Hopp til hovedinnhold
(WARNER)

– Kanskje det verste albumet noensinne laget

(WARNER)

Da Metallica og den snart 70 år gamle The Velvet Underground-ringreven Lou Reed i sommer annonserte at de har spilt inn et album sammen, var det få som jublet. Nå er Lulu ute, og folk er ikke enig om avantgarde/spoken word/rocke-prosjektet er kult eller krise.


Nedenfor landeplagen Loutallica-smakebiten «The View» er utdrag fra noen av anmeldelsene.

BBC er godt fornøyd med prosjektet, og håper mange etterhvert vil forstå hvor bra utgivelsen er:


– Mye av forhåndsomtalen av Lou Reed og Metallicas utflukt har vært forvirret og bedrøvelig. Med tiden til hjelp kan det dog være at dette albumet får rosen det fortjener.

The Boston Phoenix heier også, og går for 3 av 4 stjerner:

– (…) Man må forsone seg med det absurde faktumet at Lulu eksisterer før man forstår hvor oppriktig brilliant det er, når det funker.

NME kaller platen en «overraskende triumf» via 7 av 10 poeng:

– Du kommer neppe til å spille dette albumet på din neste fest, men bredden og ambisjonen må applauderes.

VG synes Lulu er midt på treet:

– James Hetfield som «annenstemme» er regelrett komisk. Det samme er Reeds førstestemme når Metallica ved et par tilfeller låter som seg selv. Likevel er det ikke helt uten frukter, dette. På «Brandenburg Gate» og «Iced Honey» inntar Metallica rollen som et tett, ortodokst rockende garasjeband, noe som får frem det gode i den gamle grinebiteren.

Lydverket er ikke happy med Loutallica:

– Lou Reed begår nemlig den eneste litterære dødssynden det er mulig å tenke seg i denne sammenhengen: Tekstene han har skrevet berører ikke. I noen som helst retning. (…) Det er lett å se for seg den klamme stemningen i studio idet de prøver å jamme seg fram til noe stort, men stadig ender opp i et eller annet riff hvis middelmådighet kun understrekes av Lars Ulrichs elendige trommespill og de umotiverte utbruddene fra korgutt James Hetfield.

Entertainment Weekly belønner skiva med D (hakket over F for #fail), og referer til Metallicas rock/blues-flørt fra 1997.

– Mesteparten av Lulu høres ut som farens din sin drita kompis som siterer sin egen erotiske poesi over en smeltende ReLoad-kassett.

Dagbladet ruller terning 2 og kaller settet «årets musikalske kalkun»:

– Mest av alt høres dette pretensiøse oppgulpet ut som et slags tverrmusikalsk folkehøyskoleeksperiment, hvor alle skal rense kropp og sjel i en slags jambasert eksorsisme.

The Quietus er nådeløse:

– Lulu er ikke bare det verste noen av disse deltakerne har vært involvert i; det er sannsynligvis en kandidat til det verste albumet noensinne laget.

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer