Hopp til hovedinnhold
Hvordan var det i Skien? Vi spurte fansen som var der (akam1k3)

Karpe-fans om SAS Skien: – Det var som Charlie og sjokoladefabrikken

På lørdag fikk endelig de 20 første gjestene besøke Festiviteten, det mystiske praktbygget Karpe har kjøpt i Skien.

Vi tok en prat med tre av de 20 som var der: Armand Nasiri (18), Elisar Sayegh (24) og Anna Rasmia Abdul Hadi (24), som alle er fra Oslo.

Totalt skal 100 fans få lov til å oppleve det Team Karpe beskriver som «en opplevelse helt utenom det vanlige».

De 100 heldige ble i forkant valgt ut via en omstendelig prosess.

Til slutt ble de overrasket med en glasskule av Karpes entusiastiske fotografer Mike og Agri – og en invitasjon til SAS Skien 2020.

Se video:

View this post on Instagram

54 kuler igjen 🛸

A post shared by karpe (@karpe_offisiell) on

80 utvalgte gjester gjenstår fortsatt, de fire siste kveldene med SAS Skien 2020 er fredag og lørdag denne uken + neste. 

Så hva kan de forvente?

– VI har 3000 kvadratmeter og 100 rom til rådighet. Vi ønsker å gjøre det motsatte av en konvensjonell konsert. Vi skal bruke hele bygget, sa Chirag og Magdi i forkant av SAS Skien.

Særlig mer enn det vil de ikke røpe.

Armand Nasiri (18), Elisar Sayegh (24) og Anna Rasmia Abdul Hadi (24) var tre av de heldige

Vi tok en prat med dem om SAS Skien 2020 <3

Les intervjuet nedenfor, og se eksklusive bilder fra Skien tatt av Michael Ray Vera Cruz Angeles alias Hele Norges akam1k3.

(akam1k3)

Når og hvordan ble du Karpe-fan?

Elisar: – Jeg husker at jeg hørte og så musikkvideoen til «Stjerner» (2008) da var jeg 12 år. Jeg tenkte at det her er noe av det kuleste jeg har hørt og pugget teksten hahah 😂 kan fortsatt rappe den like kult som den 12 år gamle jenta.

Anna Rasmia: – Jeg ble Karpe-fan som 10-åring. Det hele startet da jeg hørte «Piano» for første gang i 2006. Jeg husker at jeg pleide å vente til den ble sendt på TV før jeg løp og satte lyden på full guffe og til slutt endte opp med å lære meg sangen. Det hele resulterte i at jeg rappet den på foreldresamling i rosa kjole og veldig mye selvtillit. Selv om jeg bare var 10 år, klarte Karpe å treffe meg på en helt spesiell måte og det førte til enda mer interesse. Jeg fant frem til EP-en Glasskår og derfra ble kjærligheten for både Karpe og rap generelt større. I dag er det fortsatt de som betyr mest for meg som artister og blodfan er jeg enda.

Armand: – Tror jeg ble ordentlig hekta på Karpe rundt Heisann Montebello-prosjektet. Prosjektet fanget meg på grunn av hvor gjennomført det var. Alt fra det visuelle og strategiske rundt teasingen av prosjektet til den kule og unike Karpe-sounden som jeg ble forelsket i gjennom dette prosjektet. En annen grunn til at jeg ble hooked på karpe er at Quickstyle som jeg danser hos alltid har blæsta Karpe.

Venninnene Elisar og Anna Rasmia ble begge overrasket med kule fra Karpe (privat)

Hvordan føltes det å få kulen og å bli valgt ut?

Elisar: – Jeg blir veldig rørt og glad på en ubeskrivelig måte. Jeg har vært fan av Karpe så lenge jeg kan huske og det var alltid to person jeg så opp til, så det var jævlig fett å bli valgt ut blant så mange søkere.

