Hopp til hovedinnhold
Magdi og Chirag støtter boikotten av årets Eurovision (akam1k3)

Karpe støtter Eurovision-boikott: – Jeg vil vise at vi ikke har glemt dem

Skal du se ESC på lørdag?

Den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix er en festaften uten like, men i år kan det bli rekordmange svarte skjermer.

(Eller, folk ser sikkert HBO eller noe i stedet.)

I fjor vant nemlig den israelske fargeklatten Netta Barzilai Eurovision-finalen i Lisboa, og tradisjonen tro holdes derfor årets konkurranse i den regjerende mesterens hjemland.

730 er ingen politisk blogg, men selv vi skjønner at Israel som vertsland for Eurovision skaper debatt og reaksjoner.

Torsdag, noen timer før norske Keiino skal kjempe om en plass i lørdagens finale, går Karpe ut på Instagram og bekrefter at de boikotter årets Eurovision. 

Magdi skriver en lengre tekst hvor han forklarer sitt standpunkt, og starter med å reagere på et innlegg Suzanne Aabel skriver i VG.

Skribenten beskriver MGP-boikott som «en feig løsning for posører».

– Suzanne Aabel. Jeg har hatt lyst til å skrive til deg flere ganger, men jeg liker best å skrive musikk. Denne gangen klarte jeg ikke å holde meg, starter Magdi. 

Oslo-artisten skriver videre at han ser på boikott som «et fredelig alternativ til mye annet», og at det å si hva man mener om en sak ikke gjør deg til en posør. 

– Jeg vil vise palestinerne der nede og de palestinske flyktningvennene mine her hjemme at nordmenn ikke har glemt dem. Og da er én person plutselig mye større, fortsetter han.

Få minutter etter innlegget er publisert renner det inn med støtte fra Magdi og Chirags følgere.

Les innlegget i sin helhet under bildet.

View this post on Instagram

Suzanne Aabel. Jeg har hatt lyst til å skrive til deg flere ganger, men jeg liker best å skrive musikk. Denne gangen klarte jeg ikke å holde meg. Du skriver i VG: «MGP-boikott er en feig løsning for posører. Norske artisters boikott av den internasjonale Eurovision-finalen i Israel er en slapp posørhandling, som ikke hjelper noen. Og ingen vet dette bedre enn boikotterne selv.» Jeg visste faktisk ikke dette bedre selv. At boikott er feigt og slapt. At boikott ikke kan hjelpe noen. At å si hva jeg mener gjør meg til posør. Jeg trodde boikott var fint, jeg. Et fredelig og fint alternativ til så mye annet. Ikke først og fremst fordi jeg tror at jeg alene forandrer noe som helst ved å skru av tv-en eller bytte kanal under Eurovision. Men fordi jeg vil vise palestinerne der nede og de palestinske flyktningvennene mine her hjemme at nordmenn ikke har glemt dem. Og da er én person plutselig mye større. Du skriver videre en hel del om at homofile har det bra i Israel, at vi i stedet for å boikotte må «høre, se, reise, bidra, synge og danse» og avslutter med noe om Holocaust. Hva disse avsnittene har med kritikken av Israel fra norske artister å gjøre skjønte jeg ikke. Spre de svarte skjermene, og gratulerer med morgendagen til norske kristne, jøder, muslimer, hinduer, sikher, ateister og alle andre ❤️ Hilsen Magdi (og Chirag)

A post shared by karpe (@karpe_offisiell) on

Se også: Karakter fra barne-serien Arthur er homofil – se de fineste reaksjonene

Nyeste saker fra 730.no

Les mer