Hopp til hovedinnhold
OPPSVING (BONNIER)

Karpe Diem: Fresh Princes of Bogstad

Karpe Diem og Madcon er to av grunnene til at det er en stund siden Akersgata klaget over at norsk hip-hop er død. Mens Yosef og Tshawe lanserer mandagens slipp av sitt tredje album, An InCONvenient Truth (allerede snart 30 000 eks shippet til butikk), fortsetter Chirag og Magdi å booste Fire Vegger.

Albumet har ligget pent på VG-lista i 8 uker, og singelene «Stjerner» og «Fireogtyvegods» er fortsatt inne, etter tilsammen 12 uker. Bra, babba.

– Begynte å pakke baggen min, flytter til hmmm… Romsås / gutta så på meg og tenkte hmmm… jævla homse, as

Nå lanserer Karpe den fjerde singelen, «Vestkantsvartinga», med gjesten Pumba, produsert av Nasty Kutt. Duoen har tidligere fortalt 730 at låten drøfter både sosialgeografi og flerkulturelle forhold i samfunnet.

– Den handler om at ingen strengt tatt er mer minoritet enn en hindu og en halvaraber som er oppvokst på Bogstad. Hva vet dere egentlig om å være alene?

I en epost skriver Chirag at musikkvideoen, laget av 2bak og regissør Andreas Hjertø, er helt unik.

– Det har blitt en video som rett og slett mangler sidestykke i norsk musikk. Å ha fantastiske ideer er en ting, men å gjennomføre det såpass intelligent som 2bak og regissør Andreas Hjertø skal faen meg mye til med de små kronene norske hip-hop-videoer opererer med.

Videoen har lekre visuelle referanser til N.W.A. (Holmlia er Norges Compton) og Will Smiths The Fresh Prince of Bel-Air (Beverly Hills er Norges Røa og Bogstad), samt at den byr på ikke helt ufarlige, norske gatekjendiser som Hawk og Tech Rock fra Warlocks og DJ Herkules fra National Rap Show.  

Videoen til Karpe Diems nye singel «Vestkantsvartinga»:

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer