Hopp til hovedinnhold

Karpe Diem med Roskilde-kickoff

KARPE DIEM I OSLO SPEKTRUM: SE BILDER OG VIDEO (ANDERS LINDHOLM)

Roskilde varmer opp til sommerens megafestival med Roskilde Road Trip, og den norske delen har danskene fått Karpe Diem til å sparke igang. Sist Chirag og Magdi spilte i hovedstaden, fylte de opp Spektrum, men lørdag 13. april spiller duoen på Mesh i Tordenskioldsgate 3 i Oslo.

Deretter blir det elektronisk oppsving via Apollo Countdown DJ-set med de Roskilde-aktuelle Oslo-duoene Lemâitre og Eik torsdag 18. april, samt Roskilde Rising med danske Schulz And Forever og Baby in Vain lørdag 20. april.

Roskilde Road Trip tar også turen til Bergen, hvor de byr på Roskilde-aktuelle Dråpe, støypop’erne med Hanne Olsen Solem i spissen. (Grattis: Sistnevntes drøm for 2013 var å få spille på Roskilde og gi ut album.) Konserten går ned på Østre 13. april i downtown Bergen, nærmere bestemt Østre Skostredet 3, mens Schulz And Forever og Baby in Vain spiller 19. april.

Dagen etter serverer Apollo Countdown norske Binärpilot, for noen best kjent som Alexander Støver. Musikken er dedikert til «denne verdens roboter, nerder og hackere», mens det angivelig høres ut som et «stereoidpumpet soundtrack til de gamle, blinkende dataspillende der pixelerte pizzakokker reddet verden og hans intergalaktiske romreiser har flere lasere og meteorregn enn hundre overopphetede spillkonsoller». You dig? Svenske Compadre er ikke noe mindre eksotisk, med sin basstung, neongul blanding av hip-hop, persisk folkemusikk og ghetto-pop.

Torkelsen, Kvelertak, Highasakite, Bendik og Overthrow er noen av de andre artistene som også er annonsert til Roskilde. Det komplette 2013-programmet offentliggjøres 18. april.

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer