Hopp til hovedinnhold
Ekte godgutt (Jonathan Vivaas Kise)

Kapteinen brekker ned sin første mixtape – låt for låt ✨

Ikke kall det et album!

Det føles som at Kapteinen slapp debutsingelen sin i går, men nå er mannen med Norges mest myndige artistnavn allerede klar med sin første mixtape.

Kjell Øverland aka Kapteinen har imponerende nok produsert hele godteposen selv.

Selvbeskrivende En mixtape om kjærlighet har 13 spor og én gjesteartist; Nora Collective-kollega Unge Ferrari.

Fun fact: Julie Bergan var med å skrive «Mr. Fantastique».

Som seg hør og bør byr Stavanger-solstrålen på både på skits og mellomspill. Alle låtene har fått tittel i CAPS LOCK.

Vi ba Kapteinen om å brekke ned En mixtape om kjærlighet – låt for låt.

Kos deg glugg med musikken mens du leser nedenfor:

«MENNESKE»

– «Menneske» e sikkert en av de låtene eg har skrevet raskest, ikkje at det e en bragd i seg selv, men når en av mine tidligere roomies fortalte om hvor vanskelig det var for henne å holde seg sterk og gjør det rette gjennom et brudd så kom det veldig fort fram. Låten handler om at det er lov å føle seg svak i en situasjon der du vet at du må holde deg sterk og at det bare er naturlig for oss alle.

«KALENDER»

– Kalenderlåten er en låt jeg fikk høre av de flinke gutta i Kastel (!!!). De hadde lagd en nydelig skisse om dette å være overhodestups betatt av noen at du bare må ha de i livet ditt og jeg tente veldig på ideen om at du teller dager til dere sees igjen. Veldig fin. Takk til de.

«LA MEG PUSTA»

– «La meg pusta» handler mest om at du ofte kan føle deg litt kvalt oppi et brudd eller bare generelt av et forhold. Du gir ofte veldig mye og det kan fort bli veldig tungt å bære til du til slutt ikke orker mer. Det må bare sies.

«ILLUSJON»

– «Illusjon» handler om at du ser det som du tidligere hadde med noen og at det gjør vondt å hele tiden tro at de fortsatt er der for eller med deg. Eg prøvde egentlig bare å setta ord på den følelsen om at ting alltid henge litt igjen.

«FIRETJUETIMER»

– «Firetjuetimer» er kanskje den (hehe) sinteste låten på platå selv om det ikkje virke sånn. Her har eg satt meg i situasjonen om at du bare er frustrert og ikkje klare å fatte at noen kan tenke på noen andre i steden for deg og det dere har vært igjennom. Og dritkult at unge ferrari er med. Stor fan av han og han gir låta en fet edge. Digge denne.

«SEI NEI TE MEG»

– «Sei nei te meg» handle om følelsen av at någen kanskje ikkje klare å bestemme seg for om de vil ha deg eller ei og det fort blir forvirrende. Då e det lettest for alle at du bare seie nei. Te meg.

«SKLI»

– På «Skli» snakke eg om hvordan eg selv tar livet. At eg kanskje flyte mye og er litt all over the place som kan igjen gjøre livet lett for meg, men vanskelig for andre å forholde seg til. Og at eg kanskje kan lære deg eller andre å drite litt mer i alt som skjer rundt oss.

«MR. FANTASTIQUE»

– «Mr Fantastique» handler om at noen du e veldig glad i finner seg noen andre som du syns eller vet e bedre enn deg på mange områder. Det høres veldig trist ut men det er mer en låt om å kunne tilgi og se seg sjøl i sånne situasjoner og lære noe av det. Kan ikkje gjør så mye mer enn å så positivt på ting å komme seg videre.

«MEG»

– «Meg» e kanskje den mest happy låtå og det handle mye om å føle seg selv litt og kunne sette seg selv først i vanskelige situasjoner. Eg gjør som eg gjør fordi eg e den eg e. Og det må alle få lov til av og te.

«SÅNNE SOM MEG»

– «Sånne som meg» avslutte veldig fint syns eg. Den handle om at uansett kordan livet og kjærligheten går så ordner det seg for alle til slutt. Hang in there!

Se også: Topp 12 norske sanger som kom i dag

Nyeste saker fra 730.no

Les mer