Hopp til hovedinnhold
Karpe forteller 730 (litt) om de store og små planene for 2020-2021 (Mobilfoto: Janne Monsen Tveit)

Magdi fra Karpe samler ønsker fra fansen: – Alt på listen min skal oppfylles

I august 2021 skal Karpe spille i Oslo Spektrum.

Ti ganger.

Samtidig planlegger de noe spesielt og mystisk i den helt andre enden av skalaen.

– Mellomting synes jeg er vanskelig, sier Magdi til 730.

Karpe åpner for første gang dørene til Festiviteten i Skien – den 128 år gamle kåken de kjøpte i fjor. Men ikke for alle.

Prakthuset er nesten 3000 kvadratmeter stort, men bare 20 håndplukkede fans får komme om gangen.

Totalt får 100 oppleve det duoens management beskriver som «noe helt utenom det vanlige». Arrangementet har mobilforbud.

730 møter Magdi og Chirag torsdag morgen, en drøy time etter kunngjøringen. 

Vi tok en prat de åpenbare tingene; Skien og Spektrum, men også ting og tang som dukker opp når Magdi tenker høyt.

Intervjuet starter nedenfor

Oslo 05.12/2019 kl. 08:00: Karpe byr på indisk og chilinøtter til frokost ♥ (Mobilfoto: Janne Monsen Tveit)

Hvordan landet dere på akkurat ti konserter i Spektrum? 

Magdi: – Det starter alltid med idéer og produksjon. Vi så jo at én konsert i Spektrum er vilt og at man får mange muligheter. Tre ganger Spektrum betyr mye flere muligheter, man får komme inn tidlig og kan bygge sjukere og over lengre tid… Så da stiger jo idéene i takt med det vi tror er mulig. I hodene våre i hvert fall. Så da ble det sånn at vi måtte gjøre ti shows for å få det til å gå opp.

Så det blir den største produksjonen noensinne? 

Magdi: – Eh… Ja.

Hva kan dere fortelle om det vi får se? 

Magdi: – Egentlig bare det du nettopp sa. Vi kjeder oss veldig fort, så vi har lyst til å skape nye opplevelser, ting som ikke er gjort før. Det er det som motiverer oss mest.

Chirag: – Hvis man ikke jobber med det, så tenker man kanskje ikke at med Spektrum, så får du bare tildelt et tomt rom. Et tomt rom som du kan løse hvordan du vil. De fleste har én dag og løser det på den enkleste og mest konvensjonelle måten. Det er jo ikke lett, men scenen står som regel der den alltid står. Men du kan gjøre hva du vil. Hvis du har tid. Så ti [konserter] eller tjue eller tallet er ikke så spennende i seg selv, det føler jeg er litt viktig å presisere. Det er jo en kontrast til Skien som er 20 mennesker per kveld.

Apropos det, hvordan skal dere velge ut 100 fans til Skien? Hva vektlegger dere i søknadene? 

Magdi: – Hvis jeg hadde sagt dét, så…

Chirag: – Det er et helt skjema da. Det er ikke en vanlig søknad, det er… Hva skal man kalle det? Det er en nettside du går gjennom.

Magdi: – Det er alltid veldig positivt når man ikke finner ordene. Da er man inne på noe nytt. Hvis du lett kan beskrive det, så er det jo gjort før. Da har noen allerede beskrevet det.

Fortsetter nedenfor

Karpe ser litt tøffere ut når Mike tar bildet (akam1k3)

Hva er den største forskjellen på dere to når dere jobber kreativt? 

Chirag: – Kanskje Mike skal svare på det…

Mike: – Magdi er kanskje mer åpen med en gang, mens Raggen kan være mer sånn… Han må smake på det mer. Men de er ganske like, egentlig.

Chirag: – Du blir tatt mer seriøst av Magdi.

Magdi: – Jeg tror Chirag er bedre på morgendagen, og så er jeg kanskje flinkere på neste år.

Chirag: – Ja, det er godt beskrevet.

Magdi: – Det er ofte det. Når jeg sier ting.

Magdi, du hintet om noe stort under takketalen på P3 Gull, var det planlagt? 

Magdi: – Nei, jeg har slutta å planlegge ting jeg skal si. Det er så nedtur hvis man planlegger og ikke får sagt det. Men vi har jo tenkt på dette lenge. Vi kjøpte bygget i Skien for nesten to år siden. Så vi har jo visst dette i noen år.

Chirag: – Det er egentlig utrolig, med den traileren vi laget… Det er et sinnssykt antall mennesker som må være involvert for å få Spektrum til å føde en baby-UFO som flyr til Skien, så at folk ikke fant det ut… Jeg trodde det skulle gå en uke, og så visste alle hva vi pønsket på. Så liten landsby som Oslo er.

Magdi: – Det kan jo være at ingen trodde på det hvis de overhørte oss. «Ja så kommer den UFO-en ut, og så flyr den til Skien…» Hvordan skal du gjengi den samtalen hvis du hører den på kafé?

