Hopp til hovedinnhold
HELLO... (CHIOMA ANUGWEJE/730)

– Karpe Diem er litt klisjé

Du har allerede hørt Andreas Grega synge, ettersom Karpe Diems landeplage.no «Ruter» er delvis basert på svenskens «Rädslen» fra Kungers-medlemmets soloalbum En sak i taget, som kom i salg tidligere i år.
Da den langhårete gitarhunken gjestet Oslo, fikk vår superintern Chioma en fem-minutter på rommet hans.


Hva inspirerer musikken din?

– Jeg inspireres av alt som er rundt meg og alt som er inni meg. I perioder er jeg som en svamp som suger til meg alt som skjer. Etterpå skal svampen klemmes ut til musikk.

Hva slags musikk hører du på om dagen?

– Akkurat nå hører jeg mye på gammal reggae. Jeg har faser hvor jeg hører ganske intensivt på bestemte ting. Jeg har hørt mye på latinsk ska og folkemusikk. For noen dager siden hørte jeg på masse gammel hip-hop som Naughty by Nature, Cypress Hill m.m. Jeg hører på alt mulig, musikken er fri.

Hva er en typisk dag for deg?

– Jeg kan ikke fortelle om en typisk dag, de fleste er ulike.

Liker svenskene artistnavnet Karpe Diem?

– Ja… Det er litt klisjé, men jeg liker klisjé og ordspill. Karpe Diem betyr jo å fange dagen, som er en god ting og et godt navn.
Vet du noe om Chirag og Magdi som vi ikke vet?

– Hm, jeg vet ikke hva dere ikke vet som jeg vet.


Blir du stoppet av fans på gaten i Sverige?

– Ja, det har hendt at noen kommer i ansiktet på meg med et stort kamera, men ikke så ofte. Jeg tror ikke det er så mange som pleier å gå opp til artister de liker. Da jeg så Dr. Alban på flyplassen da jeg var på vei hit hadde jeg kjempelyst til å gå bort til ham, men jeg gjorde det ikke. Jeg tror man respekterer at artisten kanskje vil ha litt anonymitet. Det er vel sånn man ofte tenker… Nei, det løper ikke folk etter meg.

Hva er planen utover?

– Jeg har lyst til å lage en kunstutstilling og så vil jeg reise til Hellas og skrive sanger.
Hvorfor bestemte du deg for å få gulltann?

– Tanna ble slått ut i ett slagsmål og jeg ville gjøre en kjip hendelse til en kul en. 

Knis… Hvilke jenter synes du er penest; Svenske eller norske?

– Jeg synes alle jenter er vakre og liker ikke å dele dem opp etter landsdeler.

Er du singel?

– Nei.

Så synd. Pleide du å bruke håret som ett sjekketriks?

– Hahaha! Nei, men styrken sitter i håret og lengre skal det bli!

Nedenfor kan du høre og laste ned Andreas Gregas album, og kopiere spilleren til andre nettsteder.


Nyeste saker fra 730.no

Les mer