Hopp til hovedinnhold
Chirag og Magdi alias Karpe (Little Big Sister)

Magdi fra Karpe med åpent brev om situasjonen til Mustafa Hasan

Mustafa Hasan får støtte fra Karpe.

Asker-gutten kom til Norge med familien sin fra Jordan da han var 6 år gammel, og har et halvt år igjen av vgs.

Selv om Norge nå er hans hjemland, skal han kastes ut grunnet sine foreldre. Den nye fristen hans for å dra er 18. januar.

Onsdag kveld la Magdi fra Karpe ut et åpent brev om situasjonen til Mustafa hvor han uttrykker sin skuffelse.

«Hvilken signaleffekt tror de at dette har på unge med innvandrerbakgrunn?», skriver Magdi om 18-åringen.

«Chirag og jeg snakket nettopp med Mustafa. Han er ekte. Han er norsk. Om to uker skal han deporteres. Jeg tror ikke Norge vil dette, og jeg tror de færreste nordmenn ser på dette som norske verdier.»

Mustafa Hasan (privat)

Les innlegget til Magdi fra Karpe her:

Vi kommer til å prioritere å ta i mot kristne flyktninger framover, og ikke bare de som har størst behov for beskyttelse. Vi fortsetter å gi statsstøtte til Hege Storhaug og Human Rights Service. Vi deporterer barn som har bodd her nesten hele livet sitt med en gang de fyller 18 år. Uten at de selv har gjort noe galt.

«Signaleffekten», sier de.

Norge skal være et lite attraktivt land å søke asyl i.

Og signalet vi sender ut i Europa og resten av verden funker. Vi har blitt et lite attraktivt land å søke asyl i. Så lite attraktive at vi ikke lenger er tiltrekkende. Så lite tiltrekkende at vi snart er stygge.

For problemet er at signalet ikke bare går ut av landet. Vi hører det her også. Dobbelt så høyt. Og det skaper bare avstand. Avstand selger og avstand koster. Jeg kjøper ikke forklaringen.

«Ikke sterk nok tilknytning til Norge», sier de.

Hvilken signaleffekt tror de at dette har på unge med innvandrerbakgrunn? Mustafa Hasan har bodd her nesten hele livet, har et halvt år igjen av videregående og lager musikk på norsk. Hvis ikke dette er sterk nok tilknytning lenger er det snart ingen av oss som har det.

«Regler er regler», sier de.

Så kaster de ut enda et barn eller en ung voksen som ikke har brutt reglene selv.

Chirag og jeg snakket nettopp med Mustafa. Han er ekte. Han er norsk. Om to uker skal han deporteres. Jeg tror ikke Norge vil dette, og jeg tror de færreste nordmenn ser på dette som norske verdier.

Jula nærmer seg. Det har vært et kjipt år for veldig mange mennesker. La oss avslutte det med kjærlighet, og ikke med å deportere en gutt som har bodd her nesten hele livet.

Tenk på #signaleffekten.

❤️ M

Saken er kompleks, men barn skal ikke straffes for foreldrenes feil.

Det ville vært absurd i alle andre situasjoner

Utkastelsen kommer som følge av at moren til Mustafa ga uriktige opplysninger til myndighetene da familien kom til Norge for 13 år siden, står det på bidra.no.

Senere ble hun så syk at hun ikke kunne ta vare på barna sine.

Les mer her:

Hvordan kan du hjelpe Mustafa Hasan som kastes ut av Norge?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer