Kendall Jenner må betale 895 000 kroner for Fyre Festival-reklame på Instagram

21. mai 2020 kl. 10:00
Kendall Jenner postet misvisende Fyre Festival-reklame - som hun ikke merket (Darren Gerrish/WireImage)

Kendall Jenner postet misvisende Fyre Festival-reklame - som hun ikke merket (Darren Gerrish/WireImage)

Kendall Jenner sier ja til å betale tilbake litt av sitt Fyre Festival-honorar til investorer som ble lurt for millioner av dollar.

Etter å ha blitt saksøkt av Gregory Messer på vegne av Estate of Fyre Festival LLC, skal Kendall ifølge ABC  nå betale 90 000 dollar (895 000 kroner).

24-åringen var en av de mange modellene som i 2017 var med å promotere den katastrofale musikkfestivalen via Instagram.

Kendall Jenner fikk 275 000 dollar (2,73 millioner kroner) for å poste et innlegg om Fyre Festival på Instagram. Dette postet hun også på Twitter.

Her lovet hun at arrangementet skulle bli «førsteklasses» og «fylles av berømte modeller på en eksotisk privat øy» med en «luksuriøs atmosfære».

Kendall skrev ikke at innlegget var reklame, og i søksmålet står det at hun «aldri indikerte overfor offentligheten at hun var betalt for å promotere festivalen».

I tillegg annonserte hun at hennes «G.O.O.D. Music-familie» var headlinere, noe som fikk det til å se ut som Kanye West og hans artister skulle opptre. Til tross for at hverken Kanye eller noen fra G.O.O.D. var booket.

Emily Ratajkowski, Bella Hadid og Hailey Bieber reklamerte også for Fyre. Status på deres krav fra investorene er ennå ikke annonsert.

Billy McFarland og hans optimistiske Fyre Festival-partner Ja Rule (Netflix)
Billy McFarland og hans optimistiske Fyre Festival-partner Ja Rule (Netflix)

Arrangøren Billy McFarland, som da var 25 år, tok mellom 1200 og 100 000 dollar for festivalpassene. Dette inkluderte reise og opphold på luksusøyen på Bahamas. De fleste gjestene endte dog opp i telt eller sovende på stranden, med tørre brødskiver som mat.

I 2019 kom Netflix med dokumentaren Fyre: The Greatest Party That Never Happened, mens konkurrenten Hulu slapp filmen Fyre Fraud.

Dokumentaren til Hulu har intervju med Billy McFarland, som i etterkant ble dømt til 6 års fengsel.

Mer om Fyre Festival: Ja Rule slår tilbake etter dokumentarene

Se også: Tyra Banks svarer kritikken om hennes oppførsel på Top Model etter at video går viral