Hopp til hovedinnhold

♫ Karpe teamer opp med 19-åring på SAS PLUS / SAS PUSSY – hør hele her

Mandag denne uken startet et nytt kapittel for Karpe. Magdi og Chirag velsignet/forbannet sine 121 000 Instagram-følgere med kryptiske bilder og videosnutter, små hint i form av perler, medgift, SAS Plus og Diana + Dodi. 51 innlegg senere avslørte de torsdag kveld at ny musikk var på vei allerede midnatt, og nå er vi endelig der.

SAS PLUS / SAS PUSSY beskrives som et rap-hørespill med kjærlighet som gjennomgående tema. Låtene bindes sammen som ett langt spor – Karpes nyeste «singel»/utgivelse er dermed 29 minutter og 47 sekunder lang. Det kan det bli rekorder av.

Med dyre, velproduserte musikkvideoer til hvert eneste spor + kinofilm var Heisann Montebello vel så mye en visuell historie som et musikkalbum. Denne gangen har Oslo-duoen fordypet seg i lyd alene sammen med produsentene Aksel «Axxe» Carlsson og Thomas Kongshavn. 19 år gamle Isah fra Stavanger bidrar også på tre av låtene/delene.

– Forrige prosjekt handlet om musikk og levende bilder. Det vil si at vi kunne lene oss på visuelle virkemidler for å skape universet vårt. Denne gangen hadde vi lyst til å jobbe med lyd. Og kun lyd. Det har vært veldig spennende. Og rart, sier Magdi og Chirag.

– Per 2019, så er rap den eneste sjangeren i Norge som reflekterer at man som nordmann helt naturlig kan blande arabisk, somalisk, farsi og punjabi med norsk. Når historien om reisen fra hest og kjerre i landsbyen, til pappas kjøp en av Audi A4 på 90-tallet skal fortelles, må dette tas seriøst i tekstarbeidet. Og det må gjøres med stolthet, forklarer Chirag.

19 år unge Isah fra Stavanger var på jobb på Foot Locker da det tikket inn en invitasjon til studio, hvor Karpe var i full gang med SAS PLUS / SAS PUSSY. Siden har han vært en stor del av prosessen, forteller de. 

– Magdi og Chirag er sære, men av de kuleste folkene jeg har møtt i mitt liv. De har alltid ideer og noe å snakke om, veldig åpne og bevisste. De får meg til å tenke annerledes, og det digger jeg, sier Isah.

Til Dovre faller – hør SAS PLUS / SAS PUSSY i sin helhet via Spotify nedenfor. Tekstene finner du her – vi anbefaler deg å lese mens du lytter <3

Karpe legger straks ut på klubbturné i Norge/Europa. I sommer spiller de på noen utvalgte festivaler og større byscener.

Se også: Arendal-bamse vil ligge med hele rap-Norge

Les mer