Fortsetter nedenfor traileren

Hvor tidlig ute må man være for å få Spektrum i en så lang periode? 

Chirag: – Det handler mer om… Hvordan sier man til Spektrum-sjefen at man vil ha huset i en måned? Som norskspråklig band? Uten å være redd for å bli ledd av. Det er jo ikke alle som tar det helt seriøst med en gang, fordi det ikke har blitt gjort før. Men det gjenstår jo fortsatt å se om det går. Vi sitter på esler i traileren av en grunn.

Chirag: – Jeg så for meg her om dagen at hvis det failer, så hadde plutselig The Breakfast Club googla seg frem til det og så sa Charlamagne sånn «These n***s from Norway! F*cking donkeys… Like how many people live in Norway? Like three? Yeah? And they thought they would sell out ten arena shows!» Haha, det hadde faktisk vært litt fett.

Karpe-fansen må ofte tolke kryptiske teasers og nesten gjette seg frem til hva dere skal gjøre neste gang. Har dere noen gang brukt idéene eller ønskene fra publikum? 

Magdi: – De kommer med ønsker til meg på Snap. Det synes jeg er gøy, da. Hele dette prosjektet er litt en-til-en, det er litt spennende å ikke alltid kommunisere til mange om gangen. Så jeg har skrevet ned en ønskeliste fra folk på Snap som jeg prøver å oppfylle. Har holdt på med det et år. Men alt skal oppfylles. Alt som har havnet på den listen.

Hvordan har det vært å snakke med fansen via Snapchat? 

Magdi: – Det er lave skuldre, det er sunt. Jeg digger å tenke fem og ti år frem i tid. Men det er sjukt sunt å være på noe så «instant» som Snap også. Mellomting synes jeg er vanskelig. Det er enten eller.

Magdi: – Det skal kile i magen, det skal være spennende. Jeg tror det er de feteste opplevelsen, når vi er spent selv. Når vi prøver oss på nye territorier. De finnes. Det er ikke sånn at man trenger å gjøre det samme. Folk sier ofte sånn «Dere som har vært i gamet så lenge». Nei nei, dette gamet? Dette har jeg bare vært i noen måneder. Dette er et helt annet game.

Fortsetter nedenfor

SAS Spektrum letter i 2021 (Mobilbilde: Janne Monsen Tveit)

Hva tror dere er det mest utfordrende for de som jobber med dere? 

Magdi: – Vi er jo to.

Chirag: – Jeg vil tro at mange synes det er slitsomt.

Magdi: – Ja, fordi… Hvis ikke jeg kommenterer det, så kommenterer du det. Vi er jo opptatt av at alt skal sitte.

Chirag: – Men selv om man er dødsopptatt av det, så er det jo ikke sikkert at alt sitter likevel. Men hvis du ikke er opptatt av at ting skal sitte, da går det til helvete.

Magdi: – Men vi delegerer jo ikke alt videre til gjengen rundt oss. Det blir en enhet hvor vi er interessert i alle delene ved det.

Chirag: – Folk har jo ofte leid seg et eget kontor, skaffet seg masse ansatte, kanskje dratt på seg noen hytter og noen biler og noen båter, og før du vet ordet av det så er du på et sted der hele kreativiteten din drives av at du må ha inn en viss sum i måneden.

Magdi: – Målet er jo null selvbedrag. Jeg tror mange helt ubevisst…

Chirag: – Det var kanskje ikke helt dette du spurte om?

Bare kjør på, dere! 

Magdi: – Jeg bare tenker høyt, jeg. Men jeg tror selvbedrag er den sakte døden for mange.

Chirag: – «Det er ikke så ille, jeg kan bare gjøre denne lille tingen…»

Magdi: – «Jeg har ikke så lyst, men det går sikkert greit…»

Chirag: – «De sier de tar det bort i klippen…» No. They never do!

Magdi: – Så målet er null selvbedrag. Ikke at man vet det når det skjer. Det ligger jo i ordet. Men å tilrettelegge for null selvbedrag.

Chirag: – Så da skjer det fortsatt litt! Det er det som er så sjukt.

Magdi: – Men å gjøre det vi er hypp på. Det vi faktisk har lyst til.

Blir det ny musikk før Spektrum? 

Chirag: – Ja, de konsertene her er jo det eneste vi skal gjøre disse årene. Så da har vi masse tid i studio.

Magdi: – Jeg gleder meg til det!

Når kan fansen regne med å høre noe? 

Chirag: – Det er for tidlig å si. Men før de dukker opp i Spektrum! Eller Skien.

Konsertene i Oslo Spektrum blir 7., 12., 13., 14., 19., 20., 21., 26., 27. og 28. august 2021. Billettsalget starter fredag.  

Se også: Alt om opplegget i Skien og Oslo Spektrum

Nyeste saker fra 730.no

Les mer