Hopp til hovedinnhold
FOR FOLKET (ABC/SHONDALAND)

Kan vi få denne nye serien til Norge?

FOR FOLKET (ABC/SHONDALAND)Når man hører at en ny serie er produsert av Shonda Rhimes og hennes powerhouse-produksjonsselskap Shondaland (Grey’s Anatomy, Private Practice, How to Get Away With Murder, osv), finnes det visse kvaliteter man vet at man kan forvente.
 


Casten består som regel av unge, ambisiøse sjeler fanget i kunne-like-gjerne-vært-undertøysmodell-kropper, med vid variasjon av kjønn, legning, religion og rase. 


 
Handlingen er utelukkende satt til en überkul arbeidsplass hvor det eneste som er mer spennende enn selve yrket er den intense, for ikke å snakke om høyst upassende, seksuelle spenningen mellom de ansatte. 


 
Men, formel-basert eller ei – vi går aldri lei.


 
Og til tross for at Shonda-mor har forlatt skuta til fordel for en lukrativ Netflix-deal, er fortsatt månedens nykommer, For the People, høyt på ønskelisten vår for kommende serier på det norske markedet.
Per normen er For the People et skarpt advokatdrama med høy tempo, hvor vi følger et sett ferske advokatspirer fra to konkurrerende firma i New York mens de prøver å komme seg oppover i det intense gamet.
 


Girlboss-stjerna Britt Robertson og Jasmin Savoy Brown (Evie i The Leftovers) står i spissen som bestevennene og romkameratene Sandra og Allison, som nå er kollegaer ved New Yorks «Mother Court». 
 

Ellers stiller Wesam Keesh (Awkward), Susannah Flood (Law and Order), Regé-Jean Page (Waterloo Road) og Ben Rappaport (Mr. Robot) som resten av de ivrige advokatferskingene. 

GÅR DET AN Å VÆRE VENNER PÅ JOBB NÅR ALT HANDLER OM Å VINNE OVER DEN ANDRE? (ABC/SHONDALAND)


Her finner man litt av alle stereotypene man har begynt å forvente seg av sjangeren: De fryktløse haiene som trakker på alles tær, de naive og velmenende, de tilsynelatende kjepphøye og de som har tatt seg for mye vann over hodet. Du skjønner tegningen.
Sammen jobber de seg gjennom slagmarken som den moderne rettsaken har blitt, samtidig som de kommer seg oppover i gamet de hittil kun har praktisert i teorien.
Alt går ikke alltid på skinner, for å si det sånn. 
 


På sett og vis minner det mye om tidlig How to Get Away With Murder – du vet, da advokatstudiene faktisk var en del av serien og ikke alt handlet om mordkonspirasjon etter mordkonspirasjon. Dog stiller For the People tilsynelatende uten noen mesterlig Viola Davis-karakter i sentrum (</3) – noe som sannsynligvis er seriens akilleshæl. 


GIRLBOSS-STJERNEN BRITT ROBERTSON STILLER SOM SERIENS MORALSKE KOMPASS, SANDRA BELL (ABC/SHONDALAND) 

Det er Scandal-veteranen Paul William Davies som står bak For the People, som hadde sin amerikanske premiere forrige uke. 
I forkant av arbeidet hans for TV har Davies for øvrig jobbet som advokat i 13 år, som er fin informasjon for de av oss som alltid lurer på om lovparagrafene og klausulene TV-advokater slenger rundt faktisk betyr noe – her kan vi nok regne med at de faktisk gjør det. 
Vi er nok litt tidlig ute med å starte en underskriftskampanje, men denne serien her ønsker vi oss på lokale TV-skjermer. Snarest. Vær så snill. 
 


Helt siden 2000-tallet da Calista Flockhart og hennes Ally McBeal viste oss hvor fascinerende det var å bryte ut med «OBJECTION!» sporadisk, har advokatserier og rettsdrama vært på toppnivå av drama-næringskjeden. Vi er ALLTID sulten på mer. 
Seriens første sesong består av 10 avsnitt, som passer perfekt for norske binge-tendenser. 
Vi smører oss med tålmodighet, og venter på at noen skal plukke opp denne lovende juvelen – selv uten en Viola Davis-person involvert. Viaplay? Netflix? TV 2? Noen? Ingen?
 
Objection! 
 
I mellomtiden: Sjekk ut den fete traileren for For the People under. 
 

Les mer