Katy B til 730: – Tilgi meg, Norge!

28. feb 2012 kl. 00:00

KATY POSERER BLIDT MED SIN NORSKE FAVORITTBLOGG (730)

Etter at Mark Ronson spyttet vise flammer til 730 under forrige ukes avduking av Coca-Colas Move To The Beat-veggmonument i London, fikk vi også slå av en prat med den 22 år gamle Rinse FM-baben/popstjernen Katy B. I tillegg til mange års kjærlighet for lillemor, hadde vi også en noe ferskere høne å plukke med henne, alias kanselleringen av fjorårets utsolgte Rockefeller-konsert i Oslo grunnet et veldig feststemt illebefinnende.
 

Hei Katy! Hvordan føltes det å bli spurt av en legende som Mark Ronson om å gjeste «Anywhere In the World»?

– Det føltes helt vanvittig, helt ærlig så trodde jeg først at det hele var en dårlig spøk. Jeg er superpriviligert som fikk jobbe med Mark, og at anledningen er sommer-OL i min hjemby London gjør det bare enda sykere.

Er du interessert i sport?

– Ja, absolutt, jeg bokser litt og sånn.

Really?

– Oh yeah, og så spiller jeg litt fotball.

Hva slags grener er du gira på å få med deg under sommer-OL?

– Ooh, definitivt kampsportene… Taekwondo og boksing.

Du lanserte nylig ditt debutalbum On a Mission i USA. Hvordan har mottakelsen vært der borte?

– Den har vært helt amazing! Jeg kom nettopp tilbake fra en miniturné i Statene som gikk over alle forventninger. Det er sprøtt å se hvor langt UK-soundet har nådd.

Ja, ikke sant? Det er gøy å høre hvordan de store amerikanske produsentene nå prøver å emulere musikken som har vært rundt her i England så lenge. Tenker du noen gang over at soundet ditt brått har innflytelse på megastjerner som Rihanna og Britney Spears?

– Njaaa jo, Britney har jo lekt litt med dubstep-breakdowns singlene sine…

Sant, men helt autentiske har vel ingen av disse forsøkene vært ennå?

– … Altså, jeg tviler på at Britney noensinne har vært på FWD!

Seth: Lol! Neppe…


– Men jeg skal gladelig ta henne med dit om hun har lyst til å dra en dag! Forresten, stemmer det at a-ha er fra Norge?

Ja…

Ooh, «Take On Me» is mi jam!

<3. Apropos Norge, du spilte på Slottsfjell-festivalen i Tønsberg i fjor sommer, og noen måneder senere skulle du opptre i Oslo, men så ble gig’en din kansellert i siste liten. Noe som var skikkelig nedtur, ettersom alle hadde gledet seg veldig… Har du en kommentar til dine vonbrotne norske fans?

– Åååååh, really? Jeg er sååå lei meg, Norge! Jeg lover at jeg kommer tilbake snart, med et større og fetere show enn noensinne!
 

Og det blir gratis Coca-Cola til alle?

– Lol, yea!

Hvem rangerer øverst på ønskelista over produsenter til det neste albumet ditt?

– Jeg hadde elsket å jobbe mer med Mark (Ronson), såklart. Og så falt jeg helt pladask for remix’en som Jacques Greene gjorde av singelen min «Broken Record». Så forhåpentligvis får jeg gjort et par flere låter med ham.

Til alle aspirerende produsenter der ute med <3 for London-vesla: Veien til hennes hjerte går altså via slike beats:

DJ Geeneus produserte originalen?

– Yup, Geeneus og DJ Zinc. Zinc er superbusy med sin nye skive nå som blir helt amazing, håper bare han rekker å gi meg noen beats. Også har jeg fått noen nye tracks fra Skream. Som på On a Mission så kommer jeg til å holde det innad i familien, med unntak av et par nye folk jeg har fått sansen for siden sist.

Forresten, vi er veldig glade i mat og begynner å bli ganske sultne, hva er yndlingsrestauranten din i London?

– Hmmmm, har dere noen gang spist pie & mash? Hvor bor dere hen?

Vi bor like nedi her, et stopp – Stratford…

– Oh okey, så dere bor i Øst-London? Hmmm, I’m sure there’s some good pie & mash in Stratford… Gee…? Gee?

(Roper på manageren)
 
Gee: – Yes, mi luv!
 

K: – Hvor er det bra pie & mash i Stratford?

G: – Uuughh, jeg ville ikke spist pie & mash i Stratford. Prøv Roman Road.

K: – Ok ok, dere skal slippe å reise byen rundt etter pie & mash, men Londons første pie & mash-diner ligger i Roman Road, den er legendarisk. Dere burde definitivt stikke innom der rundt lunsjtider, for de er alltid utsolgt utpå ettermiddagen. Dere burde definitivt gjøre det. De har ål også. Digger dere ål?

Seth: Jeg var akkurat i Madagaskar og en kompis av meg prøvde ål for første gang, og han fikk en heftig matforgifting…

Noooo! Så dere styrer unna ålen, da? Haha… Faren min digger ål. Men jeg har aldri prøvd det.


I Norge er det poppis å røyke ålen, som med laks og makrell.
 
Seth: Food is an interesting topic!

Yeah, innit?

Ok, småkjedelig-men-obligatorisk spørsmål helt til slutt: Hva har du på iPod’en din om dagen? Og vi vil ha æresord-svaret, ikke det politisk korrekte svaret. Hvis det er Justin Bieber, så si at det er Bieber.
 

Lol, of course! ‘Baby, baby, baby nooo‘, neida – jeg digger (grimerapperen) P Money, han var med på turnéen min nylig. P har en amazing energi og en fet vibe. Jeg hører også masse på den nye singelen til Zinc («Sprung» – red. anm), og Azealia Banks såklart….

Awwww sh@%, Katy B og Azealia Banks må gjøre en låt sammen!

– Jeg vet! Jeg tror vi skal spille sammen i Ibiza i sommer, hun har ikke bekreftet ennå men jeg håper virkelig den spillejobben blir noe av… Hun har en syk flow.

Hva med Labrinth?

– Ja, Labrinth er utrolig. Jeg elsker «Earthquake»-beaten (begynner å nynne basslinja).

Kan vi få en videohilsen til slutt? 
 
Katys stylist bryter inn: – Da må du bytte fra UGGs’a tilbake til de høyhælte skoene du hadde under fotoshoot’en i stad!

Nei nei, det er null stress. Vi filmer bare fra skjerfet og opp. Du ser ut som en billion €.

Awww, cheers bruv! <3


Se også: 730 x Mark Ronson på hjemmebane