Kanye West ser ut til å legge Trump-hatten på hylla

31. okt 2018 kl. 00:00
TRUMP-EXIT? (DEF JAM/UNIVERSAL, TWITTER)
TRUMP-EXIT? (DEF JAM/UNIVERSAL, TWITTER)
 

Et par uker etter Det hvite hus-besøket, og så… Boom! Nå er Kanye West ferdig med politikk. En snau uke før mellomvalget i USA, mister Donald Trump tilsynelatende brått sin massive støtte fra stjernen. Uten at presidentens navn blir nevnt.


– Øynene mine er nå vidåpne og jeg innser at jeg har spredd budskap jeg ikke tror på. Jeg vil distansere meg fra politikk og fokusere fullstendig på å være kreativ, roper Ye via Twitter.

For ett drøyt døgn siden kom den 29 år gamle, kontroversielle konservative kommentatoren og Fox News-gjesteprogramlederen Candace Owens med en såkalt Blexit-kleskolleksjon, som skulle være designet av Kanye.
Musikeren, som ble tvangsinnlagt i fjor og som lenge har slitt med skjør mental helse, skriver at dette ikke stemmer – og at han har blir
«brukt». Ye sier at han aldri ønsket å bli assosiert med organisasjonen som forsøker å få svarte demokrater til å bli republikanere. 


– Jeg ønsker å takke min familie og mine kjære og folket («community») som støtter mine VIRKELIGE meninger og min visjon for en bedre verden, twitrer Ye videre. 


– Jeg støtter dem som risikerer livet til å tjene og beskytte oss og jeg støtter at man holder dem som misbruker makten sin ansvarlige. Jeg tror på kjærlighet og sympati for personer som søker asyl og foreldre som slåss for å beskytte barna sine fra vold og krig.


– Jeg støtter å skape jobber og muligheter for folk som trenger det mest, jeg støtter fengselsreformer, jeg støtter våpenlover basert på sunn fornuft som vil gjøre verden vår tryggere, konkluderer Kanye.


Med andre ord gjør Kanye West det tydelig at han står langt unna mye av det Donald Trump står for.

Presidenten har i skrivende stund ikke kommentert artistens uttalelser.


G.O.O.D. Music-sjefens niende album Yandhi kommer – etter planen – 23. november.
 
Tidligere denne måneden besøkte Kanye West og Kim Kardashian presidenten i Uganda: Se video