Anna Rasmia: – For meg er det faktisk en veldig stor ære. Jeg hadde aldri i mitt liv trodd at jeg noen gang kom til å dele noe så nært og unikt med to mennesker jeg ser opp til og beundrer. Jeg følte meg sett, satt pris på og ekstremt heldig. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg ble valgt ut av så mange mennesker og for at jeg fikk muligheten til å oppleve noe så sinnssykt.

Armand: – Det føltes veldig surrealistisk. Alt fra å kjøpe det huset, bygge opp en syk nettside, masse videoer knyttet til det og å få den kulen var så gjennomført at det føltes rart at de gjorde alt det for kun for deg og 99 andre. Man vet jo at det er mange tusen som ville hatt den plassen så jeg begynte automatisk å stille spørsmål til om jeg faktisk fortjener det mere enn andre Karpe-fans.

Den 18 år gamle danseren Armand Nasiri var en av de heldige 100 (privat)

Hvordan føltes det å gå inn i huset?

Elisar: – Jeg var helt ærlig vettskremt… Jeg trodde vi skulle inn i et spøkelseshus og det kom til å være halloween-stemning der inne hahah, jeg var utrolig skjelven og hjertet banket lynraskt. Det var altfor mange følelser samtidig.

Anna Rasmia: – Huset?! Dette er en annen verden – en annen planet. Det er faktisk helt ubeskrivelig. Jeg følte meg så langt unna virkeligheten som det går an å bli – på absolutt alle mulige områder og måter du kan tenke deg.

Armand: – Det var veldig spennende. Alle ventet først utenfor døren med kulene sine og var veldig spente. Veldig likt Charlie og sjokoladefabrikken.

(akam1k3)

Hva kan du fortelle om det du opplevde der?

Elisar: – Det var den mest uforutsigbare og spennende opplevelsen jeg noensinne har hatt. Virkelig. Magdi og Chirag tømte hjernen for oss og vi fikk et innblikk i Karpes verden gjennom ulike rom i huset og ulike hendelser som foregikk under opplegget.

Anna Rasmia: – Det som er så rart er at uansett hvor mye jeg prøver å beskrive opplevelsen, vil jeg aldri klare å skape et bilde som gir god nok mening for andre på utsiden. Det var ikke en konsert, men et konsept som ga meg friheten til å utforske Karpe og SAS Plus/SAS Pussy på en helt unik måte. Et eget univers satt sammen av ulike dimensjoner, rom og opplevelser som virkelig testet alle sansene mine. Jeg endte opp med å hoppe i et basseng (gjennom en sklie) med Magdi og ble møtt av *Diana* til slutt. «Jeg hopper først, så hopper du» sa han – hell yes, svarte jeg. Det var som sagt som om jeg ble tatt med til en annen verden hvor alt var dratt til next level og gjennomført på en ekstremt detaljert måte. En verden som ga meg et helt unikt innblikk i hvem Chriag og Magdi er, veien til Karpe og alt som har noe med dem å gjøre og viktigst av alt; den sykeste musikkopplevelsen jeg noen gang har hatt og kommer til å ha.

Armand: – Det var ikke hovedsaklig en musikk/konsert-opplevelse. Innblikk i en alternativ fremtid som jeg håper blir realitet hahah.

(akam1k3)

Hva gjorde sterkest inntrykk?

Elisar: – Det som gjorde sterkest inntrykk var hvor gjennomtenkt det var. Altså hele opplegget var feilfritt fra start til slutt. Jeg kan ikke se for meg det arbeidet hele Karpe-teamet har lagt inn i det her, fordi fy faen det var helt rått.

Anna Rasmia: – Dette er veldig vanskelig å svare på, rett og slett fordi det var så mye å «fordøye». Det var så mange inntrykk, så mange følelser som ble vekket og mange øyeblikk som rørte meg. Jeg har aldri vært så «nær» Chirag og Magdi som jeg fikk muligheten til denne gangen og jeg tror det var det som kanskje gjorde sterkest inntrykk. Da snakker jeg ikke kun om nærhet i form av fysisk kontakt, men også om nærhet og innblikk på en helt annerledes måte. Jeg fikk være med på å downloade hjernen deres og dypdykke i detaljer – enough said.

