Hopp til hovedinnhold
Kanye West på Fast Company Innovation i New York i 2019, Brad Barket Getty,DaBaby på BET Awards i Los Angeles i 2021 (Brad Barket/Getty, Rich Fury/Getty Images)
Kanye West på Fast Company Innovation i New York i 2019, DaBaby på BET Awards i Los Angeles i 2021 (Brad Barket/Getty, Rich Fury/Getty)

Kanye West fjerner låt med DaBaby

Kanye West vil ikke lenger bli assosiert med DaBaby?

Ser slik ut.

Låten han har med DaBaby er i alle fall nå fjernet fra Apple Music.

Når man søker på «Nah Nah Nah Remix», som også gjestes av 2 Chainz, får man beskjed om at den ikke lenger er tilgjengelig.

(skjermbilde Apple Music)

(skjermbilde Apple Music)

Hos Spotify vises fortsatt låten med Kanye West og DaBaby, men man kan ikke spille den.

Avspillingsknappen er deaktivert.

(skjermbilde Spotify)

Låten er også fjernet fra YouTube-kontoen til Kanye.

Denne uken har et Kanye West-intervju fra 2005 fått viral oppsving.

Her står han opp for LGBTQ+-samfunnet og kritiserer homofobi i rap.

Ye forteller MTV at han som ung pleide å bli kalt for homo som et forsøk på mobbing, og at dette ga ham dårlige assosiasjoner.

– Når du ser noe og du ikke har lyst til være det fordi det er negativt ladet, så forsøker man å skille seg fra det, forteller Kanye.

– Så mye at jeg ble homofobisk innen jeg var ferdig på skolen.

I etterkant fant han ut at fetteren hans var homo, noe som var med å forandre synspunktet hans.

– Yo, dette er fetteren min. Jeg elsker ham. Jeg har vært diskriminerende mot homofile. Skal jeg være diskriminerende mot fetteren min? Og det var da jeg begynte å skjønne det, sier Ye til Sway Calloway i det 15 år gamle intervjuet.

Kanye forteller at han er skuffet over hvor mange rappere som er homofobiske.

– Jeg ville komme på tv for å fortelle rappere, fortelle mine venner «yo, slutt med dette, fam». Seriøst, det er virkelig diskriminering. For meg er dette nøyaktig hva de pleide å gjøre mot svarte folk.

Les også: Kanye West setter ny dato for DONDA. Tror vi på ham?

I kjølvannet av to homofobiske tirader er det mange som velger å ikke lenger jobbe med DaBaby.

Blant annet har han blitt fjernet fra seks festivaler. En av dem er festivalen til  iHeartRadio Music Festival; USAs største radionettverk, som eier 850 stasjoner.

(iHeart eier blant annet Hot 97 i New York og REAL 92.3 i Los Angeles.)

Dette til tross for at DaBaby har kommet med en tilsynelatende seriøs unnskyldning.

Han postet et åpent brev på Instagram, for så å slette det.

DaBaby på BET Awards i Los Angeles i 2021 (Rich Fury/Getty)

«Sosiale medier beveger seg så fort at folk ønsker å knuse deg før du har mulighet til å vokse, utdanne og lære av feilene dine», skriver rapperen.

«Som en mann som har måttet komme seg ut av svært vanskelige omstendigheter, har det vært utfordrende å ha folk jeg kjenner offentlig mot meg. Vel vitende om at det jeg trengte var utdannelse om disse temaene og veiledningen.»

«Jeg setter pris på de mange menneskene som kom til meg med vennlighet, som tok kontakt med meg privat for å tilby visdom, utdanning og ressurser. Det var det jeg trengte og det ble mottatt.»

«Jeg vil be LGBTQ+-samfunnet om unnskyldning for de sårende og utløsende (triggering) kommentarene jeg kom med.»

«Igjen, jeg beklager mine feilinformerte kommentarer om HIV/AIDS, og jeg visste at utdannelse om dette er viktig. Kjærlighet til alle. Gud velsigne dere.»

Her er unnskyldningen som DaBaby postet – og slettet:

Hva sa DaBaby?

Etter Rolling Lound-opptredenen fikk North Carolina-artisten nettet til å koke via kommentarerer fra festivalscenen.

Kontroversen ble ikke mindre da artisten fulgte opp med mer hatefull prat, som både hans samarbeidspartner Dua Lipa og Elton John slo ned på.

«Hvis du ikke kom hit i kveld med HIV, AIDS eller noen andre av de dødelige seksuelt overførbare sykdommene… Som får deg til å dø innen to til tre uker… Ta opp mobiltelefon-lighteren deres», ropte 29-åringen fra scenen i Miami.

«Damer, hvis pusekatten din lukter som vann, ta opp mobiltelefonlyset deres… Karer, hvis dere ikke suger p:kk på parkeringsplassen, ta opp mobiltelefon-lighteren deres.»

«Noen av dere er mistenksomme som en motherf-cker», la DJ-en hans til.

Da DaBaby adresserte sine kommentarer etter festivalen, forsøkte han å fortelle hvem hans homofile fans er. Og hvem de ikke er.

«Selv mine gay fans har faen meg ikke AIDS, jævla idioter. De har ikke AIDS», sa han via Instagram Stories.

«Mine gay fans tar vare på seg selv. De går ikke for [AIDS]. De er ikke nasty gay n*ggas. De er ikke junkies.» «Mine gay fans har klasse. De suger ikke p:kk på parkeringsplassen. Du må få deg et rom. Et bra et. Fem stjerners hotell. Du må vente til du kommer hjem… Selv mine gay fans har en standard.»

Les også: Matt Damon snur: – Jeg har aldri brukt det ordet

Nyeste saker fra 730.no

Les mer