Hopp til hovedinnhold
(PRIVAT/TWITTER)

Kanye West deler den ene drapsvideoen

(PRIVAT/TWITTER)

De siste dagene har to svarte menn blitt en del av den stadig mer grusomme amerikanske politidrap-statistikken.

I Baton Rouge ble småbarnsfaren Alton Sterling skutt fem ganger av politibetjenter, noe som ble fanget opp på en mobilvideo som nå deles verden over. Sterling skal være kjent som fyren som selger CD-er utenfor butikker, og politiet ble tilkalt fordi han angivelig hadde viftet med en pistol foran en hjemløs mann. 

Sterling ble lagt i bakken, og var mer eller mindre ufarliggjort da han hadde en politimann over seg. Så roper noen at de kan se et våpen, noe som fører til at han skytes flere ganger og dør av skadene. Videoklipp viser at han ikke hadde våpen i hendene. 

Snutten filmet av en tilskuer inneholder veldig sterke scener, men kan sees på eget ansvar her


Onsdag ble så Philando Castile stoppet i bilen av politiet i Falcon Heights, angivelig for en rutinesjekk. Mannen skal så ha blitt bedt om å vise legitimasjon, og grep dermed etter lommeboken i baklommen. Politibetjenten skal ha trodd Castile tok opp et våpen, og skjøt ifølge kjæresten Lavish Reynolds mannen fire ganger. Paret hadde en fireåring bak i bilen. 


Reynolds livestreamet så alt som skjedde via Facebook. Underveis skjønner hun at kjæresten trolig er død, men klarer å holde seg rolig og kaller politibetjenten «sir». Den uniformerte mannen er derimot hysterisk, og roper banneord når han skjønner hva som har skjedd, og prøver å legge skylden på Castile. 

Videoklippet av den siste hendelsen viser ikke skytingen, men inneholder likevel sterke scener. Se på eget ansvar her

Ifølge Vox hadde svarte tenåringer 21 ganger så stor sjanse for å bli drept av politi enn hvite tenåringer i perioden 2010 – 2012.  

En rekke artister, skuespillere og andre innflytelsesrike personer deler i dag sine tanker rundt de nye drapene og #blacklivesmatter-bevegelsen.

Kanye West har delt en Instagram-video av drapet på Alton Sterling, mens Drake har skrevet en lengre tekst om den lange rekken av drap på svarte mennesker i USA.Tommy Tee deler sine tanker, Chris Brown deler en videosnutt via Instagram, mens Bernie Sanders twitrer politikk. 

Se alt nedenfor. 

🙏🏼

Et bilde publisert av champagnepapi (@champagnepapi)


Vår egen Tommy Tee:

IM TIRED!!!!!!!!!!!!!!! WE ARE TIREDDDDD!!!!!

En video publisert av 1 (@chrisbrownofficial)


Oscar-nominerte
Taraji P. Henson (Cookie i
Empire) viser video med to politifolk vs. hvit skurk:Se også: Astrid S står opp for Sandra Bland 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer