Hopp til hovedinnhold
*Insert maritimt ordspill* (Jonathan Vivaas Kise)

Bli med på skuta til Kapteinen ⚓

Stavangers neste stjerne?

Og Norges yngste Kjell?

Etter å ha spilt i flere band og produsert låter for andre fant Kjell Øverland alias Kapteinen ut at det var på tide å debutere som soloartist.

K for kvalitetstegn: Kapteinen har allerede signert med Nora Collective (Arif, Unge Ferrari).

Nå er 98-modellen aktuell med debutsingelen «Mr. Fantastique».

Sjekk ut vår vesle (og ikke minst festlige) prat med siddis-stjerneskuddet nedenfor!

Selvproduserte «Mr. Fantastique» er skrevet av Kapteinen og Julie Bergan. <$

Hei Kjell! Gratulerer så mye med singelslipp. Hvordan har responsen vært så langt?

– Hei og tusen millioner takk! Responsen har vært heilt enorm!

– Det e så spesielt å konna se at musikken som du lage aleine hjemme for deg sjøl og tror at låte heilt ait faktisk connecte med folk og kan se et potensiale som e vanskelig å konne se sjøl någen ganger. Heilt sykt mye folk som eg aldri har snakka me før som dele og elske. Heilt fantastique!

Når og hvordan startet du med musikk?

– Musikk har eg alltid hatt rundt meg på grunn av pappa. Han tok meg opp på pianokrakken fra før eg omtrent kunne snakka og klimpra litt då.

– Eg begynte jo i korps i fjerde klasse og trodde det va kult heilt te eg fant Snoop Dogg og fant ut at korps ikkje va så gangsta lenger og ville rappa. Men slutta med det før eg begynte å spille bassgitar og begynte i band.

– Spilt gospel, funk, pop, rock, alt, heilt til videregående når eg hørte Young Thug og Future og lurte på kordan i alle dager de klarte å lage noe sånt, og siden det bare nerda musikkproduksjon og sikkert videre ut livet.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Kapteinen (@kapteinen)

Hva opptar deg ellers i livet?

– Akkurat nå for tiden så e det veldig mye musikk. Studere også på universitetet for å gjør mamma og pappa mindre engstelige samtidig som eg jobbe litt i en butikk. Men som oftest når eg gjør noe aent så har eg bare ennå mer lyst te å lage mer musikk.

– Eller gaming. Eg e skikkelig svak for gode dataspill.

Hvor kommer navnet Kapteinen fra?

– Kapteinsnavnet e veldig tilfeldig. Det starta som en liten greie på videregående som et ordspill på navnet mitt Kjell som Kaptein Kjell. Siden har eg bare enkla det ned til Kapteinen og bare went with it. Det e jo litt kult samtidig litt teit. Akkurat sånn som meg.

Kjell er et av Norges mest populære mannsnavn, men det begynner å bli en stund siden det peaket i popularitet. Møter du mange unge som heter Kjell?

– Nei!! Altfor få. Alle unge gutter idag hete Simen eller Anders eller någe sånn teit<3. Men mange kalle de kanskje for Kjell-Erik eller Kjell-Magne. Sånne dobbelnavn. Men veldig få bare Kjell. E veldig kult då. Nesten litt eksotisk?

Veldig! Har du en favoritt-Kjell?

– Kjell-Simen fra NRK-programmet Parterapi hundre prosent. Det e så jævlig konge. Og kjenne meg litt igjen 🙁

Og en favoritt-kaptein?

– Kaptein Sabeltann. Egentlig altfor skummel te å vær for barn. Men syke sanger og evig klassiker.

Vi hører at låten kom etter et brudd. Hva er sivilstatus i dag?

– I dag har eg det heldigvis veldig fint me ei. Eg va lenge aleina for å bare finna ut meg sjøl og rydde opp i mitt eget rot som alle burde gjør mer av kanskje, men utrolig nais situasjon eg har nå.

Hurra for det! Hva ser du etter i en partner?

– For meg e det viktig at de klare seg aleine også og at de ikkje e veldig avhengige av andre. At de har kontroll på livet sitt sånn at andre ikkje blir negativt påvirka feks.

– Og ikkje minst se positiv på ting. Livet vare altfor kort og kan plutselig vær over i mårå. Drit i å ta alt så ekstremt seriøst heile tiå.

Kan du nevne tre norske artister du kunne tenke deg å samarbeide med?

– På denne låten har eg vært dritheldig som har fått jobba med Julie Bergan. Hu e så snill og god og ikkje minst dritflink.

– Fremover så kunne eg tenkt meg å jobbe med Bjørn Eidsvåg, Cashmere Cat og Marcus og Martinus. Ouff det hadde våre dritgøy!! Hvert fall sammen :))

Se også låt for låt-nedbrekking: – Livet er vanskelig, til og med for Kjartan Lauritzen!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer