Hopp til hovedinnhold
̶R̶E̶M̶E̶M̶B̶E̶R̶ ̶W̶H̶E̶N̶ ̶I̶ ̶U̶S̶E̶D̶ ̶T̶O̶ ̶H̶A̶V̶E̶ ̶S̶A̶R̶D̶I̶N̶E̶S̶ ̶F̶O̶R̶ ̶D̶I̶N̶N̶E̶R̶ (UNIVERSAL)

Kaveh: Testo, muskler, bass (og tunfisk)

̶R̶E̶M̶E̶M̶B̶E̶R̶ ̶W̶H̶E̶N̶ ̶I̶ ̶U̶S̶E̶D̶ ̶T̶O̶ ̶H̶A̶V̶E̶ ̶S̶A̶R̶D̶I̶N̶E̶S̶ ̶F̶O̶R̶ ̶D̶I̶N̶N̶E̶R̶ (UNIVERSAL)

Det føles som det er mer enn drøye 2 år siden en 16-åring med navnet Kaveh sendte oss en ikke så fristende mail med «her er videoen min, ass». Men jaggu klikket vi raust nok på lenken… og laget til og med en snasen videosak. Resten er ikke historie, men nylig ble han koblet til Tone Damli. Punktum. Neida, etter mye arbeide er Oslo-tenåringen i dag ute med minidebutalbumet Hjertet kommer først. Fin skive fra en fin fyr.

Mens du hører/laster ned her, les hva Kaveh forteller 730 om låtene nedenfor og se videopremieren til «Vill»:

«Hjertet kommer først»

– Introen… Jeg tror noe av det vanskeligste som finnes er å prøve å kommersialisere en gateorientert rapper fra østkanten av Oslo. Alle skal mene noe om alt; «gjør sånn, Kaveh… slipp ut den singelen… nei, slipp ut den andre… smil litt… ikke smil for mye… vær gate ‘a… har du glemt oss eller… Kaveh er for undergrunn… nei, Kaveh er sellout»… Vær stille og la meg forklare.

«Börja om»

– Det er første singelen og den kommersielle bærebjelken for skiven. Newkid er helt superstjerne, utrolig dyktig fyr.

«Satan»

– Jeg er egentlig avholds, lever sunt og spiser tunfisk, mens gutta mine derimot elsker alkohol, fast food og weed. Jævlig dårlig innflytelse, og av og til klarer jeg ikke å si nei. Hvertfall ikke på hjemmefester hos Isak.

«Nordmann»

– En av mine favorittlåter. En låt full av sjel og ærlighet. Merker at mange låter som handler om integrering og tilpasning ofte er litt sånn «åååh, vi mot dem». Men «Nordmann» handler strengt tatt om at man rett og slett føler seg mer norsk enn motsatt.

«Vill»

– «Vill» er vill. Testo, muskler og bass, blandet med Phil T. Rich og Pumba. To av de beste og mest særegne rapperne vi har i landet.

Fortsetter nedenfor videopremieren til Souldrop-produserte «Vill» (som kan være en slags hyllest til Kvelertak-videoen), i regi av Christian Bastiansen…. Brannfakkel: Phil claimer også Tone…

«Homie»

– Hyllest til alle som er med og støtter bevegelsen.

«Løkka»

– For å være ærlig er dette favoritten min av alle låtene jeg har laget. Ever. Jeg har aldri grått under en skriveprosess… men jeg husker at jeg spilte den for gutta som jeg har kjent hele livet og de vet hva jeg snakker om i låta. Da var det like før det rant… #pause. Mad kjærlighet til Thomas Eriksen som gjorde den fantatiske beaten og er med på hooket.

PS: I kveld er Kaveh gjest hos National Rap Show på P3 med Tommy Tee og DJ Herkules. Shorty lover direktesendt spytting på lufta.


Se også: Kaveh: – Jeg sa fuck Dreamon i går, jeg sier fuck Dreamon i dag

Nyeste saker fra 730.no

Les mer