Hopp til hovedinnhold
FAVORITTDUOEN VÅR ER TILBAKE ETTER 15 ÅR (SESTERO FILMS)

Katastrofal duo gjør comeback

FAVORITTDUOEN VÅR ER TILBAKE ETTER 15 ÅR (SESTERO FILMS)

Multitalentet Tommy Wiseau skapte et uheldig navn for seg selv da han i 2003 slapp det som skulle bli kjent som «verdens verste film», The Room; en halvannen times fest Wiseau selv regisserte, skrev og hadde hovedrollen i. 
Filmen kom nylig tilbake i rampelyset via via James Francos Oscar-verdige film-bak-filmen The Disaster Artist som ble sluppet i fjor. 
Da The Room-skuespiller og forfatteren bak The Disaster Artist-manuset Greg Sestero (Mark «Oh Hi Mark») fikk se et tidlig utdrag av James Francos Tommy Wiseau-diss, fikk han dog så dårlig samvittighet ovenfor kameraten / kollegaen at han bestemte seg for å skrive en film for ham.
 
Vennskaps-goals på høyt nivå (å gi bort en film, ikke å svike og selge ut).
Best F(r)iends, som er tittelen på det nye prosjektet, er denne uken endelig klar for kino. (Dog kun i to dager).

BESTEVENNER OG FIENDER PÅ SAMME TID – ANER VI AT DET FORTSATT LIGGER LITT UOPPGJORT MELLOM DE TO KOMPISENE? (SESTERO FILMS)


Filmen, som fascinerende nok er delt opp i to deler (andre og avsluttende volum slippes etter planen i sommer), blir første gang Wiseau og Sestero jobber sammen siden The Room ble sluppet for 15 år siden.
Og ut fra det vi har fått se i trailerne som er sluppet så langt, er kvaliteten betydelig bedre enn kultklassikeren fra 2003. Ikke at det skulle så mye til. 
Best F(r)iends skildrer et usannsynlig samarbeid mellom hjemløse Jon (Sestero) og den litt fjerne Harvey Lewis (Wiseau) – som naturligvis driver et likhus.
De to skaper en lukrativ og lite legit business ut av likhuset, før Jon sviker Harvey og stikker av med alle pengene (hvor har vi hørt dette før, Greg?), noe som ifølge den offisielle beskrivelsen fører til en bisarr ekspedisjon langs USAs vestkyst full av «gærne» karakterer og påfunn, med vennskap i sentrum.WISEAU SPILLER EN OBDUKSJONSTEKNIKER («MORTICIAN») – NOE SOM EGENTLIG FØLES FORBLØFFENDE NATURLIG (SESTERO FILMS)

Konseptet er delvis basert på en biltur Sestero og Wiseau dro på i tiden etter at produksjonen på The Room var ferdig.
Wiseau, som for øvrig ikke har gjort annet enn å bidra med sitt skuespillertalent denne runden, legger ikke skjul på at han er fornøyd med det endelige produktet og lover at dersom vi ser Best F(r)iends, vil «sinnet vårt finne paradis».
 
Gutta har smart nok benyttet seg av engasjementet rundt The Room post-Franco på å få folk til å investere i Best F(r)iends også, ved å personlig arrangere kinovisninger av begge filmene i USA og Storbrittania i vinter. Slike visninger, hvor dedikerte fans kunne dukke opp i kostymer, vitse internt om filmen og møte regissøren, var også en stor del av det som holdt interessen for The Room gående i så mange år.
Utfordring: Prøv å finne en annen regissør som er like dedikert til kunsten sin. Vi holder en knapp på at de ikke finnes.«HEI, HAR DU BESTILT ET MARERITT?» (SESTERO FILMS)

Omtrent ingen anerkjente kritikere eller nettsteder har skrevet om filmen enda, men ivrige filmtittere som har deltatt visninger har, muligens overraskende nok, hatt mye bra å si om den.
IMDB har filmen i skrivende øyeblikk en vurdering på 7,1 av 10 stjerner (til sammenligning har The Room 3,6). Om dette er god gammeldags trolling eller om Tommy Wiseau og Greg Sestero faktisk sitter på en ok-til-bra filmopplevelse er dog vanskelig å si – men vi håper på sistnevnte.
I og med at filmen har fått en relativt begrenset kinolansering i USA, regner vi ikke med å få sett Best F(r)iends på vår lokale bygdekino i Norge med det første. Mest sannsynlig må vi vente på en digital lansering før vi nordmenn også får ta del i denne etterlengtede The Room-reunionen.
Sjekk ut traileren under og begynn å spamme din lokale kino/filmklubb med forespørsler om å ta inn denne. Vi har tålmodighet, men allikevel kjenner vi at ventetiden is TEARING US APART LISA.
 

 
Bonus: Sjekk Tommy bryte ned en scene fra Francos The Room-«dokumentar»: 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer