Hopp til hovedinnhold
JULIAN FRA THE STROKES OG THE BLACK KEYS (SONY, WARNER)

Ke$ha med The Strokes & The Black Keys

JULIAN FRA THE STROKES OG THE BLACK KEYS (SONY, WARNER)


– De var down og jeg var down, sier Ke$ha til Spin.

Enkelt og greit.

Popjenta bekrefter at hun på sitt kommende album Warrior (30. november) har med The Strokes-frontfigur Julian Casablancas og bandets trommis Fab Moretti, samt dynamittduoen The Black Keys på låten «Wonderland».

– En venn av meg spiller med Julian så vi kjente hverandre på en måte, og Julian digger (Ke$has produsent/mentor) Dr. Luke, så de snakket sammen. Det hele skjedde på en snodig og organisk måte, forteller 25-åringen.

– Jeg er et stort fan av musikken deres, og de er med på en av mine favorittlåter på albumet. Det er veldig gøy å jobbe med folk som man ikke forventer at jeg skal jobbe med, sier K$ om samarbeidet med The Strokes-gutta.

Singelen nummer 2 fra Warrior har ikke med Julian & co:

Den Los Angeles-baserte sørstatsjenta forteller bladet at hun er god venn av Patrick Carney fra The Black Keys.

– Jeg var i bryllupet hans for et par uker siden. (På albumet) har jeg forsøkt å fange essensen som moren min pleide å snakke om. Alle mine favorittplater ble laget av folk som var venner og jammet og laget musikk på en organisk og spontan måte, og jeg ville fange så mye av som mulig det på et popalbum.

Andre «kompiser» av Ke$ha som stiller på Warrior er Erykah Badu-uvenn Wayne Coyne fra The Flaming Lips og Iggy Pop, som i 2009 teamet opp med norske Ida Maria. Blondinen har Keith Richards fra The Rolling Stones på sin fremtidige ønskeliste.

Et en-hits-vidunder ble Ke-dollartegn-ha ei. Hennes forrige Dr. Luke/Benny Blanco/Cirkut-produserte Warrior-singel «We Die Young» tok 3. plass på Billboard Hot 100 og 8. plass på VG-lista. Videoen er regissert av Darren Craig:


Ke$ha til 730: – Vil du kn*lle, så kn*ller du!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer