Kanye West om selvmord, slaveri, Donald Trump og kona

26. jun 2018 kl. 00:00
KANYE OG JENTA HAN SNAKKER OM PÅ «WOULDN'T LEAVE» (INSTAGRAM)
KANYE OG JENTA HAN SNAKKER OM PÅ «WOULDN’T LEAVE» (INSTAGRAM)


Det er ikke ofte Kanye West gjør intervjuer, men når han snakker blir det en del sitatverdige linjer. Praten er i alle fall sjelden tam.


167 år gamle
Ye.)
 
G.O.O.D. Music-sjefen forteller avisen at han på vgs stort sett hadde annerledes meninger enn de andre elevene.  Det samme gjelder i hans sjanger hip-hop, hvor majoriteten er uenige i Donald Trumps syn. Men Kanye valgte å støtte presidenten. 


– Jeg følte at jeg kjente folk som stemte på Trump som er kjendiser og redde for å si at de liker ham. Men de fortalte det til meg, og jeg likte ham og er ikke redd for å si hva jeg liker.


Kanye West ser ikke nødvendigvis på seg selv som et forbilde.  
– Vi må kunne være i situasjoner hvor vi kan være uansvarlige. Det er et av de store privilegiene ved å være en artist. En artist må kunne være uansvarlig (som en) 3-åring.


Et syn mange vil si ble reflektert da han direkte under det ene av de to daglige TV-showene til TMZ
kjørte en ikonisk, grøtete rant. Han snakket blant annet om Trump, sine problemer med (for mye) piller – og slaveri… Og sov litt underveis i TV-sendingen:

Ifølge Ye vridde folk på det han sa på TV.


– Jeg sa at idéen om å sitte fast i noe i 400 år høres – høres – ut som et valg for meg. Jeg sa aldri at det var et valg. Jeg sa aldri at slaveri i seg selv, å være lenket i kjetting, var et valg. Det var derfor jeg gikk fra slaveri i 400 år til mentale fengsler og ditt og datt… Hvis du ser på klippet så ser du hvordan sinnet mitt jobber.

Okay. Dessuten: Kanye sammenligner seg med Nat Turner; den berømte slaven som ble henrettet i 1831
etter å ha organisert slaveopprør og drept slaveeieren og familien hans.

– Jeg føler at personligheten min og energien gjenspeiler Nat Turner. Eller at den har gjort det før. Men det viste meg at
Nat Turner-måten ville satt meg på det samme stedet hvor Nat Turner ble plassert. Jeg ville blitt legendarisk, men også en martyr. Men når alt kommer til alt er vi vel alle martyrer, og det er garantert at vi alle kommer til å dø.

Apropos døden: Til tross for å ha tilsynelatende forbløffende høye tanker om seg selv,
sier Kanye at han «think about killing myself» på låten «I Thought About Killing You». På ekte?

– Ja, jeg vurderte å drepe meg selv hele tiden. Det er alltid en mulighet… Jeg tenke gjennom det hele veien. Hvis jeg ikke hadde tenkt gjennom det hele veien, da er det faktisk kanskje større sjanse for at det skjer. Som Louis C.K. sa; jeg blar gjennom instruksjonsboken. Jeg vurderer alle mulighetene.

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on
Denne gjennomtenkningen inkluderer trolig hans tre barn og kona Kim Kardashian. På «Wouldn’t Leave» forteller Ye at hun skrek så mye på ham etter
TMZ-innslaget at hun slet med å puste. (Fordi Kim mente de nå kom til å miste alt.)
Ye sier at han sa til henne at hun kunne dra fra ham. Noe hun altså ikke gjorde/ikke har gjort.
Ville hun dra fra ham på ekte?

– Det var et øyeblikk etter TMZ, kanskje en uke etter, at energinivået var lavt. Jeg ringte forskjellige familiemedlemmer og spurte… Så det var et ekte tema.


Artig fakta: Aubrey Graham alias Drake er kreditert som låtskriver, og Kanye har allerede røpet av Drizzy skrev refrenget. Til Se her 
 
PS: Hvis du trenger noen å prate med, kan du ringe Mental Helse døgnet rundt på 116 123 og Kirkens SOS på 22 40 00 40. Du kan også chatte på kveldstid herEtterlatte og berørte ved selvmord kan kontakte organisasjonen LEVE.