappa Clairo, Geoff Cottrill, har hatt en rekke stillinger som markedsføringssjef for store firmaer som Coca-Cola, Starbucks og Converse. I disse dager er Geoff sjef over det indiske markedsføring- og kommunikasjons-firmaet MullenLowe Lintas. 

Geoff introduserte datteren sin til en gammel venn, John Cohen, sjefen over markedsførings-byrået Cornerstone, som står bak kulturmagasinet The Fader.

Senere signerte Mr. Cohn Clairo til labelet hans Fader Label, og introduserte henne til Pat Corcoran, Chance the Rappers manager. Pat er også eier av management Haight Brand, som i dag er managementet til Clairo.

Clairo anklages for å ikke være autentisk (hei Lana Del Rey!), og flere kritikere mener at hun en «industry plant» aka en «vare» laget av musikkbransjen.

Den unge låtskriveren mener selv at hun aldri har fremstilt seg som noe annet enn du hun er.

Som et svar til haterne twitret hun «Det faktumet at det må være en mann bak min suksess, når jeg genuint har jobbet så hardt er frustrende».

Eller hur!

Uansett hvor mye hjelp Claire har fått, er det ikke tvil om at hun er et stort talent med en vakker stemme og tekster folk setter pris på.

I sommer har Massachusetts-jenta vært på turne med selveste Khalid gjennom hele USA. Dét får man ikke bare uten videre.

13. september kommer Khalid til Norge for femte gang, men da er det Mabel og Raye som varmer opp.

Heldigvis kan vi se indie-prinsessen på Parkteateret 22. desember.

View this post on Instagram

bb gurl

A post shared by Claire Cottrill (@clairo) on

Denne uka ble det også annonsert at Clairo kommer til Tyler, the Creator sin festival; Camp Flog Gnaw Carnival.

Her skal også artister som Solange, Brockhampton, Juice WRLD, 21 Savage, Blood Orange og Tyler selv spille.

Sees på Park i desember!  

Sjekk ut: Her er musikkvideoen Juice WRLD filmet da han var i Oslo

Nyeste saker fra 730.no

Les mer