Hopp til hovedinnhold
KARPE DIEM I OSLO SPEKTRUM (ANDERS LINDHOLM)
KARPE DIEM I OSLO SPEKTRUM (ANDERS LINDHOLM)

Karpe Diem i Oslo Spektrum: Terningkast 6000

Karpe Diem er gale!

Joa, det var forbausende og gledelig at en kvinnelig rapper – Nicki Minaj – selger ut Oslo Spektrum, kun to år etter sin debutplate.

Men at vår egne Karpe Diem gjør det er mye mer stas.

Som Chirag og Magdi fortalte på scenen; de pleide å fantasere om å fylle den vesle klubben Blå. Så Rockefeller (noe de kjapt gjorde i 2010, uten en eneste annonse).

Hva med Oslo Spektrum? Nei, det er for stort. Det er for amerikanske rapstjerner, tenkte gutta.

Men voila!

Som de selv sa: – Nerdenes hevn.

Karpe Diem er kjent for å kvalitetssikre alle ledd, fra musikken og tekstene, til coverdesign og merchandise og selvfølgelig konsertene. Men selv om vi er bortskjemte når det kommer til deres liveopptredener…

Opplegget til Karpe oversteg de skyhøye forventningene.

Til tross for at et utsolgt Spektrum utgjør noen millioner kroner, så kan man undre hvor mye duoen sitter igjen med etter denne produksjonen. Scenen var gigantisk og stilig bygget med imponerende lys og skjermer som kontinuerlig viste temaer for låtene (under «Vestkantsvartinga» var det animasjon med Oslos t-bane-kart), kameraer som filmet fra alle kanter.

Uten at det ble for meget.

Selv Spektrum-lyden funket, i alle fall der vi satt, og både visuelt og musikkmessig skapte Karpe-bandet Something Sally arenarock-følelsen som hjalp Chirag og Magdi å fremstå som de sertifiserte stjernene de er. Med et samspill få kan matche.

Vi må heller ikke glemme de glitrende strykerne. Og harpedama. (Harpe Diem.) Samtidig mistet de to hovedrolleinnehaverne aldri – ikke i et eneste sekund – kontakten med publikum. Et fantastisk publikum, som ofte overdøvet musikken med tekstene på rams (allsang fra Norges kulturminister noen meter bak oss).

Selv låtene fra snart 10 år gamle Glasskår. Da Karpe samlet sine musikere på scenens «catwalk» klarte de å skape en form for intim stemning, noe Chirag sa var en klisje når man spiller i så store lokaler.

Gøy fordi det er sant.

Noe som ikke er klisje er å body-surfe på publikum over til tribunen (se video nedenfor) for så å fortsette låten («Ruter») på den andre
siden, samtidig som de hilser og klemmer på fansen.

For deretter å løpe i gangene på Spektrum mens kamera dekker det hele via storskjermene i salen. Sa vi sertifiserte «Stjerner»? Via sistnevnte låt konkluderte Karpe Diem en konsert så bra at det grenser til ubegripelig.

Soleklart det beste som noensinne har blitt gjort av norske artister i Oslo Spektrum.

Låtene vi fikk servert:

(730)

Karpe hadde med Juicy, Tommy Tee med TP AllStars og Don Martin som tøffe oppvarmere, og Yosef fra Madcon, Truls, Fadlabi og
Kråkesølv som gjester.

Fun fact: Karpe sa at de solgte ut Spektrum til tross for at de har takket nei til alle slags reality-TV-show. Hah! (Ouch.)

Se video nedenfor bildene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PHIL T. RICH ROCKER IBSEN-SKJORTA TIL DET NORSKE KLESMERKET AMATØR (ANDERS LINDHOLM)

 

 

 

 

 

 

OPPDATERT: Telefonsnutter fra Spektrum:


OPPDATERT: Karpe Diem forteller 730.no om konserten: – Det var uvirkelig

Nyeste saker fra 730.no

Les mer