Hopp til hovedinnhold
Vi beklager litt upassende bilde, men mannen smiler altså hele tiden (instagram/kapteinen)

♫ Kapteinen synger om dagen pappa grein

Kjell Øverland alias Kapteinen er ekstra personlig på sin nye singel «Dagen pappa grein» ♡

Sangen handler om da han som 15-åring mistet bestemoren sin.

– Hun var familiens midtpunkt og det gjorde sterkt inntrykk på alle når hun ble dårlig av kreft. Hun smilte alltid og holdt seg sterk gjennom alt. Jeg har skrevet om følelsen av å være ung og ikke forstå så mye som nå, og hvordan mine foreldre, spesielt pappa, ble påvirket av å miste sin mor, sier den kloke 21-åringen om slippet.

Kapteinen låner bort sangen til Kreftforeningen og deres nye kampanje «Menn snakk om det»

I den fine musikkvideoen ser vi Kjell vise frem sangen til pappa for første gang.

Se her: 

«Dagen pappa grein» er produsert av Coucheron.

Musikkvideoen er regissert av Simen Sjølund, Ivar Sæthre & Kjell Øverland via Nora Creatives.

Vi tok en prat med Kapteinen i forbindelse med slippet. Les nedenfor <3

Hei, Kjell! Hvordan går det?

– Hei! Det går veldig bra som alltid haha, men det gjør jo egentlig det. Alt går i bølger selvfølgelig, men generelt over så smile eg.

Du virker som en over gjennomsnittet blid kar. Hvordan holder du humøret oppe nå som ting er som de er? Eller går du noen ganger rett i Kjell-eren? (Hehehehe.)

– Hehe joda eg kan det eg og. Men sjeldent eg blir lenge. Eg tenke som regel mest på alle de tingene i livet som eg kan glede meg over, og hvilke ting som eg vet eg aldri kan forandre, og må bare lære meg at jaja, sånn e det, men du må finn et lyspunkt i dette og. Om det e en erfaring rikere eller en ny dør som åpnes så e det aldri så dumt at det ikkje e godt for någe.

Mange menn, kanskje spesielt de godt voksne, holder følelsene sine for seg selv. Hvordan er du på det feltet?

– Eg gjør det nok litt, men føle eg har vokst ekstremt på det de siste årene. Det kan ha noe med at det e veldig lett å dele personlige følelser i musikken, men og fordi eg har veldig mye trygge skikkelser rundt meg som lar meg være meg selv og føle det eg føle, og gir meg trygghet til å dele med de.

Kapteinen på by:Larm tidligere i år (Stian Werme for 730.no)

Hvordan fikk du idéen om å skrive en så personlig låt som «Dagen pappa grein»?

– Ideen kom helt tilfeldig når eg begynte å skrive litt om tematikken død, og kordan bestemor, som var en helt fantastisk dame, gjorde det veldig vondt å miste hu siden hu va et så sterkt midtpunkt i familien. Det gjekk veldig inn på meg å se pappa miste sin mor på den måten, og det ble en låt der eg granske veldig mye følelser av å vær ung og ikkje forstå alt i øyeblikket.

I videoen ser vi pappa høre sangen for første gang. Hvordan var reaksjonen hans?

– Han ble veldig stolt av at eg tør å ta opp noe som han vet e vanskelig emosjonelt. Han ble og veldig rørt og føle han har blitt mer sentimental med årene, eller så har eg bare lagt mer og mer merke til det. Me snakka veldig mye om bestemor og følelser både før og etter eg viste låten, og det har vært en veldig fin prosess å kunne gå gjennom sammen på en annen måte nå enn tidligere.

Du låner bort låten til en viktig kampanje. Kan du fortelle litt om det?

– Ja! Me viste sangen til Kreftforeningen som skulle ha en kampanje om at menn burde snakke mer ut om følelser, og det syns me passa veldig bra i forbindelse med låten. Følelser e noe som e så naturlig hos alle men ikkje like lett å kommunisere videre for alle. Eg prøve mye å gjøre det i musikken for å bli bedre i det daglige, og så eg håpe virkelig at eg kan bidra til å inspirere til å snakke mer om kordan me har det.

Nylig slapp du også videoen til «Abstinenser», hvordan var det å filme den?

– Det har vært kjempegøy!! Det ble jo ingen festivalsommer eller mulig for å reise utenlands, så me valgte som mange andre å se den norske naturen for det den e verd og lage video i den. 4 svette karer i en trang bobil rundt i Sør-Norge aleine me kun kamera og god stemning va sinnssykt gøy, og eg blei skikkelig gira på campinglivet!

Det er ikke lett å være artist om dagen. Hvordan ser Kapteinen på tiden fremover?

– Glede meg egentlig bare. Føle at ting komme til å gå bedre etterhvert og det e hvertfall ingenting som stoppe meg fra å lage god musikk fremover!

Har du noen tips til de som kjeder seg hjemme?

– E det for klisje å si at man må finne seg en hobby? Eg sitte sinnssykt mye hjemme og koser meg i eget selskap med musikk og dataspill med venner online. Fremtiden er nå og den e på nett!! Nei men går jo alltids an å gå en tur en plass man aldri har vært med musikk min på øret (wink wink), eller prøv tving deg til å like noe du egentlig hate. Om det e mat, musikk, spill eller film haha.

Har du ellers noe på hjertet?

– Nei, bare at situasjonen me e i nå e kanskje rar, men det går over og me blir sterkere av det!

Se også: – Unge Ferrari virker som en tøffing, men han er en veldig morsom type

Les mer