– Det var også et helt spesielt rom som traff meg på en helt spesiell måte. Rommet tok meg tilbake til hjemlandet og vekket mange følelser – jeg gråt der inne. Gråt fordi jeg hørte, luktet og så mye som var så nært, sårt, men samtidig vakkert. Et annet høydepunkt var helt klart at jeg endte opp med å bli valgt ut for å hoppe ned i et basseng med Magdi. Hopper Karpe, hopper jeg.

Armand: – Å være så tett på live musikk og virkelig føle på musikken og energien fra gjengen var det som gjorde sterkest inntrykk på meg.

Spent gjeng (akam1k3)

Levde det opp til forventningene?

Elisar: – Det var beyond forventningene, altså jeg kommer aldri over hvor bra det var.

Anna Rasmia: – Jeg visste ikke hva jeg dro til og hva jeg kunne forvente, men når Karpe er innblanda vet man at det er next level saker som står på planen – noe det gjorde. De levde opp til forventningene og enda mer. Vi snakker Karpe magi og som ingen noen gang kommer til å klare å være i nærheten av å nå.

Armand: – Karpe er kjente for å overlevere. De er også ekstremt dyktige på det med å bygge opp en hype. De er heller ikke typene til å snakke for mye av en ting før de gjør det. Opp mot premieren hadde Karpe teaset litt, blant annet et sykt romskip-aktig rom med performance av ny musikk. De har også teaset andre syke rom, til og med med dyr i. Til og med managementet kalte dette det best planlagte noensinne, og når Karpe har hatt tre konserter i Spektrum og lagd en syk spillefilm ut av det begynner forventningene å komme. Jeg baserte mine forventninger rundt dette og ble ikke skuffet. Nok en gang leverte de musikalsk og overleverte i alt annet de gjorde. Det var en helt syk opplevelse og jeg er utrolig takknemlig for å ha fått vært med på det.

Willy & Wonka (akam1k3)

Hva betyr Karpe (og team Karpe) for deg?

Elisar: – De var rollemodellene mine gjennom tenårene, tekstene deres, musikken og engasjementet deres inspirerte meg og fortsetter å inspirere meg. Ingen er bedre enn Karpe på å utfordre ukomfortable samtaler i det norske samfunnet og skape debatter gjennom i form av rap.

Anna Rasmia: – Karpe er ikke bare to norske rappere for meg. De er to artister som jeg har vokst opp med og som jeg har sett opp til siden jeg var 10 år gammel. To rappere som har vist meg at jeg ikke er alene om ting og heller vist meg verdien av en flerkulturell bakgrunn. I flere sammenheng har de snakket på vegene av meg og gjort at jeg følte meg mer representert i et samfunn hvor jeg alltid ikke følte meg slik. Dette er to rappere som har holdt det ekte siden dag én og som aldri har klart å skuffe meg en eneste gang – for jeg har både ledd og grått imens jeg har hørt på låtene deres. De var soundtracken for barndommen min – og den dag i dag, for hverdagen min. Karpe vil alltid vær en stor del av mitt liv – sånn er det bare.

Armand: – Karpe er Team Karpe! Det er noe av det jeg digger. De er også revolusjonerende kreative. Hvis de først gjør noe gjør de det ordentlig sykt. De har heller ingen trang om å snakke om eller hype opp det det har kokende og lar heller suppa snakke for seg selv. De leverer alltid med sin særegne og kule sound, og overleverer alltid når de prøver seg på noe mer enn musikk.

(akam1k3)

Se også: Chirag og Magdi gir bort inntektene fra Karpe-katalogen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer