Hopp til hovedinnhold

Kate Upton: Fra bimbostempel til motefavoritt til filmstjerne

Kate Upton blir tatt på alvor.

Fortsatt kun 21 år, men Kate Upton er i ferd med å bli en av verdens best betalte «ordentlige» modeller.

Started from the bottom?

Vel.

Etter å ha blitt siklet på via blader som Sports Illustrated…

… og disse 60 sekundene fra kontroversielle Terry Richardson, som er spilt av 20 millioner ganger…

… så har den Michigan-fødte Florida-blondinen også klart å bli omfavnet av mer enn brunstige gutter.

Da hun for et par måneder fikk seg Instagram-profil, fikk hun en halv milllion følgere på et drøy døgn, inkludert hundretusenvis av kvinner.

Via Facebook merket hun også at jentene startet å gi henne tommelen opp.

– Et år hadde jeg mange mannlige fans, året etter hadde jeg mange kvinnelige følgere og fans. Jeg gjorde ikke noe annerledes, det bare skjedde, sier Kate fornøyd.

Det skyldes kanskje at moteverden også har blitt glad i henne – eller vice versa.

Hun har iallefall prydet forsidene til noen av bransjens største publikasjoner, som juninummeret av britiske Vogue.

Utenom å vise frem strandbildene tatt av Mario Testino, så bekrefter bladet at mange ikke så for seg Kates innpass, ettersom fashion-folk er kjent for å være pertentlige med hensyn til kroppsstørrelser.

For å si det pent.

Kate Upton er 178 cm, som holder såvidt, men formene er nesten rause sammenlignet med mange andre modeller. Blant anne takket være hennes naturlige «episke pupper», ifølge Vogue.

Mange av de samme jentene som har klaget over at modeller er for tynne og usunne, med for lite kurver, reagerte ironisk nok negativt da Kate dukket opp i moteblader. «Hun er for meget», «hun ser vulgær ut», «puppebimbo», etc. gikk igjen blant kommentarene.

For to år siden sa en av Victoria’s Secret-sjefene, Sophia Neophitou, til New York Times at VS «aldri kommer til å bruke Kate Upton» fordi hun ser ut som en «Page 3-girl» (glamourmodell) «med altfor blondt hår». Til tross for at Kate tidligere hadde blitt hyret av undertøysgiganten.

I dag har bordet for lengst snudd, og hun har lært seg å takle bransjen.

– Det kan oppstå ganske hissige øyeblikk i motemiljøet, og jeg er aldri den som hever stemmen. Men jeg kan matche de andre stemmene.

Kate mener at hun selv har sterke meninger, noe som kanskje ikke matcher eventuelle idéer om at hun er et blondt lufthode.

–  Jeg tar ikke meg selv så seriøst, men jeg tar mitt arbeide seriøst. (…) Når man først har kommet seg inn i moteverdenen, så er det nesten som en familie. Fashion-folk er så lojale og støttende, sier Kate til Vogue.

Samtidig har Kate også fått seg en fot i Hollywood, og er nå aktuell på kino i The Other Woman. Men hun fikk ikke bli med i filmen automatisk.

– Faktisk så tok jeg skuespillertimer i to år før jeg tok rollen. Når jeg begynner med noe så vil jeg gi alt jeg har og bli flink i det jeg skal gjøre.

Den romantiske komedien har også med Leslie Mann, nykommer Nicki Minaj og romkom-ringrev Cameron Diaz. Sistnevnte mener Kate myrdet som skuespiller.

– Hun er fullstendig inne i karakteren og hun vet hvordan hun leser situasjonen og leverer i riktig øyeblikk. Alle vi andre bare «hvem er du, hvor kommer du fra?», humrer Cameron, som har blitt gode venner med Kate etter innspillingen.

Selv om Sports Illustrated-favoritten ser ut som en man-eater – dog sammen med baseballspilleren Justin Verlander – bekrefter Cameron at Kate ikke bare appellerer til gutter.

– Åh, hun er 1000 % en jentes jente! Vi tar alltid vare på hverandre.

Juninummeret av britiske Vogue kommer ut i dag.

Les mer