Hopp til hovedinnhold
(SONY)

Ke$has «Die Young» fjernes ikke i Norge

(SONY)

– I hear your heart beat to the beat of the drums / oh what a shame that you came here with someone / so while you’re here in my arms / let’s make the most of the night like we’re gonna die young

Slik åpner Ke$ha sin seneste hit, «Die Young». En låt hun skrev i 2011 sammen med Nate Ruess fra Brooklyn-trioen fun. (og sine produsentpartnere Dr. Luke og Benny Blanco), og som i år tok 2. plass på Billboard og 8. plass på VG-lista.

– Jeg ville at dette skulle være en veldig positiv, veldig upolert, veldig sårbar låt om det magiske ved livet, sa hun til Ryan Seacrest i september i år.

I kjølvannet av fredagens barnemassakre i Connecticut har den globale hitsingelen blitt fjernet fra spillelistene til en rekke radiostasjoner i USA. Noen dager etter skoledrapene nådde låten nesten 20 millioner færre lyttere enn på fredagen.

Fortsetter nedenfor.

Flere bloggere har hevdet at 25-åringen twitret at hun selv ikke likte tittelen på sangen, og at hun «ble tvunget» til å synge den. Dette til tross for at hun altså har skrevet sangen. Hennes Twitter-konto viser dog ikke denne angivelige tweeten. K$ skriver at hun er en veldig lei seg og føler med alle de involverte i tragedien, og at hun forstår hvorfor «Die Young» nå føles upassende. «Ord er ikke dekkende.»


To av sjefene hos P3 og NRJ forteller 730.no at de ikke kommer til å fjerne Ke$ha-låten.

– Det er en forderdelig og tragisk hendelse, men vi vil likevel fortsette å spille låten. Mange låter handler om døden. En av årets beste låter handler også om å dø ung. Musikk fungerer ofte godt til å bearbeide sorg og vanskelige ting i livet, sier Mats Borch Bugge fra P3, og referer til Lalehs «Some Die Young», som var nummer 1 i Norge i 8 uker på rad.

– Nei, NRJ kommer nok ikke til å slutte å spille «Die Young» til tross for de grufulle hendelsene i USA. Dette standpunktet begrunnes med at vi i Norge, grunnet avstanden, naturlig nok får en viss distanse til det som har skjedd, selv om vi selvsagt fortsatt har 22. juli friskt i minne. Skulle vi få noen reaksjoner fra lytterne våre vil vi revurdere dette, forteller NRJs Anders Opsahl til 730.

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer